Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

09.04.2024

23:53
Україна може перемогти Росію, використовуючи сучасну зброю, у нас є план контрнаступу, заявив Зеленський.

23:33
Якщо Росія переможе у війні, то в Україні будуть сотні тисяч жертв, пояснив президент.

23:04
Зеленський заявив, що відсутність постачання далекобійних ракет Taurus пов'язана з погрозами російського диктатора Путіна щодо ядерної зброї - це сказав канцлер ФРН Шольц.

23:03
З нового мобілізаційного законопроєкту прибрали положення, що регулювали питання демобілізації. Кабінет міністрів ухвалив рішення про звернення до Ради щодо питання демобілізації — воно має бути врегульоване окремим законом, його проєкт має розробити уряд.

22:42
Проєкт Радіо Свобода "Схеми" стверджує, що суддя нині ліквідованого Окружного адміністративного суду Києва Аріна Літвінова, яка має чинний статус судді, є громадянкою РФ.

20:24
Російські загарбники вперше за довгий час обстріляли вдень місто Слов'янськ Донецької області – постраждало троє осіб.

20:09
В Одесі під час повітряної тривоги було чути вибух.

19:47
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Росія відмовилась від української ініціативи щодо обміну полонених католиків та мусульман. В українському списку на обмін був один католик та 146 мусульман, але РФ проігнорувала його.

19:32
Росіяни атакували ракетою Одещину, ймовірно, "Іскандер-М". Наслідки уточнюються.

18:59
ГУР повідомило, що сьогодні Росія за допомогою FPV-дронів зімітувала обстріли "з боку України" по навчальному центру поряд із Запорізькою АЕС

18:08
Місцева мешканка загинула внаслідок російського удару по місту Семенівка, повідомив очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. Також Росія завдала авіаційного удару по Костянтинівці, в результаті чого загинула одна людина, ще троє отримали поранення, повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

17:34
СБУ заявила про затримання соратниці проросійського пропагандиста Анатолія Шарія, яка намагалася "зірвати" мобілізацію в Україні. За вказівкою росіян вона адмініструвала Telegram-канал, де дискредитувала призов до служби в ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації. Жінці загрожує до 12 років тюрми.

17:25
Командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК загрожує до восьми років тюрми – підозрюють у фіктивному працевлаштуванні футболістів до військкомату.

16:48
Наближені до кібердепартаменту СБУ хакери з групи BLACKJACK знищили ІТ-інфраструктуру компанії "Москоллектор". Наразі вона не може реагувати на аварії та надзвичайні події, повідомив співрозмовник LIGA.net.

16:06
Під час робочої поїздки до Харківської області президент Володимир Зеленський ознайомився з процесом зведення фортифікацій поблизу кордону з Росією.

15:19
Депутат Бундестагу Міхаель Рот висловив ідею, за якої Німеччина могла б закуповувати у Сполучених Штатів необхідну для України зброю та передавати її українським солдатам. Політик закликав знайти прагматичні та швидкі рішення щодо надання Україні військової допомоги.

14:17
Президент Володимир Зеленський заявив, що світ не має права залишатися байдужим у той час, коли Росія цілеспрямовано, день за днем руйнує Харків і вбиває людей у їхніх домівках.

14:09
Німецький уряд доручив збройовому концерну Rheinmetall поставити в Україну 20 додаткових бойових машин піхоти Marder.

13:35
Глава Мінцифри Михайло Федоров просить українців у Криму допомогти зібрати інформацію про російський ракетний комплекс "Бастіон", який пускає "Циркони".

13:14
Китай підтримує скликання міжнародної конференції щодо України, але "з рівноправною участю усіх сторін і чесним обговоренням усіх варіантів миру". Про це повідомив міністр закордонних справ КНР Ван І.

11:47
Офісу генерального прокурора відомо про 54 українських військовополонених, страчених російськими окупантами.

11:19
Ракетний корабель "Серпухов", який напередодні вийшов із ладу через внутрішнє займання, розглядався росіянами для перекидання до Чорного моря. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов.

11:13
НАБУ провело обшуки в Польщі у справі про постачання озброєння за завищеними цінами.

10:45
Ворог вночі атакував підстанції у Львівській та Полтавській областях. Є пошкодження.

09:55
Співрозмовник LIGA.net у Силах оборони заявив, що безпілотники ГУР уразили навчальний авіаційний центр у Воронезькій області. Попередньо, пошкоджено головний виробничий цех.

09:20
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до США зустрінеться з 45-м американським президентом Дональдом Трампом.

08:51
Внаслідок ракетного удару Росії по Полтавській області ввечері 8 квітня загинула одна людина, ще 12 дістали поранення.

08:26
На Капітолійському пагорбі залишаються американські законодавці, які не погоджуються з рівнем витрат на Україну. Про це розповіла сенаторка від Республіканської партії Джоні Ернст.

06:27
У США заявили, що змін щодо "графіку" вступу України в НАТО немає – країна зможе будувати майбутнє в Альянсі лише після завершення російсько-української війни. Водночас – це "процес, який рухається".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/