Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.04.2024

23:57
Прем'єр-міністр Великої Британії Сунак та президент Франції Макрон провели телефонну розмову, під час якої обговорили пріоритети на найближчі місяці у наданні військової допомоги для України, зокрема у збільшенні постачань Збройним Силам України боєприпасів, безпілотників та засобів протиповітряної оборони.

22:33
Олаф Шольц 14 квітня прибуде до Китаю з офіційним візитом, аби обговорити із Сі Цзіньпіном війну в Україні. Зазначається, що канцлер "хоче дослідити, якою мірою Пекін може впливати на Росію та її ведення війни в Україні".

20:21
У МВС проводять опитування громадян щодо володіння зброєю. Опитування допоможе удосконалити систему отримання дозволів на зброю, а також дасть можливість запровадити нові послуги в застосунку "Дія".

19:58
Зеленський заявив, що українська армія має стати "настільки технологічною, наскільки це можливо", аби продовжувати завдавати втрат армії РФ навіть в умовах дефіциту снарядів. Він наголосив, що виробництво, постачання дронів, справедлива та вчасна логістика – це ключові речі.

19:00
Речниця МЗС Китаю Мао Нін заявила, що її країна "не шукала та не шукає" вигоди від війни в Україні. За її словами, китайська сторона "завжди була справедливою та об'єктивною в українському питанні".

18:52
Троє цивільних людей загинули внаслідок російського удару по Запоріжжю, повідомив очільник обласної військової адміністрації Іван Федоров. Також Росія вгатила керованими авіабомбами по Білопіллю, в результаті чого загинула жінка, повідомила пресслужба Сумської ОВА.

17:48
Головне управління розвідки Міноборони повідомило про те, що в Росії вигорів ракетний корабель "Серпухов": всередині повністю знищені його засоби зв’язку та автоматизації.

17:46
Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Харкові: обговорювали заходи з підтримки жителів обласного центру.

17:06
Рідні українських полонених з опублікованого РФ списку, ознайомившись з фото та відеоматеріалами, розповсюдженими російськими пропагандистами нібито з місця падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області, не знайшли на оприлюднених фрагментах тіл особливих прикмет, які б вказували на їхніх рідних. Про це в коментарі на запит LIGA.net повідомив представник Коордштабу Петро Яценко.

15:38
Російська армія завдала ракетного удару по промисловому об'єкту в Запоріжжі: внаслідок цього постраждали шестеро людей.

14:33
Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк заявив, що цькування працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки є неприпустимим, і порушення їхніх прав не можна дозволяти. Водночас миритись із порушенням прав цивільних теж не будуть.

14:33
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що міжнародні організації не знають, як реагувати на випадки розстрілу українських військовополонених з боку російських військових.

13:46
Невідомий дві ночі поспіль кидає коктейлі Молотова у посольство РФ у Вільнюсі.

12:51
Україна та Британія скоординували наступні кроки щодо пошуку та доставлення до України додаткових систем ППО, насамперед Patriot.

11:00
Президент Фінляндії Александер Стубб заявив, що зараз лише на полі бою можна досягти миру в Україні, адже російський диктатор Володимир Путін розуміє лише мову сили.

10:52
У Звягелі немає прямої загрози для цивільного населення, місцева влада вжила превентивний захід, повідомив голова ОВА.

10:27
Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Захід має знайти безліч потоків для допомоги Україні, які можуть бути двосторонніми, та закликав американський Конгрес схвалити виділення Україні $60 млн.

10:06
ЗМІ Evocation заявляє, що наказ про розстріл українських військовополонених під Кринками віддав російський полковник Сергій Іштуганов. У ГУР повідомили LIGA.net, що наразі інформація про воєнний злочин РФ збирається та перевіряється.

09:32
Російські загарбники вдарили з "Градів" по Пологівському району Запорізької області – загинуло троє людей, ще троє поранено.

08:44
Російські загарбники вночі вдарили по об'єкту інфраструктури Звягельської громади — існує пряма загроза забруднення повітря.

08:10
За добу Сили оборони ліквідували 890 російських окупантів, знищили 40 артилерійських систем та 37 одиниць бронетехніки загарбників.

07:41
Сили оборони знищили 17 з 24 дронів-камікадзе типу Shahed та ракету Х-59, котрими російські окупанти атакували вночі.

07:25
Уночі російські загарбники атакували "шахедами" – українські захисники знищили сім безпілотників над південними областями. Є влучання в Одеському районі та пошкодження.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/