Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

01.05.2024

23:49
Нова пошта підтвердила, що російські окупаційні війська вдарили балістичними ракетами по сортувальному депо та відділенню компанії в Одесі. Про це у пресслужбі повідомили в коментарі LIGA.net.

23:00
Увечері 1 травня в Одесі пролунали два вибухи, повідомив співрозмовник LIGA.net в обласному центрі. Місцева влада заявила про приліт балістичних ракет і щонайменше 13 постраждалих.

21:47
Україна працює над укладенням додаткових семи безпекових угод із західними союзниками. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

20:48
Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади голови кібербезпеки СБУ.

20:13
Під час артилерійських обстрілів поблизу Часового Яру російські окупаційні війська використовують снаряди китайського та північнокорейського виробництва. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

19:08
"Циркони", "Онікси" та Х-69. У розвідці розповіли, скільки ракет має Росія сьогодні на озброєнні.

18:46
Пропагандисту Артему Марчевському, який був генеральним продюсером телеканалу "112 Україна", надали тимчасовий захист у Словаччині.

18:37
У районі Часового Яру Донецької області фіксуються випадки, коли Росія відправляє своїх людей на штурм без зброї. Про це LIGA.net розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

17:36
У Німеччині підпалили садовий будинок директора оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера через допомогу ЗСУ.

17:12
У Херсонській області вибухи лунають кожні дві хвилини, заявив в інтерв'ю LIGA.net очільник місцевої військової адміністрації Олександр Прокудін.

16:44
Деякі країни передали Україні озброєння, яке не має обмежень щодо ударів по території Росії. Про це повідомила міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже.

14:47
Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін заявив, що Росія атакує Херсон та область сотнями безпілотників, із початку 2024 року зафіксовано 300 влучань FPV. Окупанти цілять по цивільному населенню й навіть по похоронному транспорту.

14:47
Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило про масове дезертирство найманців із Непалу з частин російської армії, які воюють проти України.

14:47
Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Запорізькому та Мелітопольському Луці (Андрію Коваленку) за розпалювання релігійної ворожнечі.

12:02
Російські війська вночі атакували густонаселені райони Одеси трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". Про це повідомив спікер Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш.

12:01
Міністерство закордонних справ представило представницю з консульських питань, створену з використанням технологій штучного інтелекту - Вікторію Ші.

12:00
Служба безпеки України прийшла з обшуками до запорізького митрополита Української православної церкви Московського патріархату -  митрополита Луки (Андрія Коваленка).

10:00
У Запорізькій області планують побудувати перші п'ять підземних шкіл: три у Запоріжжі, ще дві — у Запорізькому районі.

09:31
Ввечері 30 квітня Росія тричі вдарила по Нікополю з артилерії: внаслідок атаки поранено жінку й пошкоджено житлову інфраструктуру.

09:30
Внаслідок операції Головного управління розвідки Міністерства оборони в ніч проти 1 травня, за допомогою безпілотників на території Росії було вражено Рязанський нафтопереробний завод – там виникла масштабна пожежа.

07:46
30 квітня ввечері Сенат США проголосував за ухвалення закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії та передав документ на підпис американському президенту Джо Байдену.

06:18
Пізно ввечері 30 квітня Росія завдала ракетного удару по Одесі: загинуло троє людей, ще троє зазнали поранень.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/