Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.05.2024

19:48
23 травня відбулося чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача: на ній був присутній головком Збройних Сил України Олександр Сирський, який повернувся з Харківської області. Президент Володимир Зеленський наголосив, що наміри російської армії зрозумілі.

19:36
Бійці 110 ОМБр збили черговий російський штурмовик Су-25.

17:36
Блокування передання батальйону "Азов" західної військової допомоги є наслідком впливу Росії на західних партнерів. На думку заступника командира 3 ОБШр Максима Жоріна, у США та Євросоюзі досі перебуває чимало осіб, які працюють на інтереси Росії.

16:25
Суд визнав винним жителя Львова, який навів російські ракети на Яворівський полігон у березні 2022 року, внаслідок чого загинули понад 60 людей. Про це повідомив ОГП. Співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах повідомив, що засудженого звати Олександр Косторний.

16:13
Україні потрібні сім систем Patriot, і ціна такого рішення для союзників є невеликою, коли йдеться про безпеку в європейському регіоні. Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав союзників пришвидшити ухвалення рішень щодо передачі додаткових систем ППО Україні.

16:09
У республіці Татарстан триває операція Головного управління розвідки Міністерства оборони з ураження об’єктів російського оборонно-промислового комплексу за допомогою безпілотників.

16:00
Посол при НАТО Наталя Галібаренко вважає, що заява держсекретаря США Блінкена про самостійне визначення ЗСУ цілей для завдання ударів "створила надію", що у Вашингтоні змінили свою позицію щодо ураження об'єктів у РФ американською зброєю.

15:33
Польська влада посилює охорону навколо головного транзитного вузла для іноземної військової допомоги Україні через побоювання диверсій, підтримуваних Росією. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк.

13:49
Україна пропонувала партнерам з НАТО спільно протидіяти російським повітряним атакам - перехоплювати цілі окупантів в українському повітряному просторі, але поки що остаточного рішення немає.

13:42
Велика Британія надсилає Збройним Силам України новий пакет військової допомоги на 150 млн фунтів стерлінгів, що еквівалентно $190 млн. Про це повідомив міністр оборони країни Грант Шаппс.

12:39
У ситуації з фортифікаціями на фронті не все так добре, як хотілося б, проте більшість першочергових заходів вже виконано. Про це повідомив LIGA.net співрозмовник у Генштабі ЗСУ.

11:45
За минулу добу українські захисники серед іншого уразили зенітний ракетний комплекс С-400 та літак Су-25 окупантів.

11:28
СБУ викрила чоловіка, який, за даними слідства, вербував засуджених для підготовки прориву російських розвідувальних груп до Харкова. Як зазначили правоохоронці, чоловік вербував засуджених, аби потім сприяти прориву росіян для захоплення стратегічних об’єктів Харківщини.

11:21
Українські військові позбавили російських окупантів носіїв крилатих ракет "Калібр" у Криму, проте ворог ще має подібні кораблі у портах Новоросійська. Про це заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

10:41
Варшава обговорює можливість збиття над західною частиною України російських ракет. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський.

10:11
Нацгвардія спростувала, нібито Хмельницький суд дозволив двом ув'язненим служити у ній – нацгвардійці просто доставили чоловіків до ТЦК.

07:07
Франція успішно випробувала оновлену ракету, здатну нести ядерний заряд.

06:29
Іспанія у новому пакеті допомоги передасть Україні, зокрема, ракети до систем ППО Patriot, артилерійські снаряди, антидронові системи та інші озброєння.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/