Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.04.2024

23:14
Директор ЦРУ Вільям Бернс попередив американських законодавців, що без допомоги США Україна може програти війну вже до кінця 2024 року або принаймні поставити Путіна в таке положення, у якому він зможе диктувати свої умови.

22:24
Кулеба відкрив "дипломатичну таємницю": не тільки Нідерланди готові купити Patriot для ЗСУ. Глава МЗС також наголосив, що більше не треба шукати батареї ППО в інших країнах – вже добре всім відомо, де вони, і їх навіть більше 100, про що говорилося раніше.

20:17
Україна може отримати додаткові системи протиповітряної оборони від партнерів по НАТО. Про це на брифінгу повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

19:46
Пісторіус заявив, що, "попри невдачі", перемога України у війні "все ще можлива". Німецький урядовець застеріг свою країну від пом'якшення політики безпеки після війни в Україні.

19:06
Постачання до України першого багатоцільового винищувача F-16 з підготовленими пілотами має відбутися до початку літа. Про це повідомив прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо.

18:23
Рішення прибрати положення про демобілізацію з нового законопроєкту було б ухвалене Генеральним штабом Збройних Сил України, якби це не зробила Верховна Рада. Нардеп від Слуги народу Роман Грищук вважає, що правильну форму щодо демобілізації військових буде знайдено у майбутньому.

18:15
Росія готується залучити у збройні сили більше контрактників, щоб принаймні на деякий час уникнути чергової масової мобілізації, яка може підірвати підтримку війни серед населення. Про це повідомило видання Bloomberg із посиланням на трьох неназваних співрозмовників.

18:15
Прем’єр Грузії заявив, що закон про "іноагентів" захистить від "українізації". В МЗС відповіли, що такі коментарі "викликають обурення" та шкодять двостороннім відносинам, попросивши не використовувати ім'я країни в такому контексті.

17:04
У ніч проти 17 квітня Збройні Сили України завдали ракетних ударів та уразили воєнні цілі в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ й оприлюднив відео пусків ракет і наслідків атаки.

 

16:44
Служба безпеки України затримала помічника народного депутата від нині забороненої партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича, який, за даними правоохоронців, фінансував Росгвардію в тимчасово окупованому Криму. Чоловіку загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

16:17
Якщо Україна зазнає поразки у війні проти Росії, то це може призвести до початку третьої світової війни. Про це в інтерв'ю виданню BBC заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

15:12
Україна збільшила виробництво самохідних артилерійських установок "Богдана" до десяти на місяць.

14:37
Зеленський після доповідей від військових і розвідок повідомив, що українські удари по об’єктах росіян у тимчасово окупованому Криму призвели до "болісних" втрат для агресора, а кораблі РФ вже переміщуються у Каспійське море через дії Сил оборони.

14:12
"Пиляли зуби напильником, били струмом". В Україні заочно судитимуть ФСБшника, який, за даними слідства, віддавав накази й особисто брав участь у катуванні цивільних під час тимчасової окупації Вовчанська.

12:56
Державний оператор тилу уже у квітні почав купувати для Збройних Сил України одяг для наступної зими.

12:52
Міністр закордонних справ Кулеба закликав лідерів G7 взяти приклад із Німеччини та якнайшвидше поставити Україні додаткові системи протиповітряної оборони.

12:28
Внаслідок удару ЗСУ по військовому аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої пошкодження отримали системи протиповітряної оборони та літаки. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

12:12
Німеччина пообіцяла Україні ще одну систему протиповітряної оборони IRIS-T. Прибуде за кілька тижнів.

12:08
Брак обіцяних партнерами снарядів і зброї створив у бюджеті України фіскальний розрив на $4 млрд.

11:08
Президент Литви Гітанас Науседа вважає "неприйнятними" подвійні стандарти, які застосовують західні союзники в питаннях допомоги Ізраїлю та Україні.

11:04
Велика сімка не змогла погодити американський план, який передбачає надання Україні десятків мільярдів євро під заставу заморожених російських активів. Його не підтримують у Євросоюзі.

09:50
Зеленський закликав лідерів Євросоюзу надати Україні ППО для захисту об'єктів енергетики. Він сказав, що Росія знищила майже всю українську теплову генерацію і може почати бити по інфраструктурі АЕС.

09:37
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що вважає допомогу Україні "критично важливою".

08:25
Неможливо завершити російсько-українську війну за 24 години, як про це говорить 45-й президент США Дональд Трамп. Про це заявив начальник ГУР Кирило Буданов.

07:45
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів телефонну розмову з топгенералом Крістофером Каволі. Говорили про зброю для України.

06:44
Представники Міноборони США зустрілися з членами Палати представників, закликавши їх схвалити допомогу Україні, оскільки та стикається з "жахливими умовами на полі бою".

06:26
За останні два місяці Росія активізувала онлайн-кампанії з впливу на вибори у США, зосереджені на критиці допомоги Україні. Про це йдеться у звіті корпорації Microsoft.

00:00
Російські повстанці, які воюють на боці України, продовжать свої рейди на прикордонні території РФ. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/