Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.04.2024

23:25
Кредит та конфіскація активів російських олігархів. Спікер Джонсон розповів про законопроєкт із допомогою Україні.

22:03
Вдень 19 квітня Росія атакувала два термінали в порту Південний в Одесі, які спеціалізуються на перевалці агропродукції.

20:49
Сили оборони уразили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22м3 на відстані 308 кілометрів, до цього тиждень вичікували, коли він вийде на потрібний рубіж. Про це повідомив ГУР Буданов.

20:07
Міністерство оборони Німеччини заявило, що отримало позитивні сигнали від союзників щодо пошуку та передання Україні додаткових систем протиповітряної оборони.

20:05
Нідерланди погодили виділення Україні понад 200 млн євро на придбання систем протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

19:46
Столтенберг анонсував, що країни НАТО нададуть Україні більше систем протиповітряної оборони. За його інформацією, члени Альянсу мають незабаром оголосити щодо військової допомоги для української армії.

19:33
Зеленський назвав союзникам з НАТО головні потреби України. Серед них: авіація, ППО, артснаряди, далекобійна зброя та швидкість ухвалення рішень.

18:58
Палата представників Конгресу США 19 квітня ухвалила на процедурному голосуванні законопроєкт про надання допомоги Україні.

18:08
Глави МЗС країн G7 та високий представник Євросоюзу Боррель у спільній заяві висловили готовність до рішучих дій задля посилення ППО України, щоб врятувати людські життя та захистити інфраструктуру держави.

16:46
Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш розповів LIGA.net деталі російської ракетної атаки в ніч проти 19 квітня та зранку.

16:19
Після обіду 19 квітня в Одесі прогриміли вибухи. Згодом місцева влада заявила про пошкодження припортової інфраструктури й пораненого.

16:05
Прем'єр Польщі Дональд Туск відреагував на арешт поляка, який, за даними українських і польських правоохоронців, готував замах на Володимира Зеленського. Арешт чоловіка був "абсолютно" виправданим, наголосив глава уряду й зазначив, що значна частина політичних замахів є "ініціативою божевільних-одинаків".

16:04
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив, що для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 є фактично неможливим.

16:02
У Дніпрі, внаслідок російського ракетного удару, кількість постраждалих зросла з 16 до 24 людей, в Синельниківському районі – вже семеро постраждалих.

15:11
Вранці 19 квітня окупанти вдарили по багатоквартирному будинку на пл. Вокзальній в Дніпрі ракетою X-22, яка призначена для знищення авіаносців. Про це повідомив очільник міста Борис Філатов.

14:18
19 квітня в Одесі пролунала низка вибухів: Повітряні сили повідомляли про загрозу балістичного озброєння.

13:48
Трамп несподівано виступив за необхідність посилити підтримку України і дорікнув Європі, що та має підтримувати українців у виживанні більше, ніж Америка.

13:22
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що його колеги з країн G7 визначили "конкретні кроки", які необхідні для допомоги Україні у війні проти Росії.

13:09
Президент Володимир Зеленський відвідав госпіталь у Донецькій області, де нагородив поранених захисників, а також провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні. Про це повідомив Офіс президента.

11:27
У ніч проти 19 квітня окупанти завдали ударів по Одеській області. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

10:46
Президент Володимир Зеленський, коментуючи російську ракетну атаку на Дніпропетровську область, заявив, що партнери мають необхідні спроможності для посилення української протиповітряної оборони.

10:40
За даними журналістів проєкту Слідство.Інфо, начальник Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк знімав на відео, як спецпризначенці Беркуту під час Революції гідності в лютому 2014 року розстрілювали мітингувальників на вулиці Інститутській.

10:40
У ніч проти 19 квітня російська армія завдала комбінованого удару ракетами різних типів та ударними дронами. Повітряні сили зуміли знищити 15 ракет, 14 безпілотників, та вперше українські зенітники разом із Головним управлінням розвідки Міністерства оборони знищили дальній бомбардувальник Ту-22М3.

07:51
Наталію Гуменюк звільнили з посади начальниці об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь". Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

07:37
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками візиту до США заявив про зрушення у питанні розблокування допомоги Україні в американському Конгресі.

07:36
Вранці 19 квітня під час масштабної повітряної тривоги, яка була оголошена через запуск ворожих ракет, у Дніпрі пролунали вибухи. Внаслідок атаки постраждали шестеро людей.

00:12
Журналісти Bihus.Info випустили сюжет про кремлівську агентурну мережу, що діє в Україні і за кордоном на основі церкви Московського патріархату та має на меті дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію. В сюжеті зокрема фігурує позафракційний нардеп Артем Дмитрук.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/