Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.04.2024

23:39
Сполучені Штати Америки й надалі продовжать постачати Україні далекобійні ракети ATACMS. Про це на брифінгу повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

23:12
Відновлення постачання боєприпасів допоможе українським військам зупинити армію РФ на фронті, переконані у Міноборони. Мова йде про снаряди калібрів 155 і 105 мм.

22:35
Без значної військової допомоги від США, поки відповідний законопроєкт був заблокований у Конгресі, Україна пів року трималася самотужки. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

21:40
У Харкові частково відновили функціонал телевежі, в яку 22 квітня вдарили ракетою окупанти. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

21:19
Американські ЗМІ стверджують, що Вашингтон ще у березні таємно поставив Києву ракети ATACMS великої дальності з радіусом дії понад 300 кілометрів. Ракети були вперше використані вранці 17 квітня та запущені по російському аеродрому в Криму, розташованому приблизно у 165 км від підконтрольної Україні території.

20:58
Кабмін заборонив видавання паспортів чоловікам призовного віку за кордоном. Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати документи на території України в органах Державної міграційної служби.

19:17
Росія хоче зірвати саміт миру у Швейцарії й має конкретний план, як це зробити. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

19:06
Глава МЗС Кулеба вважає "неприпустимим", що чоловіки призовного віку "сидять у ресторанах" за кордоном, доки інші гинуть на фронті. На його думку, рішення про призупинення консульських послуг українським чоловікам, які проживають за кордоном, є справедливим.

18:51
Глава Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що Україна "точно" дуже скоро отримає нові системи Patriot від західних партнерів. Це питання Україна обговорює із партнерами щодня.

18:50
Пентагон оголосив про пакет військової допомоги для України на $1 млрд. У ньому артилерійські снаряди, боєприпаси до ППО і HIMARS, Javelings/Stingers, БМП Bradley, броньовані машини MRAP й HMMWV.

18:38
Президент США Джо Байден підписав закони про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Про це він заявив під час брифінгу у Білому домі.

17:51
У Синельниківському районі Дніпропетровської області збито чергову російську ракету.

17:33
Кулеба очікує, що Білий дім оприлюднить новий пакет військової допомоги для України протягом кількох днів, "а може й годин" після рішення Сенату. Проте, на думку дипломата, постачання додаткові зброї "не відразу" переломить ситуацію на полі бою.

17:18
Ініційована Латвією коаліція безпілотників зібрала майже 500 млн євро на дрони для Збройних Сил України. Про це повідомив міністр оборони країни Андріс Спрудс.

16:33
Німецький канцлер Олаф Шольц знову заявив, що країна не надасть Україні далекобійні ракети Taurus, водночас запевнив у підтримці "усіма шляхами".

16:31
Настоятелю Святогірської лаври УПЦ МП митрополиту Арсенію оголошено про підозру в поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомила СБУ.

14:35
88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине на Донеччині, щоб не отримувати російське громадянство. На підконтрольній українським військовим території його зустріли волонтери та відвезли у безпечне місце.

13:10
24 квітня Верховна Рада збільшила чисельність Державної прикордонної служби України на 15 000 військовослужбовців.

13:08
Доктор політичних наук Школи вищих соціальних досліджень (Париж) Володимир Єрмоленко вважає, що заяви французького лідера Емманюеля Макрона – реакція на нестабільність у США, прихильники 45-го президента Америки Дональда Трампа вже визначають зовнішню політику країни.

12:23
Міноборони опублікувало повний перелік змін до закону про мобілізацію

11:29
Після ночі проти 24 квітня Роснєфть недорахувалася двох баз зберігання та перекачування пально-мастильних матеріалів, де зберігалося 26 000 кубометрів російського палива, – по них вдарили дрони Служби безпеки України.

11:28
Під час ранкової атаки Росія вдарила в Одесі по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки – цього разу атака могла обійтися ворогу у майже $10 млн.

10:45
Пані посол України у США Оксана Маркарова заперечила, що американські офіційні особи нібито попросили Київ не бити по об'єктах на території Росії.

10:16
Німецька опозиція закликає Сунака натиснути на Шольца у питанні передання далекобійних ракет Taurus для України.

09:13
У Харкові після нічного удару Росії шестеро постраждалих.

08:47
Державний департамент США опублікував звіт за 2023 рік, який стосується порушення прав людини в України, додавши туди національний телемарафон.

08:40
США виділять одразу пакети для задоволення негайних оборонних потреб української армії, а потім зосередяться на забезпеченні довгострокової стратегії України щодо відсічі російській агресії. Про це повідомив представник Білого дому Джон Кірбі.

07:41
Російські окупаційні війська в ніч проти 24 квітня завдали ракетних ударів по житловому комплексу в Харкові. Вранці пролунали вибухи в Одесі.

06:49
Президент Зеленський подякував американським сенаторам за допомогу Україні.

06:29
У Смоленській області в ніч проти 24 квітня стало відомо про влучання безпілотника у нафтобазу, у Липецькій - у промислову зону.

06:27
Сенат США 24 квітня ухвалив законопроєкт з допомогою Україні. Президент Байден обіцяє негайно підписати його.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/