Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

06.04.2024

23:51
Цього року партнери нададуть Україні 10% літаків від необхідного країні сучасного повітряного флоту. Повної чисельності було б достатньо для перемоги над тою кількістю бортів, котру застосовують окупанти, повідомив Зеленський.

23:16
У протидії російським КАБам спрацьовує лише знищення літаків-носіїв, для цього потрібен комбінований підхід: системи протиповітряної оборони, "інша зброя" вітчизняної розробки та винищувачі, заявив президент.

22:31
Російські загарбники били з артилерії по Покровському району Донецької області – загинуло п'ятеро осіб, серед них 38-річна матір з 16-річною донькою.

21:41
Україні потрібно 25 систем протиповітряної оборони Patriot, аби повністю закрити небо, заявив президент.

20:33
Молдовський прем'єр відповів на заяви незаконної влади так званого Придністров'я про буцімто "атаку дрона на військову частину". Каже, що це "ще одна звичайна провокація".

20:21
СБУ, Міноборони та Генеральний штаб ЗСУ проводять перевірку щодо інформації Слідство.Інфо. Видання заявило, що її журналісту спробували вручити повістку після матеріалу про одного з посадовців спецслужби.

20:11
З погляду оборонних рубежів та війська Харків захищено від російських загарбників, заявив президент.

19:36
"За пару місяців" будуть завершені роботи з будівництва трьох ліній укріплень, на гарячих напрямках фронту вже 92-98% виконаних робіт, заявив президент Зеленський.

18:48
Російські окупанти переважають у засобах радіоелектронної боротьби, водночас в українських захисників з'являється все більше систем, але треба ще більше. Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив комбат "Ахіллесу" Юрій Федоренко.

17:56
Очільник СБУ "чітко дав зрозуміти", що ситуація зі спробою вручити повістку журналісту Слідства.Інфо не залишиться без уваги, заявив голова комітету Ради з питань свободи слова.

17:07
Російські загарбники вдарили балістичною ракетою, ймовірно "Іскандер-М", по Одеському району – загинув співробітник комунального господарства, є пошкодження.

16:37
Російські загарбники вдарили по житловому району Харкова – відомо про загиблого та поранених.

16:02
Литва передала Україні командно-штабні бронетранспортери М577.

15:33
Над Чорним морем українські захисники знищили два російські розвідувальні дрони "Орлан-10" - в Одесі чули вибух.

13:38
В Херсонській області дрон росіян влучив в агропромислове підприємство.

13:05
ДОТ заявляє, що обрані ним компанії зривають постачання їжі для ЗСУ.

12:32
Вночі проти 6 квітня в районі населеного пункту Азов Ростовської області Російської Федерації підірвали турбопровід, який ворог використовував у військових цілях. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

12:29
Місто Часів Яр Донецької області, попри жорстокі бої на схід від міста, залишається під контролем українських сил. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

11:41
 Київ частково компенсує військовим з інвалідністю вартість придбаного авто

10:19
Південна Корея виділить Україні $2,3 млрд у межах нового пакета фінансової допомоги.

10:18
Командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92 ОШБр, депутат Київради (СН) Юрій Федоренко розповів, що Росія зараз проводить приховану мобілізацію. У них є "рекрутингові програми", за підписання контракту регіони виплачують гроші: Москва – $6000-$8000, Санкт-Петербург – близько $5000.

08:38
У ніч проти 6 квітня російська армія атакувала Україну 32 ударними безпілотниками типу "Shahed-131/136", а також шістьма ракетами різних типів. Силам протиповітряної оборони вдалося знищити три ракети та 28 дронів.

07:54
Командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92 ОШБр, депутат Київради (СН) Юрій Федоренко розповів про те, що у російської армії є перевага в кількості артилерії та артилерійських пострілів, а також у "мавіках": один до трьох. Це пов'язано із відносинами між урядами Китаю та Росії.

07:54
Вночі проти 6 квітня російські війська завдали серії ударів безпілотниками по Харкову, внаслідок чого шестеро людей загинуло, 10 зазнало поранень.

06:32
В Україні вночі 6 квітня було оголошено масштабну повітряну тривогу через пуск крилатих ракет із Ту-95МС. У Запоріжжі лунала серія вибухів.

06:09
Вночі проти 6 квітня Росія завдала удару по Харкову, внаслідок чого у Шевченківському районі міста загинули двоє цивільних чоловіків, є постраждалі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/