Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.05.2024

23:54
Представник ГУР Вадим Скібіцький не бачить можливості для України виграти війну лише на полі бою, проте змістовні переговори між Києвом і Москвою вважає можливими не раніше другої половини наступного року.

22:16
Ввечері 2 травня у тимчасово окупованих Бердянську і Маріуполі прогриміли вибухи. У Бердянську - пожежа.

21:36
Українські військові ОСУВ "Хортиця" уразили російський комплекс відеотепловізійного спостереження "Муром-М" на Бєлгородщині. Речник угруповання "Хортиця" Волошин зазначив, що це "досить жирна" ворожа ціль, яку українські воїни знищили за допомогою дрона кількома скидами боєприпасів.

21:17
Окупанти влаштували чергові обстріли Донецької і Харківської областей, є жертви. Росіяни обстріляли село Мемрик із "Градів" — дві людини загинули, зокрема 12-річна дитина. Під Куп'янськом загинув 66-річний чоловік.

19:56
Єрмак заявив, що відсутність Росії на міжнародному саміті у Швейцарії влітку 2024 року є принциповим для України, проте робиться все для того, щоб був присутній Китай.

19:39
Директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс вважає, що тактика російського диктатора Володимира Путіна полягає в тому, щоб переконати Україну, що продовження війни лише збільшить шкоду для країни.

18:46
До правил перетину кордону можуть бути внесені зміни для частини українців. Речник Держприкордонслужби натомість зазначив, що не може достеменно сказати, якими будуть зміни та чого саме вони стосуватимуться.

18:12
2 травня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський доповів про ротації підрозділів та про потреби новостворених бригад.

17:13
Вдень 2 травня росіяни завдали авіаційного удару по місту Дергачі Харківської області. Внаслідок атаки поранення отримали цивільні люди, серед постраждалих є діти. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

16:43
Щотижня в Сумській області розкривають  декілька диверсійно-розвідувальних груп, водночас на Харківщині активність ворожих ДРГ знизилась. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

16:32
З початку грудня 2023 року російські окупанти, ймовірно, вбили щонайменше 15 українських військових, які намагалися здатися у полон. Про це йдеться у доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

15:23
Підрозділи Сил оборони відійшли західніше Бердичів, заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

14:36
Російським окупаційним військам вдалося прорватися в Очеретине на Авдіївському напрямку і закріпитися там, Сили оборони намагаються вибити їх.

14:33
Військово-морські сили Збройних Сил України включили до складу флоту два нових катери, які передала Естонія. Вони отримали назви "Ірпінь" та "Рені". Про це повідомила пресслужба ВМС ЗСУ.

13:41
Президент Франції Макрон заявив, що ввів би війська в Україну, якби Росія прорвала оборону і якби Київ попросив про відповідну допомогу.

13:39
У квітні росіяни застосували проти України понад 300 ракет різних типів, майже 300 "шахедів" і більше ніж 3200 керованих авіабомб. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

13:12
Ракетна атака на Одесу 1 травня. Нова пошта показала наслідки влучання.

12:23
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що слід подивитися правді в очі й визнати, що на тлі затримок західної військової допомоги Росія більш ефективна у своїх військових діях. За його словами, в умовах війни важливі терміни, а українські союзники відстають від графіка, попри свої зусилля.

12:19
Глобальний саміт миру пройде 15-16 червня у швейцарському місті Бюргеншток. До участі в ньому запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

11:23
Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця опублікував допис, в якому іронічно натякнув, що Керченський міст буде знищено протягом 2024 року.

10:55
Західні винищувачі F-16 не полетять у бій одразу, щойно прибудуть в Україну. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

09:38
Укрпошта випустить марку-продовження з "русскім воєнним кораблем". На ній зображений новий флагман ЧФ РФ і кораблі, які вдалося знищити за останні два роки.

09:05
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджує, що половина енергосистеми України пошкоджена. Водночас він наголосив, що Україна тримається та багато чого навчилася.

07:17
Часів Яр, який протягом кількох місяців перебуває під постійними російськими обстрілами, сьогодні нагадує руїни окупованих Бахмута й Авдіївки.

06:23
Увечері 1 травня Росія вдарила по Одесі: внаслідок обстрілу в місті 14 людей постраждали, була зруйнована цивільна інфраструктура.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/