Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.05.2024

22:36
США очікують від Росії активізації наступу в Україні, але впевнені в можливостях Києва і сумніваються в тому, що Москва доб'ється серйозних успіхів на полі бою.

21:36
Україна залучає на Харківський напрямок більше сил та засобів для боротьби з російськими окупантами. Про це повідомив президент Зеленський.

20:52
Канада виділяє $56 (76 канадських доларів) на ініціативу Німеччини з пошуку та постачання Україні систем протиповітряної оборони.

20:36
Пакет від США на $400 млн. Пентагон опублікував повний список зброї для ЗСУ: там високоточні авіаційні боєприпаси, снаряди для HIMARS, Patriot, NASAMS та інша зброя і техніка.

19:59
Колишній спікер Генштабу, офіцер Збройних Сил України Владислав Селезньов розповів LIGA.net, що означає активізація наступальних дій росіян на Харківському напрямку.

19:16
Зеленський відповів на критику Фіцо щодо збирання коштів у Словаччині на допомогу ЗСУ, заявивши, що скепсис стосовно Росії приходить після того, як військові РФ приходять до домівок мирних людей.

18:59
РФ намагається прорвати оборону і зайти в тил ЗСУ у Серебрянському лісі. Щодобово на цьому відтинку фронту відбувається по 10-20 штурмів, повідомив речник ЗСУ Волошин.

18:19
З початку повномасштабного вторгнення близько 11 000 українських чоловіків незаконно перетнули кордон з Румунією, намагаючись уникнути мобілізації.

17:52
10 травня США мають оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн. Politico дізналося, що туди увійде.

17:27
Росіяни намагаються змусити українські війська перемістити сили та засоби з Донецького напрямку на Харківський, зокрема, шляхом інформаційних кампаній. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

17:20
Загроза з боку Росії принципово відрізняється від тієї, яка була на початку повномасштабного вторгнення. Про це розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

16:51
На Харківському напрямку спецпризначенці з Центру "ОМЕГА" НГУ знищили російську БМП з десантом, а також ліквідували близько одного відділення окупантів.

16:45
Командувач Сухопутних військ Павлюк заявив, що ЗСУ сформують 10 нових бригад для того, щоб підготуватися до російського наступу. Частину з цих сил розгорнуть для захисту Києва.

16:32
57% українців вважають Україну демократичною країною, разом з тим 14% оцінили її як диктатуру. Про це свідчать результати опитування, проведеного КМІС.

16:15
Українських чоловіків призовного віку у Польщі не повертатимуть назад до держави силою, однак польська влада поки не має чіткої відповіді на те, що з ними робити. Про це заявив посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи.

16:07
Британське ЗМІ Reuters з посиланням на анонімного українського військового високопосадовця стверджує, що мета РФ на Харківщині була у просуванні на 10 км, намагаючися створити так звану "буферну зону".

15:56
Критична фаза війни настане у найближчі два місяці, але якщо Україна отримає достатньо зброї, то ситуація може обернутися проти росіян, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

15:51
Зеленський: Росія почала нову хвилю контрнаступу на Харківському напрямку. Українські сили зустріли окупантів артилерійським вогнем, станом на ранок тривав жорсткий бій.

14:37
У результаті операції ГУР в ніч на 10 травня був атакований нафтопереробний завод "Перший завод" у Калузькій області Росії, повідомив співрозмовник LIGA.net в українській спецслужбі.

14:23
Росія щомісяця здатна виробляти в середньому 40 балістичних ракет "Іскандер". Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у Силах безпеки й оборони.

13:49
У Харківській області, на Вовчанському напрямку, російські загарбники вранці намагалися прорвати українську лінію оборони під прикриттям бронетехніки. Ці атаки відбито, повідомляє Міноборони.

13:41
СБУ затримала п'ятьох блогерів на Київщині, які, за даними правоохоронців, здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь Росії та працювали на зрив мобілізації в Україні. Затримані, за інформацією СБУ, фільмували провокативні відео про ЗСУ та поширювали інформацію стосовно їхньої дислокації.

13:22
Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин та підрозділів Сухопутних військ  ЗСУ. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

13:22
У Харківській області з міста Вовчанськ та навколишніх населених пунктів відбувається евакуація населення через російські обстріли.

12:35
У Харківській області росіяни здійснили марні спроби прорвати кордон ДРГ, також посилили обстріли. Російське угруповання не становить загрози для Харкова, його вистачає лише на провокації на півночі, повідомили в ОВА.

11:58
Україна отримала від Чехії перший тренажер винищувача F-16.

11:49
Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що Україна не має оголошувати стан війни, оскільки не нападала на когось, а навпаки — захищається від російської збройної агресії.

11:34
ГУР повідомило про новий виток російських ІПСО для розколу українського суспільства.

11:01
Центренерго показало фотографії зруйнованої росіянами Трипільської ТЕС.

10:53
Україна здатна залучити до ЗСУ 10 000 - 20 000 ув'язнених та осіб з судимостями, проте це залежить від конкретного сценарію, заявив міністр юстиції.

10:25
Великий ритейл вперше зайшов на ринок постачання продуктів для ЗСУ. Першопрохідцем став власник EVA.

09:46
Українські сили протиповітряної оборони мають можливість збивати модифіковані крилаті ракети X-101. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

09:34
Вночі російські загарбники здійснили ракетний обстріл житлового району Харкова – пошкоджено 12 приватних будинків, постраждали двоє людей.

08:37
Угорщина підтримує так званий мирний план Китаю щодо врегулювання війни в Україні. Про це завив прем’єр-міністр країни Віктор Орбан.

06:57
У ніч проти 10 травня безпілотники атакували в Калузькій області Росії нафтопереробне підприємство "Перший завод".

00:15
Українська влада вживає заходів щодо проблеми з людською силою (особовим складом) для Збройних Сил, зазначив речник Держдепу США Метью Міллер. Він анонсував оголошення нових пакетів допомоги Україні.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/