Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.05.2024

21:55
Збройні Сили України зупинили активне просування російських окупантів територією Харківської області, проте поки не вдалося стабілізували лінію фронту.

20:47
Чинні українські посадовці з Кабміну, оборонпрому та мерії Києва володіють нерухомістю в Дубаї. Українські посадовці, відповідаючи на запити журналістів Схем щодо їхнього елітного майна в ОАЕ, заявили, що "нічого про це не знають".

19:57
На Харківщині триває російський наступ. ГУР показало відео вуличних боїв у Вовчанську, а ССО – взятих у полон росіян.

19:38
Зараз відбувається процес підключення адміністраторів Центрів надання адмінпослуг до системи. Ця послуга нова і не специфічна для ЦНАПів.

19:23
Міністр оборони Греції Нікос Дендіас заперечив таємне постачання Україні 250 контейнерів з озброєнням. За його словами, Афіни не приховують, кому передають зброю.

19:16
Однією з цілей для російської армії наразі є газова інфраструктура на заході України. Зеленський зазначив, що успіх Росії у цьому напрямку загрожуватиме й енергетиці Європи. Він наголосив на потребі України у додаткових системах ППО.

19:08
За кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну Росія запустила в космос апарат, призначений для випробування компонентів потенційної системи протисупутникового ядерного озброєння.

17:34
Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен оголосив про новий пакет військової допомоги для Збройних Сил України на $815 млн.

16:48
Вдень 16 травня росіяни обстріляли одне із сіл Вовчанської громади. Внаслідок атаки поранень зазнав начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

16:31
Росія не зможе окупувати Харків та область, якщо ЗСУ передадуть дві додаткові системи Patriot. Зеленський заявив, що ситуація під Харковом наразі складна внаслідок затримки постачання необхідного озброєння від союзників.

15:33
У ніч проти 16 травня безпілотники Головного управління розвідки Міністерства оборони атакували оборонне підприємство в російській Тулі. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у Силах безпеки й оборони.

13:57
Зеленський зібрав Ставку у Харкові: повідомив, що обстановка на напрямку залишається вкрай складною, але українські сили завдають відчутних втрат окупантам. Підрозділи посилюються, визначено план дій.

13:49
У північній частині Вовчанська, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть у полон цивільних мешканців. Також стало відомо про перші розстріли цивільних загарбниками, повідомив голова МВС.

11:51
Генштаб ЗСУ повідомив, що захисники зірвали плани росіян максимально вклинитися й закріпитися у міську забудову Вовчанська Харківської області.

11:19
СБУ повідомила про підозру мешканцю Харкова: за даними слідства, чоловік працював на ФСБ і допомагав російським загарбникам готувати новий наступ на область.

09:32
З початку доби на Харківському напрямку Сили оборони відбили чотири російські атаки, кількість евакуйованих цивільних досягла 8779 осіб.

08:49
Державний секретар США Блінкен під час візиту до України відвідав виробництво вітчизняних безпілотників.

08:16
В українській енергосистемі дефіцит, тому необхідно споживати електроенергію ощадливо.

07:53
Сполучені Штати готують для України ще один пакет терміново необхідної допомоги.

07:02
Зеленський провів телефонну розмову з португальським прем'єром Монтенегру: "Вся увага зараз зосереджена на наших поточних оборонних операціях і контактах із військовими, що зумовило необхідність відкласти всі закордонні візити".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/