Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.04.2024

19:22
США можуть розпочати надсилання Україні військової техніки, зокрема далекобійних ракет ATACMS, до кінця наступного тижня. Про це заявив очільник комітету з розвідки Сенату США демократ Марк Ворнер.

17:35
Зеленський дав інтерв'ю NBC News, заявивши, що Україна потребує від США далекобійної зброї та ППО, щоб перехопити ініціативу на фронті.

17:11
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан стверджує, що західні країни нібито перебувають "за крок до відправлення військ в Україну".

15:57
Національна поліція стверджує, що в Одеській області затримала підозрюваних у нападі на поліціянтів у Гайсинському районі Вінницької області. Їм загрожує довічне.

15:50
Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив LIGA.net ураження російського рятівного судна "Коммуна" у тимчасово окупованому Севастополі.

14:47
Внаслідок ракетного удару по Одесі постраждали щонайменше чотири людини: три чоловіки та одна жінка.

13:49
Росіяни вранці обстріляли місто Українськ в Донецькій області з РСЗВ "Смерч". Загинула пенсіонерка, четверо чоловіків різного віку дістали травми. Пошкоджені шість багатоквартирних будинків.

13:47
В Одесі під час повітряної тривоги пролунав вибух. Військові перед цим попередили про загрозу балістики.

13:19
В Україні через колаборантів переповнені в'язниці. Міністр юстиції сподівається, що мобілізація окремих категорій засуджених (не колаборантів) допоможе пом'якшити цю проблему.

13:17
Ентоні Блінкен збирається особисто попередити Китай, що США готові запровадити жорсткі санкції у відповідь на постачання в Росію технологій подвійного призначення.

11:42
Атаки на Часів Яр повторюють тактику росіян в Авдіївці, вважає британська розвідка.

11:39
Сили оборони України продовжують стримувати російські війська на підступах до Часового Яру (Донецька область), противника у місті немає.

11:06
У Харків після знищення росіянами ТЕЦ-5 збираються привезти газотурбінні електростанції, щоб покращити ситуацію з енергопостачанням.

10:30
У Севастополі вранці пролунав вибух і виникла пожежа в порту. Окупанти заявили про ракетну атаку.

09:14
Міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що, попри атаки Росії на енергетичні об'єкти, тотального блекауту в Україні не буде.

08:38
Кабінет міністрів планує обмежити надання адміністративних послуг тим, хто ухиляється від виконання військового обов'язку.

07:55
Окупанти зробили вкид про захоплення двох сіл у Донецькій області - Новомихайлівки (Мар'їнський напрямок) та Семенівки (Авдіївський напрямок). Генеральний штаб це не підтверджує - там ще тривають бої.

07:53
Протягом суботи, 20 квітня, на фронті відбулося 115 бойових зіткнень. Це найбільший показник з лютого, коли тривали жорстокі бої за Авдіївку.

07:09
Верхня палата Конгресу США завершить процес ухвалення допомоги для України у вівторок, 23 квітня.

00:09
Європейські лідери відреагували на довгоочікуване голосування у Палаті представників США за надання допомоги Україні на суму $60,8 млрд. Представники низки країн висловились за те, щоб також зробити більше задля підтримки України у протистоянні російській агресії.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/