Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.04.2024

23:39
На деяких напрямках фронту близько 70-80% бронетехніки противника Сили оборони знищують за допомогою безпілотників. Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів командувач Національної гвардії Олександр Півненко.

23:38
Президент Володимир Зеленський заявив, що виробництво зброї українським оборонно-промисловим комплексом має щомісяця відчутніше доповнювати постачання озброєння від союзників. Про це український лідер сказав у вечірньому відеозверненні.

23:37
У наступному пакеті американської військової допомоги Україні можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це повідомив канал CNN з посиланням на трьох неназваних співрозмовників у керівництві США.

21:20
Трамп публічно похвалив спікера Джонсона після голосування за допомогу Україні.
Експрезидент США також підтримав спікера за перетворення допомоги Україні в розмірі $9 млрд на "прощену позику".

20:13
Росіяни готують для Сил оборони "неприємні сюрпризи" на неочікуваних напрямках і, можливо, вони матимуть певні досягнення і зможуть виконати 10-15% своїх цілей. Таку думку в інтерв'ю LIGA.net висловив командувач Національної гвардії Олександр Півненко

19:58
Суд призначив 15 років позбавлення волі ексдепутату Запорізької міської ради, який був агентом ФСБ і наводив російські ракети на Запоріжжя.

19:39
Російська армія вдарила по центру Костянтинівки на Донеччині керованою авіаційною бомбою УМПБ-Д-30 СМ. Внаслідок обстрілу п’ятеро осіб отримали осколкові поранення. Глава Донецької ОДА також зазначив, що російським ударом пошкоджено три будинки, автомобіль та інфраструктурний об'єкт.

19:12
Російська армія намагається здійснювати флангові просування в районі населених пунктів довкола міста Часів Яр. Про це в коментарі LIGA.net повідомив речник Національної гвардії Руслан Музичук.

19:05
У США готують новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд. Співрозмовники британського агентства Reutes зазначили, що пакет допомоги включатиме зброю, яку "можна негайно використовувати на полі бою".

18:06
Більша частина озброєнь з нового пакета допомоги США для України, яку Вашингтон виділить після завершення процедури схвалення відповідного закону, вже перебуває на складах в країнах Європи. Про це повідомив телеканал CNN.

18:04
У вівторок, 23 квітня, Кабмін звільнив Віталія Половенка, він був заступником Умєрова з грудня 2023 року.

17:12
Рада ухвалила закон про бавовник. Він потрібен для виробництва пороху

16:58
Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру у Закарпатській області. Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що відкрив провадження щодо ймовірного порушення прав людини та взяв справу під власний контроль.

16:11
Найбільшу готовність за умов війни воювати за свою державу, окрім українців, демонструють жителі країн Азії. Згідно з результатами опитування, в Україні  62% респондентів готові захищати свою країну.

15:20
Вдень 23 квітня Росія вчергове запустила ракети по України. Вибухи прогриміли у Полтаві.

14:13
Вдень 23 квітня у Харкові пролунало кілька вибухів під час повітряної тривоги.

13:16
Шольц "заборонив" Путіну цитувати німецького філософа Канта. Канцлер Німеччини зазначив, що висловлювання мислителя суперечать діям Росії, зокрема й у війні проти України.

11:09
Мінекономіки вперше опублікувало два сценарії для економіки у консенсус-прогнозі: один – на основі припущення, що війна закінчиться у 2024 році, і другий – на основі припущення, що вона триватиме довше. В обох випадках ВВП України зростатиме, але до довоєнних показників не повернеться ще багато років.

11:01
Речник Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш заявив, що у ніч проти 23 квітня російська армія застосувала дещо нову тактику: ворог намагався спрямовувати за різними напрямками один-два "шахеди" з різною періодичністю.

11:01
Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок російського удару по телевежі у Харкові, а також найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ефірного мовлення.

08:25
У ніч проти 23 квітня сили протиповітряної оборони збили 15 із 16 "шахедів" у межах чотирьох областей, якими російська армія атакувала Україну.

07:57
Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак 23 квітня вирушить до Польщі, щоб оголосити про масштабне збільшення військової підтримки України: йдеться про 500 млн фунтів стерлінгів (≈ 580 млн євро) додаткового військового фінансування та найбільше в історії Британії постачання важливого обладнання.

07:51
Угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що Будапешт блокуватиме допомогу Європейського Союзу для України в розмірі 2 млрд євро через те, що в Україні досі не припинилася "дискримінація угорських спільнот".

06:17
У ніч проти 23 квітня Росія вдарила "шахедами" по Одесі: внаслідок цього були пошкоджені будинки та сталася пожежа в житловому секторі. На місці було врятовано понад 30 людей, проте є і постраждалі, зокрема діти.

00:23
Глава МЗС Кулеба заявив, що наразі Україна працює над постачанням чотирьох додаткових систем протиповітряної оборони Patriot. Проте він зауважив, що загальна кількість систем ППО, які можуть надати країні, невідома.

00:21
Україна і США остаточно досягли домовленостей у питанні надання далекобійних ракет ATACMS. Зеленський зауважив, що наразі Україна працює із американськими партнерами заради збільшення можливостей Сил оборони.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/