Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.05.2024

22:29
США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на $275 млн, у який увійшли, зокрема, боєприпаси для систем HIMARS та артилерійські снаряди.

20:19
У російському полоні перебувають 403 жінки з України, частина з них – цивільні. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими зазначив, що Росія ігнорує всі звернення стосовно  повернення українок.

19:00
Генеральний штаб Збройних Сил України анонсував проведення оптимізації – штат скоротять на 60%, частину військових відправлять до бойових частин.

18:35
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що розмови про готовність диктатора Путіна заморозити війну – це спроба зірвати Саміт миру.

18:25
Бронювання військовозобов'язаних за списками, поданими до 10 травня, здійснюватиметься за погодженням Генерального штабу Збройних Сил України, а не Міністерства оборони. У Мінекономіки зауважили, що подавати списки повторно не потрібно.

18:19
Канцлер Німеччини Олаф Шольц наполягає, що його країна не передаватиме Україні далекобійні крилаті ракети Taurus, оскільки українці "не зможуть самі програмувати їх".

17:16
Росія залучила "Африканський корпус" для наступу в напрямку Липців, а не Вовчанська, заявив співрозмовник LIGA.net у ГУР.

16:51
Екіпаж поліції "Білий Янгол" евакуював та врятував життя пораненому 59-річному чоловіку з міста Красногорівка на Донеччині. Начальник поліції Курахового Артем Щусь зазначив, що це був один із найважчих виїздів екіпажу.

16:23
Збройні Сили України прагнуть широко впровадити у військо штучний інтелект, що допомогло б здобути перевагу над росіянами на полі бою. Про це заявив заступник головкома ЗСУ полковник Андрій Лебеденко.

15:32
Збройним Силам України вдалося зупинити російський наступ на Харківщині – тепер вони проводять контрнаступальні дії.

12:53
Зараз найбільш інтенсивні та жорстокі бої на Донеччині тривають на двох напрямках: Покровському й Курахівському. Про це у коментарі LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин. Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив про наступальні дії російської армії в напрямку Красногорівки.

12:49
Військовим ДПСУ добровільно здався у полон російський боєць, переодягнений у кітель української армії, який він нібито знайшов під час руху до позицій Збройних Сил України.

09:57
У Державній прикордонній службі не виключають можливості початку російського наступу у Сумській області, як це сталося на Харківщині. Водночас відомо, що зараз окупанти не мають достатньо сил для цього. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

09:56
23 травня в одному із Закарпатських територіальних центрів комплектування помер чоловік, якого визнали придатним до військової служби за станом здоров’я.

07:48
Перша група бойових пілотів з України завершила навчання на винищувачах F-16, яке проходило в США. Про це повідомило видання Politico з посиланням на речницю повітряних сил Національної гвардії США Ерін Ханніган.

06:31
Президент США Джо Байден, ймовірно, пропустить Глобальний саміт миру з врегулювання війни в Україні, оскільки він вирушить на благодійний захід зі збору коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії. Про це повідомило видання Bloomberg.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/