Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

27.05.2024

23:48
Вдень 27 травня російські загарбники завдали ударів по Холодногірському та Шевченківському районах Харкова – загинула людина, 11 поранених. Під ударами опинилися два цивільних підприємства.

22:46
Російські пропагандистські ресурси заявляють про прильоти у тимчасово окупованому Луганську. ОВА заявляє, що вони в районі колишнього авіаційного училища.

21:57
Міністерство оборони Франції повідомило, що надсилання інструкторів для навчання ЗСУ в Україні є одним з треків, стосовно якого ведеться робота з українцями. Інших подробиць відомство не наводить.

21:28
Україна не підтримує залученість РФ до Саміту миру Швейцарії та інших подібних конференцій, адже Путіну "ніякої віри немає" в його бажанні врегулювати конфлікт. За словами Зеленського, Росії не вигідне врегулювання конфлікту в Україні.

20:41
Покровський напрямок у Донецькій області залишається "найгарячішим на всій лінії бойового зіткнення" – там найвища інтенсивність російських атак на сьогодні, повідомили у ЗСУ.

19:43
28 травня в Україні не прогнозується відключення електроенергії, повідомило Укренерго.

19:22
41% усіх рішень Євросоюзу щодо України блокують в Угорщині. За словами глави МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса, Будапешт систематично впливає на країни ЄС у важливих рішеннях, які приймаються у блоці.

19:16
На Харківському напрямку українські підрозділи працюють над покращенням рубежів оборони – і на окремих ділянках мають успіх, повідомив речник ОСУВ "Хортиця".

19:08
Жертв у гіпермаркеті "Епіцентр" могло бути набагато більше, адже за 80 метрів від торговельного центру, який зазнав ворожих авіаударів 25 травня, було виявлено нерозірваний боєприпас. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

18:38
Російські окупанти здійснили ракетний удар по місту Снігурівка Миколаївської області – загинуло троє людей, шість постраждалих.

18:32
Франція відправить в Україну своїх інструкторів для підготовки бійців Сил оборони. Сирський повідомив, що вже підписав відповідні документи.

18:31
Росіяни щодня намагаються штурмувати на бронетехніці східні околиці Красногорівки, проте захисники продовжують тримати оборону – і місто під контролем ЗСУ, повідомили в ОСУВ "Хортиця".

17:34
У Китаї поки не підтверджують своєї участі у Саміті миру у Швейцарії. За словами речниці МЗС Китаю Мао Нін, її країна не має конкретної інформації щодо цього, аби зараз поділитися нею.

17:10
Вдень 27 травня російські окупаційні війська завдали повітряних ударів по Холодногірському району Харкова, внаслідок чого десяток людей зазнали поранень, одна жінка загинула.

16:58
Окупанти використовують для ударів по Україні понад 3000 керованих авіаційних бомб на місяць, і країні бракує систем протиповітряної оборони, щоб від них захиститися. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

16:51
Росіяни повідомили про загибель заступника начальника штабу Центрального військового округу. Співрозмовник LIGA.net у ГУР повідомив, що "з високою долею ймовірності" загарбника ліквідували під час українського удару 13 квітня по тимчасово окупованому Луганську.

16:22
ДБР розслідує прорив кордону росіянами у Харківській області. Перевіряється рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікацій, взаємодія між військовими підрозділами тощо.

15:54
Іспанія цього року надасть Україні військової допомоги на 1 млрд євро, а до 2027 року – на 5 млрд євро. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

13:57
27 травня президент Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Іспанії для підписання двосторонньої безпекової угоди.

13:53
Служба безпеки України заочно повідомила про підозру одному із заступників міністра оборони Росії Олексію Криворучку. Про це повідомила пресслужба СБУ.

13:26
Союзники з НАТО можуть закрити небо над західною частиною України, де проходитимуть навчання Збройних Сил України. Зокрема, німецьке видання Bild повідомило, що у Польщі розглядають можливість створення коаліції для реалізації цієї ідеї.

13:10
Удар по Епіцентру в Харкові: загиблих вже 16, ідентифікують рештки тіл. Також відомо про 46 постраждалих.

12:21
26 травня дрон Головного управління розвідки Міноборони атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М" у місті Орськ Оренбурзької області – за 1800 км від кордону з Україною. Супутникові знімки наслідків атаки оприлюднив проєкт Радіо Свобода "Схеми".

11:51
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни Альянсу не виконали більшу частину своїх обіцянок, які стосувалися постачань артилерійських снарядів, систем протиповітряної оборони та інших видів зброї Україні.

11:38
Бразилія та Індія розглядають можливість відправити на Глобальний саміт миру з врегулювання війни в Україні молодших чиновників. Про це повідомило видання Bloomberg.

09:24
Дрон ГУР атакував радіолокаційну станцію росіян "Воронеж М" за 1800 км від України. Це новий рекорд, заявив LIGA.net співрозмовник в українській розвідці.

08:36
Російська окупаційна армія щомісяця втрачає на війні проти України до 24 000 особового складу. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

07:41
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що Україна не стане членом НАТО у найближчі 30 років.

06:48
Прем'єрка Італії Джорджа Мелоні виступила проти того, щоб Україна завдавала по Росії ударів західною зброєю.

06:13
Російські пропагандистські Telegram-канали та влада Орловської області стверджують, що в ніч проти 27 травня два безпілотники впали на території нафтобази.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/