Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

28.05.2024

23:18
Найближчими днями Україна отримає перші артилерійські снаряди, закуплені в межах чеської ініціативи. Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

21:56
Іспанія допоможе Україні посилити протиповітряну оборону - надасть системи ППО та ракети. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

21:35
Путін заявив, що зараз в Україні легітимною нібито є лише Рада. Стефанчук відповів - наголосив, що Конституція передбачає неперервність влади – президент залишається легітимним, допоки на посаду не вступить новий.

21:23
Президент Франції Емманюель Макрон виступив за те, щоб надати Україні дозвіл завдавати ударів по військових базах на території Росії західною зброєю.

19:54
28 травня у Лісабоні президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Про це повідомив Офіс президента.

18:58
Прем'єри України та Чехії проговорили можливість використання зброї партнерів на території Росії - український посадовець подякував колезі за підтримку у цьому питанні.

18:43
Росія хоче відправити до України ще до 300 000 окупантів, каже міністр оборони Умєров. Наразі в Україні та біля кордонів зосереджено пів мільйона військових РФ.

18:24
Близько половини вкрай необхідної іноземної військової допомоги надходить Україні із запізненням. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

18:10
Росіяни хочуть відкрити новий фронт на півночі, повідомив міністр оборони Умєров.

18:09
У Вовчанську Харківської області росіяни незмінно використовують тактику малих піхотних груп з автівками та гольфкарами, також займаються мародерством, повідомили у ЗСУ.

17:54
У мережі запустили фейк про нібито грошові виплати для українців від Польщі. Як зазначили у Кіберполіції, автори SMS закликають користувачів скористатися фішинговими сайтами та ввести особисті дані.

17:18
Ексначальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова, який минулого року фігурував у розслідуванні УП про віллу на курорті в Іспанії, затримано в Києві після того, як за нього була внесена застава у сумі 12 млн грн за попереднім обвинуваченням.

16:35
Росіяни розпочали активну кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України – зокрема, обіцяють африканцям по $2000 за підписання контракту з армією РФ. У ГУР зазначають, що найманцям також обіцяють щомісячні виплати у розмірі $2200.

16:11
Користуючись перевагою в особовому складі й техніці, росіяни ведуть штурмові дії – аби прорватися по всій лінії фронту, а не на окремих ділянках, повідомили у ЗСУ.

15:45
Для ударів по місту Вовчанськ Харківської області російські загарбники використовують важкі вогнеметні системи ТОС-2 "Сонцепьок". Окупанти "повністю зав?язли" у вуличних боях, повідомили у ЗСУ.

14:43
Швеція заявила про призупинення планів щодо винищувачів Gripen для України, бо фокус на F-16. ЗСУ не коментують.

12:56
Україна та Бельгія підписали безпекову угоду: майже мільярд євро на ЗСУ у 2024-му.

12:50
Нардеп від Слуги народу Федір Веніславський відреагував на ініціативу продовжити оновлення даних у ТЦК до 150 днів: "Політичний піар-хід".

12:25
На території Донецької області проводяться зведення військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд. На першій лінії оборони цим займаються військовослужбовці Сил оборони України, військові адміністрації населених пунктів залучені до зведення фортифікацій на другій лінії оборони, а будівництво третьої лінії оборони забезпечується державними замовниками.

11:25
Нідерланди планують у короткий термін зібрати зенітно-ракетний комплекс Patriot й подарувати його Україні, а також закликають долучитися й інші країни, які мають на озброєнні цю систему протиповітряної оборони.

11:24
Російський завод "Алабуга" планує виробляти 6000 ударних безпілотників типу Shahed щороку. Наприкінці квітня він вже випередив свій виробничий графік та поставив 4500 дронів.

10:24
Бельгія передасть 30 своїх винищувачів F-16 в Україну до 2028 року: перші літаки мають бути поставлені вже до кінця 2024-го.

09:30
Окремі підрозділи, особовий склад яких формуватиметься зі звільнених ув'язнених-добровольців, з'являться у Збройних Силах України. Зокрема вони будуть призначені для проведення штурмових дій на передовій. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

09:19
У Харкові знайшли вбитого росіянами батька восьмирічного Михайла, який проходив процедуру відбору ДНК після російського удару по гіпермаркету "Епіцентр".

07:18
Іранський безпілотник Mohajer-6, який розбився в Курській області РФ, імовірно, ніс на борту новітні іранські керовані авіабомби Qaem-5.

06:28
У 2024 році Латвія планує інвестувати у коаліцію безпілотників 20 млн євро на підтримку України. Таку ж суму спрямують на посилення латвійської армії дронів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/