Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.05.2024

23:39
Найближчим часом Нідерланди передадуть ЗСУ бронетранспортери YPR – кількість не уточнюється, але мають надійти у "найкоротші терміни".

22:31
Президент Зеленський повідомив, що хоча Сили оборони розтягнуті на фронті у понад 1000 км, потрібен час, щоб підготувати новобранців до бою в ході нової мобілізації.

21:53
Зеленський вважає, що партнери могли б допомагати перехоплювати ракети загарбників над Україною та дозволяти Києву використовувати західну зброю проти військової техніки РФ, що накопичується біля кордону й в глибині Росії. Україна веде переговори стосовно останнього, але наразі нічого позитивного з цього приводу немає.

21:32
Західні партнери надто довго ухвалюють ключові рішення щодо військової підтримки України – із запізненням приблизно на рік, заявив президент Зеленський.

20:59
Україна отримає від Іспанії новий пакет військової допомоги, який міститиме танки Leopard та боєприпаси різних типів. Про це повідомила міністерка оборони країни Маргарита Роблес.

20:57
Президент США Байден назвав "обурливим" клопотання головного прокурора Міжнародного кримінального суду про ордери на арешт прем'єра та міністра оборони Ізраїлю.

19:41
Чинним військовим не потрібно оновлювати дані щодо себе, адже вони не стоять на військовому обліку. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

19:39
Завтра з 00:00 й впродовж всього дня по всій території України діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії для промислових та побутових споживачів.

18:56
Уряд встановив, що має бути у повістці: дані отримувача, найменування органу, що видав документ, підпис посадовця та інше.

18:27
Вручення повісток в Україні здійснюється цілодобово - рішення Кабміну.

18:26
Згідно з новими правилами, повістки зможуть вручити не тільки службовці ТЦК, але й представники військових адміністрацій, місцевої влади та підприємств.

18:09
Якщо західні партнери підтримають британську обіцянку про надання Україні допомоги протягом наступних шести років, то союзники матимуть змогу послабити армію Росії. Глава Міноборони Британії Грант Шаппс вважає, що партнери зможуть використати це у своїх цілях.

17:33
Командир бригади Національної гвардії "Азов" підполковник Денис "Редіс" Прокопенко у другу річницю виходу бійців з території заводу "Азовсталь" нагадав, що в полоні окупантів досі понад 900 військовослужбовців 12 бригади спеціального призначення.

17:21
Україна може очікувати на стабільну американську оборонну допомогу. Зокрема, у наступних пакетах допомоги будуть додаткові снаряди для NASAMS та систем ППО Patriot, більше систем HIMARS та снарядів, а також інша зброя. Про це заявив очільник Пентагону США Ллойд Остін, відкриваючи засідання Контактної групи з оборони України.

17:11
Говорити про ураження носія "Калібрів" малого ракетного корабля "Циклон" можна буде, коли з'являться свіжі супутникові знімки, заявляють OSINT-дослідники.

15:39
Індія братиме участь у майбутньому саміті миру з врегулювання війни в Україні, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Нарендра Моді.

15:12
На Закарпатті заарештовано військовослужбовця ДНСУ, який застрелив 39-річного чоловіка, коли той, за даними слідства, намагався втекти з України. Речниця ДБР Сапьян заявила, що наразі триває розслідування, встановлюються усі обставини події. У разі доведення провини військовому може загрожувати до 10 років тюрми.

14:36
У передмісті Луганська були вибухи, окупанти заявляють про удар ракетами SCALP. Місцеві пабліки пишуть, що уражено військове містечко росіян.

14:10
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив про те, що ситуація на фронті є вкрай складною, але не катастрофічною, водночас російський диктатор Володимир Путін реалізує свою погрозу щодо створення сірої зони. Російські стратеги планують захопити не лише Україну, але й змінити весь світовий порядок.

14:09
Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що Силам оборони вдалося частково стабілізувати ситуацію в районі Вовчанська, водночас тривають контрударні дії в інших районах у прикордонні Харківської області.

13:43
Секретар РНБО Олександр Литвиненко заявив, що Україна усвідомлює, що війна з Росією закінчиться переговорами. Про це він повідомив у відеозверненні до учасників Форуму регіону Балтійського моря: "НАТО 2024 і Арктична Європа".

13:27
Кількість загиблих унаслідок удару росіян по базі відпочинку в передмісті Харкова зросла до семи людей. ДСНС повідомила про виявлення в річці тіла чоловіка.

13:01
Військово-облікові документи перетворять на QR-коди, схожі на ті, що діяли під час пандемії COVID-19. Про це повідомив глава фракції Слуга народу Давид Арахамія.

12:01
Начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук заявив, що втрат позицій ЗСУ в районі населеного пункту Роботине Запорізької області не було, водночас армія Росії посилила стиск на цій ділянці, продовжуючи безрезультатно штурмувати населений пункт потягом останнього тижня.

10:30
Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у підготовці "прориву" російської армії на одній із найгарячіших ділянок фронту на Донеччині – Покровському напрямку.

10:22
Президент Болгарії Румен Радев, який неодноразово демонстрував антиукраїнські настрої, заявив, що Україна не зможе перемогти Росію у війні.

10:18
Прем'єрка Естонії Кая Каллас назвала страхи НАТО щодо відправлення військ в Україну "безпідставними".

07:39
Україна наполягає на праві бити американською зброєю по території Росії. Про це заявила пані посол України у США Оксана Маркарова.

06:54
Згідно з законом про мобілізацію, роботодавці можуть вручити повістку військовозобов'язаному співробітнику. Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/