Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.04.2024

23:32
Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні підтвердив удар Збройних Сил України по військовому аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої та подякував військовим за роботу.

22:31
Байден обіцяє "негайно" підписати закон про допомогу Україні та Ізраїлю, щойно проєкт схвалять американські законодавці.

21:58
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте виступив з ініціативою викупити системи Patriot у держав, які не хочуть передавати їх Україні, адже Київ має в них гостру потребу.

21:11
Сили оборони отримають 2000 одиниць засобів радіоелектронної боротьби ближньої дії від українських розробників. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

21:08
З'явився повний текст законопроєкту щодо надання військової та економічної допомоги Україні. Він передбачає виділення понад $60 млрд. Документ був опублікований на сайті Палати представників Конгресу США.

21:07
Прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня заявила, що важливо допомогти Україні захистити небо у такий самий спосіб, як це було з Ізраїлем, та сказала, що союзники хочуть допомагати й шукати додаткові системи ППО для України.

19:20
Росія запустила в Signal фейк про нібито евакуацію жителів Харкова через "оточення міста". У МВС зазначили, що подібні "вкиди" спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні.

18:15
Словацький прем'єр Фіцо заявив, що Росія "ніколи не віддасть" Україні Крим та "не піде" з Донбасу. Він стверджує, що територіальна цілісність України – це "лише теорія міжнародного права".

17:52
Головне управління розвідки Міністерства оборони атакувало безпілотниками російський загоризонтний радіолокатор "Контейнер". Про це повідомив співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки і оборони.

17:22
19 квітня відбудеться засідання Ради Україна – НАТО за участі президента Володимира Зеленського.

17:21
Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що США не допомагають Україні збивати російські ракети та дрони, як вони зробили це з іранськими в Ізраїлі, тому що американсько-ізраїльські й американсько-українські відносини "абсолютно різні".

17:13
Уряд Німеччини виступив з новою ініціативою щодо надання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони. Німецькі міністри ведуть перемовини з цього приводу з партнерами по ЄС, НАТО та з третіми країнами. Про це повідомило видання Tagesschau.

16:37
Харків ризикує стати "другим Алеппо", якщо США не погодять військову допомогу Україні на $60 млрд, щоб країна отримала системи протиповітряної оборони, необхідні для відбиття російських атак. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

15:36
Радник начальника Чернігівської ОВА Андрій Подорван повідомив, що кількість жертв внаслідок ракетного удару по Чернігову знову зросла, 14 людей загинуло.

15:35
17 квітня Росія вдарила тричі по Чернігову: поліцейські показали кадри перших хвилин після масованого ракетного обстрілу.

15:35
Головне управління розвідки Міністерства оборони 17 квітня атакувало безпілотниками авіаційний завод у російському Татарстані. Про це повідомив співрозмовник LIGA.net у правоохоронному органі.

13:06
17 квітня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара Російської Федерації знищено транспортний вертоліт Мі-8. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

13:03
Протягом доби ворог найбільше атакував на Бахмутському напрямку – майже третина штурмів була спрямована на Часів Яр. Українські дрони нищать артилерійські системи Росії, зменшуючи перевагу противника в артилерії. Про це розповів речник Національної гвардії Руслан Музичук у коментарі для LIGA.net.

12:14
Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що після ранкового удару Росії по Чернігову під завалами залишаються люди, відомо про 20 постраждалих і 10 загиблих. 

12:06
Зранку 17 квітня російська окупаційна армія завдала ракетного удару по Одеській області, пошкоджено інфраструктуру.

11:22
Керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк відреагувала на заклик журналістів усунути її з посади, які стверджують, що вона перешкоджає висвітленню злочинів російських окупантів, а також бойових дій у Херсонській області. Гуменюк заявила, що медійники нібито не надали доказів своїм заявам.

10:15
Закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня – через місяць із дня, наступного за днем його опублікування. LIGA.net опублікувала основні положення.

09:48
У Києві судитимуть колишнього заступника міністра оборони. Його обвинувачують у закупівлі неякісних бронежилетів та іншої амуніції для військових.

08:44
Україна намагається побудувати двосторонні відносини з Індією, але країна сторониться. Про це LIGA.net заявив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко.

07:56
Комітет розвідки Палати представників закликав американський Конгрес негайно схвалити пакет допомоги Україні до кінця тижня.

07:28
Європейські союзники не можуть збивати ракети і дрони над Україною так, як вони робили це для Ізраїлю, заявив Боррель. Він пояснив це наявністю військових баз європейських країн на Близькому Сході і їхньою відсутністю в Україні.

07:08
Республіканець та критик допомоги Україні Томас Массі заявив, що приєднається до конгресменки-республіканки Марджорі Тейлор Грін у її клопотанні про відставку спікера Палати представників Майка Джонсона з посади.

06:40
В ніч проти 17 квітня у Джанкої на півночі тимчасово окупованого Криму лунали вибухи поблизу аеродрому окупантів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/