Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.05.2024

23:50
Президент Зеленський заявив, що Росія не зможе зірвати Глобальний саміт миру, хоча й "дуже старається це зробити".

23:16
Міністр оборони Умєров у телефонній розмові з американським колегою Остіном наголосив, що Україна повинна мати право завдавати ударів по території Росії.

20:33
Якщо Україна отримає "все, чого хоче" від країн-партнерів, то військові відновлять ініціативу – як наприкінці 2022 року, повідомили в Офісі президента.

20:03
Україні потрібно щонайменше 60 західних літаків, аби прикрити лінію фронту, "оптимально" треба 100-120 таких бортів, заявили в Офісі президента.

19:14
Українці можуть доєднатися до бета-тесту функції реєстрації шлюбу у Дії.

18:51
У вівторок, 29 травня, були завершені пошукові роботи у будівельному гіпермаркеті Харкова - через російську атаку загинуло 19 осіб.

18:16
У Польщі обвинувачують українського громадянина в роботі на іноземну розвідку: підбурював людину до вчинення злочину – за гроші фотографувати переміщення військової техніки, яку надсилають в Україну.

17:04
Велика Британія раніше дозволила Україні застосовувати передані нею далекобійні ракети для ударів по Росії, країна успішно їх використовує, повідомили у Мінстратегпромі. УТОЧНЕНО: йдеться про успішні удари по тимчасово окупованому Криму.

15:50
Під Часовим Яром російська армія намагається провести перегрупування, активних штурмів там зараз менше. Натомість ближче до Білогорівки ситуація динамічніша, повідомив у коментарі LIGA.net речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

15:48
Україна може завдавати ударів по цілях на території Росії за допомогою зброї, переданої Фінляндією. Про це повідомила міністерка закордонних справ країни Еліна Валтонен.

15:10
Електронна черга до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки – це механізм, який повинен полегшити процес оновлення даних військовозобов'язаних. Всі випадки, коли електронна черга не працювала в деяких ТЦК, вивчаються. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

14:51
Київська область нарощує темпи облаштування військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд і ліній невибухових загороджень.

14:51
У реєстрі "Оберіг" 710 000 громадян без юридичних підстав мали статус "в розшуку": проблему розв?язали завдяки застосунку "Резерв+", де призовники можуть оновити свої дані.

14:32
29 травня уряд Литви ухвалив рішення про виділення 13,5 млн євро на закупівлю радарів для України. Про це повідомив міністр оборони країни Лаурінас Кащюнас.

13:56
Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, що наразі триває будівництво залізниці з Ростова-на-Дону через тимчасово окуповані території Донецької та Запорізької областей до окупованого Криму.

13:35
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що має намір наступного тижня представити план можливого розміщення французьких військових інструкторів в Україні. Про це він розповів під час візиту до Німеччини.

13:31
Очільник Комітету з міграції, біженців та переміщених осіб Олексій Гончаренко повідомив про те, що комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з міграції погодив рішення про виплату грошової допомоги українцям, які повертатимуться з Європи після війни. 

12:40
США візьмуть участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії у середині червня. Це підтвердила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

12:07
10 країн дозволили Україні бити їхньою зброєю по Росії. LIGA.net зібрала основні заяви західних лідерів на цю тему.

10:53
Російський дрон уночі долетів до Рівненської області. Була спроба атаки на підстанцію.

10:08
Польська влада не обмежує застосування Україною зброї, що поставляється Варшавою, для ударів по об'єктах на території Росії. Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик.

10:01
Президент Франції Макрон назвав "прикрою та неузгодженою" заяву головкома ЗСУ Сирського про те, що він вже підписав документи, які дозволяють французьким інструкторам працювати в українських центрах вишколу.

08:46
Кандидат у президенти США Дональд Трамп під час передвиборчої кампанії на приватному заході припустив, що "бомбив би Москву", якби її вторгнення в Україну припало на його президентський термін.

07:43
На початку повномасштабної російсько-української війни лідер Китаю Сі Цзіньпінь нібито був готовий надати Москві військову допомогу, однак після дзвінка президента США Джо Байдена передумав.

06:25
90% доходів від заморожених російських активів спрямують до Європейського фонду миру на закупівлю та постачання Україні необхідної військової техніки. Про це заявив Жозеп Боррель.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/