Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.05.2024

23:21
Група конгресменів США від обох партій звернулась до глави Пентагону Ллойда Остіна – просить дозволити українським силам використовувати західне озброєння для ударів по території Росії.

22:14
З'явилося супутникове фото наслідків удару по академії МВС у передмісті Луганська 20 травня

21:23
Причинами, чому західні партнери не дозволяють ЗСУ бити по військових цілях у Росії своєю зброєю, є страх перед ядерною ескалацією та бажання зберегти торговельні й дипломатичні відносини з РФ. Зеленський зазначив, що росіяни продовжують обстрілювати міста України, бо знають, що союзники не дають дозволу українським бійцям бити у відповідь.

20:54
Оператори третього окремого полку Сил спеціальних операцій за три тижні знищили чотири зенітно-ракетні комплекси "Бук" росіян, тобто пів дивізіону. Про це повідомила пресслужба ССО.

20:03
Президент Володимир Зеленський вважає, що на липневому саміті НАТО у Вашингтоні країни Заходу можуть ухвалити рішення про передання Україні семи систем протиповітряної оборони Patriot.

19:37
Україна просить союзників розглянути ідею щодо перехоплення зі своїх територій ракет Росії, запущених по державі. Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що альтернативним рішенням у збитті ракет Росії є надання ЗСУ систем ППО та бойових літаків.

19:06
Міністерство оборони спільно з командуванням Сухопутних військ запустили електронну чергу до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

19:00
22 травня по всій Україні діятимуть графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів з 00:00 до 07:00 та з 18:00 до 24:00.

18:27
Уражений Силами оборони малий ракетний корабель росіян "Циклон" так і не запустив жодної крилатої ракети до моменту знищення – він був "недороблений", повідомили у ЗСУ.

17:57
Зібраних міжнародними партнерами коштів у сумі майже 1 млрд євро для посилення протиповітряної оборони України наразі недостатньо. Про це повідомила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

17:56
Зеленський повідомив, що трьома головними пунктами, які розглядатимуться на саміту миру у Швейцарії, стануть питання пов'язані з енергетикою, харчовою безпекою, вільним судноплавством та звільненням полонених. За його словами, основною метою зустрічі світових лідерів є здійснення політичного тиску на Росію.

17:48
У Будапешті не бачать майже ніяких змін у відносинах з Україною. Представник уряду Угорщини Ковач зазначив, що перемовини з Україною, які проводились протягом останнього часу, не мають значного прогресу.

17:43
У ніч на 19 травня Сили оборони уразили у тимчасово окупованому Севастополі російський корабель "Циклон" - останній носій крилатих ракет Чорноморського флоту РФ у Криму.

16:54
Голова МЗС Кулеба заявив, що Міжнародний кримінальний суд робить свою роботу, "як він вважає за потрібне", це незалежна інституція, протидіяти якій "немає сенсу". Раніше головний прокурор МКС клопотав про ордери на арешт ватажків ХАМАС та ізраїльських політиків.

16:30
Станом на 21 травня понад 1 млн українців авторизувалися в мобільному застосунку для військовозобов'язаних, призовників та резервістів "Резерв+". Про це повідомило Міністерство оборони.

15:06
Росіяни почали пересуватися на цивільних автомобілях до тимчасово окупованої Луганської області – частина з них може маскуватися під цивільних, імітуючи евакуацію, заявив речник ОСУВ "Хортиця".

14:54
Росіяни планують використовувати залізницю з Ростова-на-Дону до Криму насамперед для забезпечення військової логістики свого південного угруповання для того, щоб безперебійно поставляти все необхідне для ведення бойових дій. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

13:58
Якщо працівник виконує дистанційну роботу, працює з дому, тимчасово непрацездатний або у відпустці – роботодавець має проінформувати його про виклик до ТЦК поштою.

13:29
Глава МЗС Литви заявив, що йому "незручно" співчувати Ірану через смерть президента Ібрагіма Раїсі, оскільки Тегеран все ще відправляє Росії "шахеди".

13:26
10 українських військовослужбовців пройшли курс навчання у Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16. Про це повідомило Міністерство оборони країни.

12:22
Ситуація в Харківській області залишається складною й мінливою. Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію, зокрема й у Вовчанську. Про це заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

11:59
СБУ повідомила, що інформаторка ФСБ із Запоріжжя готувала зрив постачання важкої техніки на фронт. Їй загрожує до восьми років тюрми.

10:48
Майже половина росіян вважають нормальним застосування тортур до підозрюваних, особливо у "виняткових випадках". Про це свідчать результати опитування російського Левада-центру.

09:34
США можуть оголосити про новий пакет допомоги Україні протягом тижня. Про це повідомляє журналіст Politico з посиланням на двох неназваних американських чиновників.

09:15
Зранку 21 травня з неанонсованим візитом до Києва прибула міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

07:45
З 18 червня у застосунку "Резерв+" з'явиться можливість згенерувати QR-код, який матиме таку саму юридичну силу, як і військово-обліковий документ. Про це LIGA.net розповіли у Міноборони.

07:08
США хочуть, щоб Росія програла, а Україна перемогла. Про це заявив речник Держсекретаря Меттью Міллер, відповідаючи на запитання, яка істинна позиція Сполучених Штатів в російсько-українській війні.

06:17
В ніч проти 21 травня російські окупаційні війська атакували безпілотниками Харків, внаслідок чого постраждали чотири людини.

00:03
На Харківському напрямку кількість боєзіткнень знизилася вдвічі - зараз тривають бої у трьох локаціях. Натомість українські захисники провели низку штурмових дій, продовжуються заходи з посилення стійкості оборони. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/