Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

05.04.2024

23:59
Російські загарбники найбільше тиснуть у напрямку Часового Яру, від березня вони мають там тактичні успіхи, але вони не "максимально критичні", повідомив LIGA.net командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92 бригади Юрій Федоренко.

23:04
Рішення щодо запрошення України в НАТО не підтримують дві країни Альянсу – США та Німеччина, заявила віцепрем'єрка Стефанішина.

22:09
На Сумщині ухвалили рішення про примусову евакуацію дітей у двох громадах.

21:22
В Одесі під час повітряної тривоги було чути звуки вибухів - Повітряні сили попередили про рух авіаракети Х-59 окупантів.

21:07
Генсек НАТО Столтенберг сказав, що всі союзники НАТО мають зробити внесок у підтримку України, зокрема в рамках п'ятирічного фонду Альянсу на $100 млрд. Спосіб фінансування фонду ще буде опрацьовуватися, проте, скоріш за все, він базуватиметься на валовому внутрішньому продукті кожної з країн.

20:31
Росіяни цинічно завдають повторних ударів саме тоді, коли на місце приїжджають правоохоронці, рятувальники, медики та журналісти – коли спеціалісти намагаються врятувати потерпілих, повідомив голова МВС.

20:05
Західні військові інструктори могли б прибути до України для навчання українських військовослужбовців за наявності "належної" протиповітряної оборони. Про це повідомила прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте.

19:46
Російські загарбники здійснили масований ракетний удар по Запоріжжю – є загиблі та поранені.

19:15
Володимир Зеленський є одним із найбільш популярних політиків у Європі згідно з думкою громадськості. Другим найбільш схвалюваним політиком після Зеленського є французький президент Емманюель Макрон, а ті, до кого найбільш негативне ставлення, – угорський прем'єр Віктор Орбан та російський диктатор Володимир Путін.

18:47
Головне управління розвідки та ЗСУ вдарили по трьох військових аеродромах на території РФ у ніч проти 5 квітня, повідомив співрозмовник LIGA.net.

17:41
Новий мобілізаційний законопроєкт розглядатиметься на наступних засіданнях Верховної Ради 10-12 квітня.

16:55
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що "одна система", маючи на увазі винищувачі F-16, не змінить ситуацію на полі бою в Україні. Однак літаки посилять можливості України з відбиття російської агресії.

16:42
Росія перейшла до тактики подвійних ударів по Харкову, щоб вбити якомога більше українців. Про це заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

16:36
Міжнародний спецтрибунал для політичного та військового керівництва Росії буде створений до кінця 2024 року, сподівається єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс.

16:34
У New York Times вважають, якщо в Конгресі США не схвалять надання нового пакету допомоги для України, то іншою надією на отримання необхідних боєприпасів буде чеська ініціатива. Зокрема, чеський президент Петр Павел сказав, що до цієї ініціативи залучені близько 20 країн.

14:46
Глава МЗС Нової Зеландії Вінстон Пітерс заявив, що його країна прагне найближчими місяцями посилити співпрацю з НАТО та зробити свій внесок у військову підтримку України, адже від цього залежить колективна безпека Альянсу.

14:25
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що попри вторгнення Росії в Україну, Рим має зберігати канали зв'язку з Москвою.

13:55
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що мобілізація буде "більш м'якою", оскільки вже немає потреби у мобілізації 500 000 людей.

13:49
Очільник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що масштабні російські удари по енергетиці та українських містах є частиною кампанії Росії з підготовки до нового наступу. Найімовірнішою ціллю для головного удару РФ стане Харків.

13:29
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що США не можуть заборонити Україні боротися за незалежність, коментуючи позицію Вашингтона, який виступає проти ударів по нафтопереробних заводах у Росії.

13:28
Російська армія вдарила по об'єктах енергетичної інфраструктури на Одещині, є пошкодження.

13:28
Мобілізація в Україні перейде до смартформату, а потрапити до армії можна буде "в два кліки", заявили в Міноборони.

13:26
Служба безпеки України стверджує, що затримала двох іноземців, які нібито готували удар по штабу Сил оборони в Одеській області. Чоловіки збирали розвідані в місті та планували передати зібрану інформацію росіянам для здійснення ракетно-дронового удару.

12:50
Міністерство оборони Литви планує виділити 2 млн євро на придбання близько 3000 FPV-дронів для України. Також країна приєдналася до чеської ініціативи із закупівлі артснарядів для ЗСУ, виділивши 35 млн євро.

12:40
Протягом останніх тижнів Росія знищила 80% українських теплоелектроцентралей, заявив прем'єр Денис Шмигаль.

12:25
Російська воєнна пропаганда стверджує, що армія Росії зайшла у передмістя Часового Яру у Донецькій області. Речник Східного командування Збройних Сил України Андрій Задубінний спростував це.

11:35
Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що вступ України до НАТО нібито призведе до ядерної війни.

11:35
Територіальні центри комплектування (військкомати) почнуть викликати громадян, які досягли 25-річного віку, заявили у Генштабі.

11:24
На російському аеродромі Морозовськ у Ростовській області унаслідок нічної атаки дронів знищено щонайменше шість літаків окупантів. Співрозмовник LIGA.net у силових структурах повідомив, що це результат роботи Служби безпеки України та Сил оборони.

10:40
Українські військові мають лічені хвилини, щоб відреагувати та збити ракету "Циркон", якими Росія почала бити по Українi. Про це заявили академік Володимир Горбулін та аналітик Валентин Бадрак у статті для LIGA.net.

08:55
У Харкові тимчасово зупинили рух поїздів метрополітену через ситуацію в енергетиці.

08:10
Російська армія втратила 860 солдатів та офіцерів, 153 одиниці техніки, а також 53 артилерійські системи за минулу добу — зведення.

08:09
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван "купився" на ідею, що Росія завдасть ядерного удару по США, якщо Україні дати "надто багато" зброї. Такої думки дотримується і голова Білого дому Джо Байден, заявив голова іноземного комітету Палати представників Майкл Маккол.

07:14
Російські окупанти атакували Україну балістичними ракетами С-300/С-400 та "Іскандер-М", а також дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч проти 5 квітня.

06:41
У Пентагоні заявили, що США не постачали Україні засоби, якими Сили оборони б'ють по нафтопереробних заводах та інших об'єктах на території Росії.

06:41
У ніч на 5 квітня Росія зазнала масованої атаки безпілотників, під ударом опинилися міста, де розташовані військові аеродроми окупаційної армії.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/