Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

12.05.2024

23:10
Сьогодні з Вовчанського напрямку було евакуйовано 1600 людей, а загалом в останні дні у Харківській області - 5500 осіб.

22:29
Російський диктатор Путін вніс нову кандидатуру на посаду міністра оборони РФ – це колишній перший віцепрем'єр Андрій Білоусов. Раніше відповідну посаду обіймав Сергій Шойгу, тепер він очолюватиме Раду безпеки РФ.

20:47
У соцмережах активно розганяється інформація про нібито відсутність фортифікацій в області. Ще у березні речник ДПСУ пояснював LIGA.net, що на півночі фортифікації неможливо побудувати на самому кордоні – і їх будують "максимально близько", де це можна зробити.

20:06
Задум російських ударів на Харківщині – щоб розтягнути українські сили та "підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися", заявив президент Зеленський.

19:27
Україна може ефективно утримувати лінію фронту на сході, продовжувати використовувати свої переваги на Чорному морі та "тримати під загрозою" сили Росії, зокрема у Криму, вважає очільник Держдепу США.

18:29
Наразі немає офіційно підтвердженої інформації про перебування російських загарбників у Вовчанську Харківської області, тривають постійні обстріли й бої.

16:53
У Вовчанську Харківської області залишається до 500 людей, евакуація цивільного населення не припиняється, повідомили в ОВА.

16:25
Дії російських загарбників на Харківському напрямку розпочалися "за графіком", про який українська воєнна розвідка поінформувала керівництво та командування, повідомили у ГУР.

15:44
У Красногорівці Донецької області росіяни заховалися у залишках вогнетривкого заводу, вони відрізані від постачання боєкомплекту та підтримки бронетехніки, повідомили у ЗСУ.

14:58
У Харківській області Сили оборони проводять контрударні дії та розгортають резерви для напрямків, де окупанти змогли пробитися. Про це LIGA.net розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

13:01
У Міноборони розповіли, за які злочини не мобілізовуватимуть ув'язнених. Зокрема, йдеться про умисні вбивства, зґвалтування, тяжкі корупційні злочини тощо.

12:39
У Бєлгороді обвалився під'їзд 10-поверхового будинку. З'явився момент вибуху.

11:38
За дві доби російських наступів з Харківської області евакуювали понад 4000 осіб.

10:59
Трамп знову заявив під час виступу перед виборцями у Нью-Джерсі, що закінчить російсько-українську війну одразу після того, як стане американським лідером.

10:25
У ніч проти 12 травня дрони ГУР атакували військові цілі у Волгоградській, Калузькій та Липецькій областях Росії. Про це LIGA.net заявив співрозмовник у Силах оборони та розвідки.

09:35
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що ядерні погрози з боку Росії є блефом.

07:35
Росіяни заявили про нічну дронову атаку. Публікують відео пожежі на Волгоградському НПЗ.

06:44
Представники парламентських партій Німеччини не виключають, що країни НАТО могли б збивати російські дрони на західній частині України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/