Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

27.04.2024

23:58
У Словаччині зібрано вже майже 4 млн євро на боєприпаси для України. Це сума від 60 819 донорів. Збір відкрили 12 днів тому.

23:27
У Польщі перебувають "десятки тисяч" українських чоловіків призовного віку, проте нинішні оцінки є дуже приблизними, і Київ хоче це перевірити. Про це сказав посол України у Польщі Василь Зварич.

20:51
Зеленський заявив, що Україні треба щонайменше сім систем протиповітряної оборони Patriot, і вони є у партнерів, але немає рішучості надати їх.

19:08
Ворожі Telegram-канали запустили фейк про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який нібито постачав заборонені речовини військовим 113-ї бригади Сил територіальної оборони. Насправді розповсюджена інформація стосувалась подій 2021 року і не мала стосунку до ТрО, повідомили у ЦПД.

17:56
Головнокомандувач ЗСУ Сирський виступив перед союзниками на засіданні у форматі "Рамштайн" та проінформував про складну ситуацію на полі бою, яка, за його словами, має тенденцію до загострення.

17:13
Австралія готує для України новий пакет допомоги на $100 млн. Половина цієї суми буде спрямована на велику партію переносних зенітно-ракетних комплексів. Понад $30 млн піде на безпілотники в межах "коаліції дронів", а решта суми — на інші військові потреби.

16:48
У ЗСУ повідомили, що Росія не захоплювала Очеретине і Соловйове біля Авдіївки: дві третини обох населених пунктів контролюють ЗСУ. Про нібито окупацію писали західні та українські аналітики.

16:05
Окупанти використовують FPV-дрони не тільки на полі бою, але і проти цивільних – зокрема, вгатили біля Вовчанська Харківської області та на Нікопольщині.

14:52
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. Відтепер, за його словами, Україну підтримують усі держави G7.

14:17
Росія завдала масованого комбінованого ракетного удару по регіонах України в ніч проти 27 квітня. Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що одна з ракет впала за 15 км від польського кордону.

13:42
Напередодні видання Associated Press із посиланням на співрозмовників повідомило про те, що Україна начебто тимчасово забрала американські танки Abrams з лінії фронту через те, що російські безпілотники ускладнили їхню роботу на полі бою. 27 квітня 47 Окрема механізована бригада спростувала цю інформацію.

11:28
У ніч проти 27 квітня Служба безпеки України влаштувала масовану атаку безпілотників на військовий аеродром і два нафтопереробні заводи в Краснодарському краї. Про це повідомив LIGA.net співрозмовник у спецслужбах.

10:48
У ніч проти 27 квітня російська армія вдарила по об'єкту критичної інфраструктури в Івано-Франківській області, обійшлося без постраждалих.

09:20
Група Головного управління розвідки Міністерства оборони спільно з військовослужбовцями 15 ОБрАР "Чорний ліс" виявили та вдарили по російській радіолокаційній системі "Подльот" за 700 млн рублів.

08:42
У ніч проти 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Загалом ворог застосував 34 ракети – Повітряні сили Збройних Сил України знищили 21 з них.

06:58
Вночі проти 27 квітня російська армія завдала ракетного удару по Харкову: внаслідок атаки пошкоджено будівні лікарні, поранено жінку.

06:58
Вночі проти 27 квітня Росія підіймала Ту-95МС й атакувала регіони крилатими ракетами, а зранку російські військові підняли в повітря винищувач МіГ-31К, який є носієм аеробалістичних ракет "Кинджал", – були зафіксовані пуски ракет у напрямку Львівської області.

00:10
Глава Міноборони Іспанії заявила, що її держава надасть Україні додаткові ракети до систем протиповітряної оборони Patriot. Також іспанська сторона до кінця червня буде готовою до передання Україні бойових танків Leoprad.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/