Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

30.04.2024

23:50
Ввечері 30 квітня в Одесі прогриміли вибухи, повідомив співрозмовник LIGA.net в обласному центрі. Повітряні сили Збройних Сил України попереджали про виходи балістики.

21:55
Президент Володимир Зеленський провів низку нарад на військову тематику. За його словами, зокрема, обговорювався зрив російських планів.

21:16
Комітет міністрів Ради Європи доручив генеральному секретарю підготувати документи для укладання угоди між Україною та Радою Європи про створення спецтрибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

20:17
Рішення МЗС щодо обмеження надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є тимчасовим, тому про жодне порушення прав людини в цьому випадку не може йтися. У відомстві повідомили, що працюють над модернізацією надання консульських послуг українцям за межами країни.

19:56
Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що довіра України до західних союзників, членів НАТО, похитнулася через затримки у постачанні зброї та невиконані обіцянки.

18:24
Рішення про повернення Україні чоловіків призовного віку з-за кордону має ухвалюватися на рівні Євросоюзу. Про це заявив віцепрем’єр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

18:08
Кабмін виділить додаткові 15,5 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки і охорони. Глава уряду Шмигаль зазначив, що на виділені кошти українським військовим буде доставлено 300 000 дронів.

17:51
Кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що європейським країнам слід збільшити обсяг допомоги Україні, щоб та дорівнювала американській.

17:42
Латвійський уряд затвердив новий пакет військової допомоги Україні, у який увійшли, зокрема, зенітні гармати та безпілотники.

17:12
Республіканець Стівен Мур вважає, що для таких відносин з Америкою, які має Ізраїль, Київ повинен працювати над двопартійною підтримкою Конгресу США. На його думку, на сприйняття українського питання в США впливають російська пропаганда та помилки проукраїнських сил.

16:12
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення зняти електронний браслет з митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла Лебедя.

15:42
Держсекретар США Блінкен заявив, що за останній рік Росія виготовила нове озброєння, зокрема, боєприпаси, ракети, танки та бронемашини швидшими темпами, ніж будь-коли у своїй сучасній історії. Він зазначив, що це пов'язано, зокрема, з постачанням Китаєм верстатів, мікроелектроніки та оптики до РФ.

14:09
Віцепрем'єрка Стефанішина заявила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. За її словами, українська влада має розуміти, в якому обсязі можна заміняти людей на фронті.

13:57
Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зможе стати членом Альянсу тільки після перемоги у війні.

13:14
Парламент Ісландії схвалив довгострокову підтримку України до 2028 року. Довгострокова допомога буде спрямована на підтримку незалежності, суверенітету, кордонів, безпеки цивільного населення, гуманітарної допомоги та відновлювальних робіт у державі.

13:06
Увечері 29 квітня Росія завдала ракетного удару по Одесі. Внаслідок атаки загинули п'ятеро людей, ще понад 30 були травмовані. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін і оприлюднив відео удару по місту.

11:33
Міністерство внутрішніх справ Естонії не планує примусово висилати українських чоловіків призовного віку, які законно перебуватимуть на її території, у випадку, якщо їхні паспорти будуть протерміновані. Про це повідомила радниця відділу політики громадянства та міграції МВС країни Аннелі Вікс.

11:27
Російські військові переміщують людей із депресивних регіонів у Маріуполь – зараз у місті 200 000 людей. Після звільнення міста їх потрібно депортувати. Про це LIGA.net розповів мер міста Вадим Бойченко.

10:34
Російські військові вдарили по Холодногірському та Київському районах Харкова, зараз кількість постраждалих уточнюється.

09:41
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що якщо РФ продемонструє бажання вести мирні переговори, США точно "будуть там".

08:56
В Одесі зросла кількість жертв внаслідок ракетного удару російських військових по місту 29 квітня.

06:50
Більшість країн Європейського Союзу зазнали впливу російської інтернет-пропаганди перед майбутніми виборами до Європарламенту, які відбудуться на початку червня. Про це заявив держсекретар Франції у справах Європи Жан-Ноель Барро.

06:49
Уламки снаряда, який впав у Харкові 2 січня, належали північнокорейській балістичній ракеті серії Hwasong-11. Про це у звіті комітету Ради Безпеки вказали спостерігачі ООН.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/