Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.05.2024

23:53
Президент Чехії Петр Павел не виключає, що Росія може визнати власну неспроможність досягти успіху у війні проти України, проте сумнівається, що Києву вдасться швидко деокупувати свої території.

23:19
Президент Чехії Петр Павел вважає, що наразі Європа перебуває на початку більш тривалого протистояння з Росією. Втім, воно може не мати воєнного характеру.

19:52
Зеленський перелічив прикордонні села, де тривають оборонні операції ЗСУ. Це Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук?янці, Гатище, Плетенівка.  Президент запевнив, що українські підрозділи підсилюються, а артилерія працює "саме так, як треба".

19:02
РФ атакує північ: є загиблі та поранені від ударів по Харківській і Сумській областях, повідомили в місцевих ОВА.

18:31
Українські зенітники збили російську "сушку" - 350-ту від початку великої війни.

18:10
Велика Британія надсилає Україні пакет військової допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів, що еквівалентно близько $626 млн. У пакеті від Лондона - 4 млн боєприпасів, ракети і транспорті засоби.

17:14
Наступ росіян на Харківщині: Сили оборони нейтралізують ДРГ окупантів, палять техніку з десантом.

16:38
У Донецьку гриміли вибухи: зруйновано ресторан. Окупанти скаржаться на HIMARS.

15:48
У ніч проти 11 травня безпілотники ГУР атакували російський Волгоградський нафтопереробний завод. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у розвідці.

13:47
Європейський Союз погодив гарантії безпеки для України, що передбачають політичну, військову та економічну допомогу. Про це повідомив німецький щотижневик Welt am Sonntag, у розпорядженні якого є проєкт документа.

12:18
Станом на ранок 11 травня бої за населені пункти Харківської області, які розташовані у "сірій зоні" прикордоння, тривають. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

10:49
Служба безпеки України запобігла терактам, які російські спецслужби планували провести в Києві на 9 травня. Про це LIGA.net повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

09:51
Державний департамент США схвалив терміновий продаж Україні трьох додаткових реактивних систем залпового вогню HIMARS. Придбання озброєння профінансує уряд Німеччини.

06:24
США забезпечили передання на позиції українських військових частини озброєнь із попереднього оборонного пакета допомоги, який було оголошено одразу після ухвалення відповідного закону. Про це повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/