Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.05.2024

23:35
Президент Володимир Зеленський, ймовірно, у червні відвідає Францію, в межах закордонного візиту він закликатиме країни НАТО збивати російські ракети над Україною. Про це повідомило видання Politico з посиланням на двох неназваних співрозмовників, яким відомі наміри українського лідера.

20:18
Спікер Палати представників американського Конгресу Майк Джонсон заявив, що США мають дозволити Україні вести війну так, як вона вважає за потрібне.

18:48
Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що країна зможе надати Україні систему протиповітряної оборони Patriot лише в тому випадку, коли отримає натомість щось інше.

17:59
Міністр оборони Швеції Пол Йонсон вважає, що РФ стана на ноги швидше, ніж Захід – країнам НАТО необхідно до двох років, щоб досягти бажаного потенціалу щодо забезпечення України озброєнням.

16:49
Росіяни три дні поспіль штурмують Білогорівку, втім Збройні Сили України контролюють селище попри заяви Міністерства оборони Росії про нібито його захоплення. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

15:39
Наразі Збройні Сили України перебувають у надзвичайно складній і важкій ситуації, війна зайшла в глухий кут уже кілька місяців, і наразі не видно жодних змін. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден.

15:33
У Вовчанську Харківської області, де тривають запеклі бої, Росія обстріляла автомобіль поліції під час евакуації, в результаті чого один правоохоронець загинув, ще один отримав поранення.

15:04
Російська армія вдень 22 травня вдарила по Шевченківському району Харкова керованим боєприпасом. Внаслідок атаки постраждали щонайменше дев'ятеро людей.

13:59
ЗСУ відпрацьовують бої в місті на тренувальних ділянках-урбанах у Британії. Завдяки цим заняттям українські бійці володітимуть навичками бойових дій серед міських забудов. За словами Генштабу, навчання покликане сформувати базові військові навички у людей, які тільки вчора обіймали цивільні професії.

13:00
Верховна Рада на засіданні 22 травня проголосувала за створення тимчасової спеціальної комісії щодо використання бюджетних коштів на будівництво фортифікацій і виготовлення дронів.

11:51
Уряд Швеції погодив з проурядовою партією "Шведські демократи" програму додаткової військової підтримки України на загальну суму близько $7 млрд протягом трьох років.

10:54
Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у співпраці з головним управлінням Генерального штабу Росії у підготовці до захоплення Вовчанська у Харківської області.

10:24
Морські дрони Служби безпеки України Sea Baby, на які українці збирали кошти через платформу United24, відтепер оснащені системами "Град" і вже активно "мінусують" російських військових на Кінбурнській косі.

10:23
У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №11282 про створення тимчасової слідчої комісії щодо використання бюджетних коштів на будівництво фортифікацій і виготовлення дронів.

09:28
Проблеми з електроенергією після російських обстрілів негативно відобразились на ВВП України. Темпи зростання економіки у квітні були гіршими, ніж у березні.

08:52
Зранку 22 травня російська окупаційна армія завдала ракетного удару по центру міста Чугуїв Харківської області. Поранено жінку, пошкоджено дитячий садок.

07:49
Речник Пентагону Пет Райдер заявив, що позиція відомства не змінилась щодо питання завдання Україною ударів по території Росії з використанням американської зброї.

06:35
Українцям на побутовому рівні слід готуватися до того, що відключення електроенергії можуть відбуватися і влітку, і взимку. Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

06:15
У ніч проти 22 травня російська окупаційна армія атакувала "шахедами" Сумщину, внаслідок чого обласний центр та ще кілька міст було знеструмлено.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/