Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.04.2024

22:02
Зеленський відреагував на довгоочікуване схвалення Палатою представників США допомоги Україні на понад $60 млрд: "Дуже вагомий пакет, який відчують наші воїни на передовій, наші міста і села, які потерпають від російського терору".

21:22
Палата представників США схвалила довгоочікувану допомогу Україні на понад $60 млрд. Законопроєкт підтримали 311 представників Палати: демократи дали 210 голосів, республіканці - 101 голос.

20:11
У Вінницькій області знайдено авто ймовірних нападників на поліціянта, і на тому ж місці були виявлені боєприпаси. У прокуратурі підтвердили, що розшукувані нападники - військові.

19:27
МВС показало відео, як зараз виглядає Серебрянський ліс, де вже тривалий час точаться запеклі бої. Це спалені дерева, вирви і цвинтар техніки.

18:29
Внаслідок чергового ракетного удару по Одесі вдень 20 квітня виникли пожежі в приватному секторі, зруйновано житлові будинки. Серед постраждалих - трирічна дитина.

18:03
Зеленський дорікнув Заходу у "подвійних стандартах" через відбиття атаки на Ізраїль. Президент наголосив, що на Заході "всі забули в такий момент, що Ізраїль не в НАТО".

16:53
Вдень 20 квітня в Одесі прогримів вибух, а в Дніпропетровській області - один загиблий через атаку росіян. Окупанти атакували Дніпровський район, в результаті чого загинув 54-річний чоловік, який на момент удару ремонтував авто неподалік.

16:30
На Буковині група цивільних напала на військового ТЦК і заблокувала його авто. У ТЦК повідомили, що військовослужбовець здійснив у відповідь постріл у землю, ніхто не постраждав.

15:47
Сухопутні війська Збройних Сил України відреагували на загибель поліціянта Максима Зарецького на Вінниччині – підтвердили, що на поширеному відео були їхні військові.

14:53
20 квітня російська армія вдарила по багатоповерхівці у Вовчанську Харківської області, наразі двоє людей постраждали.

13:13
У мережі поширювалася інформація про ймовірну належність до 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу двох чоловіків, що вбили поліціянта на Вінниччині. У бригаді спростували це.

12:23
В обід 20 квітня в Запоріжжі пролунав вибух: Повітряні сили попереджали про балістичну загрозу.

12:21
Новий командувач оборони Данії Майкл Віґґерс Гілдґаард прибув до України та зустрівся з головнокомандувачем Збройних Сил України Олександром Сирським та міністром оборони Рустемом Умєровим. Вони обговорили нагальні потреби української армії.

12:20
Співрозмовник LIGA.net у спецслужбі розповів, що в ніч проти 20 квітня Служба безпеки України, Головне управління розвідки Міністерства оборони та Сили спеціальних операцій Збройних Сил України масштабно атакували безпілотниками вісім російських областей: ціллю була енергетична інфраструктура. Під удар БпЛА, зокрема, потрапили НПЗ у Смоленській області.

10:56
Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в інтернеті.

09:37
У Дніпрі вранці 20 квітня завершили аварійно-рятувальні роботи на місці вчорашнього російського удару: загальна кількість загиблих внаслідок атаки зросла до восьми.

09:36
У ніч проти 20 квітня російська армія атакувала Україну сімома ракетами та запустила три розвідувальні дрони: Повітряним силам Збройних Сил України вдалося знищити п’ять цілей.

09:36
Зранку 20 квітня російська армія вкотре атакувала Запоріжжя. За даними керівника ОВА Івана Федорова, ворог завдав ракетного удару по промисловій інфраструктурі міста.

09:35
На ранок 20 квітня загальні бойові втрати російської армії з початку повномасштабного наступу на Україну 24 лютого становлять близько 458 580 військовослужбовців.

07:33
Жителі Словаччини зібрали понад два млн євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва.

07:33
Зранку 20 квітня в Одесі прогримів вибух, потім в місті була оголошена повітряна тривога.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/