Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.04.2024

22:58
Росія вдруге за день вдарила по Харкову: загорілась птахофабрика.

21:54
Politico, посилаючись на неназваних чиновників США, пише, що наступний пакет США для ЗСУ буде "значно більшим" за звичайний і передбачатиме бронетехніку.

20:12
У німецькому виданні Bild заявляють, що Берлін планував надати Україні до 400 машин MRAP, проте внаслідок логістичних причин їхнє постачення затримується. За даними журналістів Bild,  компанія, яка має доставляти автівки до України, не володіє необхідними сертифікатами, щоб здійснювати постачання.

19:28
Шахраї викрадають акаунти українців у месенджері WhatsApp, використовуючи фейкові петиції про присвоєння звання "Герой України" загиблим захисникам. Про це попередили у Державній службі спеціального зв’язку і захисту інформації.

18:23
Швеція розглядає можливість надання додаткових систем Patriot Україні. Як зазначив глава Міноборони країни, Швеція має чотири Patriot, проте він не може ні пообіцяти, ні виключити можливість їхнього передання Україні.

18:04
У Шойгу заявили, що нібито повністю взяли Новомихайлівку. Десантники ЗСУ спростували - контролюють ще 15-20% населеного пункту.

17:56
Президент Володимир Зеленський заявив, що французький лідер Емманюель Макрон розуміє, що для російського диктатора Володимира Путіна не існує жодного перемир'я, а Олімпіада не є авторитетом. Також він укотре наголосив, що не вірить у формат перемир'я з Росією загалом.

17:09
Глава МЗС Литви закликав союзників не послаблювати підтримку України після "хороших новин" із США. За словами дипломата, треба продовжувати шукати шляхи підтримки українців, не дивлячись на те, що європейські союзники змогли "ухилитися від історичної кулі".

17:08
У Харкові прогриміли вибухи: Росія вчергове атакувала місто, цілила по інфраструктурному об?єкту.

15:58
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала вирішальним проривом голосування Палати представників США за виділення мільярдів на нову військову допомогу Україні.

15:06
Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс оголосив про готовність уряду передати Україні систему протиповітряної оборони малої дальності.

14:08
Німеччина має взяти на себе лідерство у наданні подальшої допомоги Україні. Про це повідомив віцеканцлер, міністр економіки та проблем клімату ФРН Роберт Габек.

13:06
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко вважає, що наразі в допомозі Заходу відбуваються трансформації, адже війна триває вже понад два роки, світ змінює акценти. Водночас затримка із допомогою від США була викликана внутрішньою політичною грою.

13:05
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що чоловікам, яких підозрюють у нападі на правоохоронців у Вінницькій області, внаслідок якого один із поліціянтів загинув, 22 квітня мають обрати запобіжний захід.

12:29
Секретар РНБО вважає, що через сусідство з Росією нову промисловість варто відкривати на правому березі Дніпра, а не на лівому.

11:36
Зранку 22 квітня на трасі в Київській області мікроавтобус провалився під землю: внаслідок цього загинули двоє людей. Ще семеро зазнали травм.

11:36
Німецький канцлер Олаф Шольц сподівається, що Сенат США швидко ухвалить рішення про допомогу Україні після того, як Палата представників схвалила відповідний законопроєкт 20 квітня.

10:53
Польща готова розмістити на своїй території ядерну зброю в межах програми НАТО Nuclear Sharing. Про це повідомив президент країни Анджей Дуда.

10:24
Починають окреслюватися параметри нового пакета санкцій Євросоюзу проти Росії. Там може бути ембарго на російський газ LNG і санкції проти тіньового нафтового флоту.

10:23
Україна у 2023 році вперше увійшла в першу десятку країн світу за військовими витратами. З урахуванням західної допомоги вони були не набагато меншими, ніж у Росії.

10:21
Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прокоментував убивство в Іспанії російського льотчика Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну ворожий Мі-8, і заявив, що "бажання слави затьмарює очі".

09:02
Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов вважає, що з початку повномасштабного вторгнення російські піхотинці стали краще оснащеними, але якість військової техніки окупантів погіршилась.

08:19
За минулу добу окупаційна армія втратила приблизно 730 військових, 17 артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин та іншу військову техніку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

07:52
У ніч проти 22 квітня російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши безпілотники типу "шахед". Частину дронів вдалося збити, однак є влучання.

07:11
Схвалення США допомоги Україні дасть перепочинок Силам оборони та допоможе сповільнити просування окупантів. Однак для нового українського наступу потрібна додаткова допомога. Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на наукового співробітника київського Національного інституту стратегічних досліджень Миколу Бєлєскова.

06:26
Президент Володимир Зеленський вважає, якщо Україна зазнає поразки у війні з РФ, то російський диктатор Володимир Путін піде війною на країни Балтії. Після них, на думку українського лідера, під ударом опиняться Польща і частина Німеччини.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/