Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.04.2024

23:20
29 квітня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому була заслухана доповідь щодо перемовин з Росією про звільнення українських полонених.

22:38
Ввечері 29 квітня Росія завдала удару по Одесі балістичною ракетою, попередньо, з касетним боєприпасом. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

22:05
29 квітня Німеччина передала новий пакет військової допомоги для Збройних Сил України, до якого увійшли боєприпаси до танків Leopard, гранатомети та інше озброєння.

19:06
Президентка Молдови Санду заявила, що Євросоюз повинен розробити "еквівалентну" версію американського "плану Маршалла" часів Другої світової війни для фінансування проєктів розвитку в Молдові та зруйнованій війною Україні. На її думку, союзники повинні інвестувати в порятунок життів, повернення миру і захист свободи в ключові моменти історії.

18:51
Увечері 29 квітня в Одесі під час повітряної тривоги пролунав вибух. Про це повідомив кореспондент LIGA.net.

17:32
Зеленський озвучив три основні пункти, про які йшлося під час зустрічі з генсеком НАТО Столтенбергом у Києві. Зокрема, обговорювали ситуацію на полі бою, саміт Альянсу у Вашингтоні та співпрацю із союзниками в оборонній сфері.

16:52
Столтенберг вважає, що місце України за правом в Альянсі, тому наразі тривають всі відповідні заходи для пришвидшення набуття країною членства в НАТО.

16:26
Президент Володимир Зеленський заявив, що військова допомога від США вже почала надходити до України.

15:48
Речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що збільшення чисельності прикордонників до 15 000 осіб стане військовою складовою нової моделі охорони кордону. Він зазначив, що в разі потреби нові підрозділили прикордонників зможуть здійснювати бойові дії на кордоні.

14:39
У месенджері WhatsApp розсилаються повідомлення із закликом підписати петицію щодо присвоєння звання "Герой України" посмертно українським військовим. У Мін'юсті повідомили, що ці повідомлення містять посилання на фейковий сайт, який імітує офіційну вебсторінку "Електронних петицій".

13:42
У коментарі для LIGA.net речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що ворог продовжує тиснути на Краматорський напрямок, найгарячішими точками залишаються Іванівське й Часів Яр. Задля захоплення Часового Яру Росія намагається обійти його по флангах через населені пункти Богданівка та Іванівське. Також ворог штурмує Андріївку та Кліщіївку. Він також акцентував, що наразі ситуація контрольована й Сили оборони також штурмують позиції противника.

13:42
Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що в окупаційній армії Росії зростає рівень дезертирства: загалом у бойових підрозділах округу самовільно залишили службу понад 18 000 російських військових.

13:04
Прем'єрка Естонії заявила, що допомога, яку надають Велика Британія та США Україні, повинна надихнути інші держави брати з них приклад. На її думку, російський імперіалізм є загрозою для всієї Європи, й важливо, щоб союзники сприймали це так само.

11:59
Росія будує новий аеродром у Бєлгородській області. Дивіться супутникові знімки.

10:52
Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури. Латвійська сторона надала Україні високовольтний трансформатор, мастило та компресор стисненого повітря.

10:33
Україна готує комплекс заходів для захисту західних винищувачів F-16, коли вони прибудуть до аеродромів. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш.

10:02
Україна вживає заходів з відновлення роботи чатботів для протидії російським окупантам, заявив в коментарі LIGA.net нардеп від Голосу, глава парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

09:58
Поразка Росії у війні проти України є негативним сценарієм для Китаю, оскільки принесе низку невизначеностей та дасть змогу Заходу значно посилитися. Про це в коментарі LIGA.net заявив аналітик Юрій Пойта.

06:48
Українські військові встановили контроль над островом Нестрига на Херсонському напрямку. Про це 28 квітня повідомив головком ЗСУ Сирський.

06:23
Керівництво Telegram заблокувало низку офіційних чатботів України, завдяки яким українці могли передавати Силам оборони і розвідки дані про російських окупантів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/