Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

25.05.2024

23:37
У Харкові після російського удару по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" зниклими безвісти вважаються 17 людей – це працівники й відвідувачі магазину. Про це повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції в Харківській області – начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

21:52
Увечері 25 травня росіяни вдарили по центру Харкова. Внаслідок атаки травми отримали 18 осіб. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

21:36
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у партнерів України є два способи запобігти ударам на кшталт тих, яких росіяни завдали по будівельному гіпермаркету Харкова 25 травня.

20:10
Надання Україні семи зенітно-ракетних комплексів Patriot та ухвалення Сполученими Штатами рішення про передавання винищувачів F-16 буде практичним підсумком липневого саміту НАТО. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

19:11
25 травня Сили оборони збили черговий штурмовик Су-25 окупантів. Про це повідомила пресслужба 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка

18:38
Росіяни не полишають спроб щодо захоплення міста Вовчанськ, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей наступальних операцій ворога на півночі Харківської області. Про це у коментарі LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

17:53
Президент Володимир Зеленський заявив, що в будівельному гіпермаркеті Харкова, по якому вдарили росіяни вдень 25 травня, могли перебувати понад 200 осіб.

17:07
Вдень 25 травня окупанти завдали удару по будівельному гіпермаркету в Харкові. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

16:10
Президент Естонії Алар Каріс, коментуючи заяви президента Франції Емманюеля Макрона щодо можливості відправлення західних військ до України, заявив, що сам Київ поки не бачить у цьому потреби.

15:27
Президент Володимир Зеленський назвав висловлювання про його легітимність з боку російського диктатора Володимира Путіна та пропаганди РФ нудними й нецікавими. Таку думку український лідер висловив у інтерв’ю центральноазійським ЗМІ.

15:27
25 травня російські війська завдали авіаудару по Куп’янську-Вузловому: поранень зазнали п'ятеро людей. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

13:31
США вимагають, аби Росія надала пояснення щодо "зміни" кордонів з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі.

12:59
Морські дрони Magura V5 незабаром домінуватимуть над звичайними кораблями, їх модернізують уже зараз. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

12:33
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що США погрожували Росії знищити всі російські військові цілі в Україні, якщо та наважиться використати ядерну зброю.

09:47
У Бундестазі звернулися до канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб дозволити України бити по території Росії західною зброєю: на думку депутатів, у цьому разі йдеться про самооборону.

08:34
Станом на 25 травня загальні бойові втрати російської армії з початку повномасштабного наступу на Україну 24 лютого становлять близько 500 080 військовослужбовців.

07:03
Україна повинна мати право завдавати ударів по території Росії за допомогою поставленої західної зброї, адже Росія отримує "асиметричну перевагу", у зв'язку із позицією США щодо цього питання. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

06:18

Російська армія для обстрілу Харкову та району у ніч на 25 травня застосувала балістичні ракети, попередньо завдаючи ударів з С-300. Зафіксовані влучання по будівлі ліцею, в промисловій зоні та на відкритій місцевості.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/