Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.04.2024

23:30
Опозиційний панівному режиму Російський добровольчий корпус заявив, що завершив гарячу фазу військової операції на території країни-агресора.

23:06
У ГУР спростували причетність України до вибуху безпілотника на Запорізькій атомній електростанції 7 квітня.

22:08
Президент Зеленський заявив, що Україна шукає можливість захистити Харків від російських ударів. Він звернувся до західних союзників, зазначивши: системи протиповітряної оборони Patriot потрібні в Україні.

21:14
Розстріл українських військовополонених у Кринках — омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста.

20:58
США живуть у "попередній реальності", де завжди створювали умовні "червоні лінії". За словами міністра закордонних справ у 2014-2019 роках Павла Клімкіна, тому Вашингтон проти відправлення військ в Україну.

20:17
Російська пропаганда "заразила" частину Республіканської партії, заявив голова іноземного комітету Палати представників Майкл Маккол. З ним погодився республіканець Майк Тернер – голова комітету з питань розвідки.

19:09
Російські пропагандисти заявили, що на території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції вибухнув безпілотник. Згодом це підтвердили у МАГАТЕ.

18:43
У Кринках, на лівому березі Херсонської області, російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених, відповідне відео 7 квітня з'явилось у мережі.

18:01
Журналісти The Washington Post дізналися, в чому полягає "мирний план" Трампа. За словами неназваних співрозмовників, знайомих з цим питанням, йдеться нібито про територіальні поступки – здачу Криму та Донбасу Росії.

16:32
Внаслідок російського удару по Харкову вдень 7 квітня пошкоджено 13 багатоповерхівок і навчальні заклади, поранення дістали п'ятеро осіб.

16:28
В Одеському обласному військкоматі перевіряють причетність своїх працівників до історії з викраденням та побиттям 14-річного підлітка.

16:02
Буданов підтримав ідею папи римського провести обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Проте - Росія цього не хоче, заявив начальник ГУР.

15:39
Росія може спробувати розколоти НАТО, розпочавши провокації на островах Шпіцберген, норвезькому архіпелазі. Так вважає підполковник армії Швеції Йоакім Паасіківі.

14:56
Зеленський сказав, що ГУР і СБУ готують відповідь Росії за удари по Харкову.

14:27
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський прогнозує, що невдовзі у бойових діях будуть масово використовуватися бойові роботизовані платформи.

12:26
Росія завдала удару по центру Харкова: чотири прильоти, зокрема в житловий будинок. За попередньою інформацією, є поранені.

11:50
Енергетики відновили резервне живлення ЗАЕС, яка три дні "висіла" на одній лінії електропередачі.

11:18
Одеська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вчорашнього ракетного удару по порту в Одесі. Постраждала працівниця одного з навколишніх підприємств, яка йшла в бомбосховище, її госпіталізували.

11:15
Володимир Зеленський заявив, що Україна готова погодитись на допомогу від США у вигляді позик, бо немає вибору - американські гроші і зброя потрібні тут і зараз.

10:41
Зеленський закликав Раду не вихолощувати зміни до мобілізації. Він сказав, що потрібен робочий закон, бо від цього залежить існування держави.

10:05
Шведський військовий аналітик Йоакім Паасіківі в інтерв'ю LIGA.net розказав про те, як країна готує до агресії РФ свій маленький "військовий бонсай" та чому вступ до НАТО не знімає цієї загрози.

09:43
Рятувальники показали фотографії багатоквартирного будинку в Куп'янську після влучання авіабомби. Там загинула жінка.

08:46
В армії США стурбовані, що Україна стала полігоном для випробувань ракет КНДР. Режим Кіма отримав рідкісний шанс випробувати свою зброю в реальних бойових умовах і може скористатися цим для покращення її характеристик.

08:20
Командування Повітряних сил розказало про масштаби нічної повітряної атаки. Збито:
→ 17/17 БпЛА типу Shahed-131/136 з Криму;
→ 0/1 ракета Х-31 з Луганської області;
→ 0/1 ракета "Іскандер-М" з Криму.

07:53
Росія вночі атакувала Україну "шахедами". Під ударом були Харківська і Дніпропетровська області, Генштаб ЗСУ повідомив про 17 збитих дронів.

07:38
Сили оборони півдня України підтвердили, що росіяни ввечері 6 квітня вдарили по Одесі балістичною ракетою, ймовірно, "Іскандер-М".

07:33
Протягом доби, за оцінками Генштабу, росіяни втратили 820 військових, 17 танків, 54 бойові броньовані машини, 54 одиниці артилерії.

07:32
У суботу на фронті відбулося 57 бойових зіткнень. Більшість російських атак прийшлися на два напрямки – район Бахмута й Мар'їнки.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/