Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.04.2024

20:31
Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив, що двостороння безпекова угода з Іспанією матиме "низку особливостей" у порівнянні з документами, що були підписані з іншими країнами, адже іспанська сторона має тісні зв'язки з державами південних регіонів.

20:26
Президент Чехії Петр Павел заявив, що ініціатива щодо закупівлі снарядів для України набирає обертів, зокрема, й через "усвідомлення певного боргу щодо обіцяної підтримки". Наразі до придбання боєприпасів для української армії приєдналися 20 держав, проте пошуки грошей та партнерів тривають.

20:04
Генштаб спростував інформацію про те, що ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр тепер нібито працює у цьому військовому органі. Сама Маляр теж назвала це фейком.

19:42
Cпікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що робота над одним із чотирьох окремих законопроєктів щодо фінансування американської допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню, а також щодо інших пріоритетів національної безпеки досі триває.

19:07
Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина стверджує, що в червні 2024 року країни Європейського Союзу можуть запропонувати переговорну рамку для старту процесу зі вступу України. Водночас голова Представництва ЄС в Україні Катаріна Матернова наголосила, що країні до вступу потрібно провести "фундаментальні реформи інституцій".

18:05
До Румунії прибудуть ще три F-16 від Нідерландів для навчання пілотів. Винищувачі передадуть у розпорядження Європейського навчального центру, де, зокрема, проходитимуть підготовку й українські льотчики.

16:28
16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію.

14:02
Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що звертається до країн-членів ЄС з проханням купити системи протиповітряної оборони та передати їх Україні.

13:50
Закон про мобілізацію пройшов процедуру на відповідність Конституції, заявив LIGA.net нардеп від СН Ігор Копитін.

13:18
У ГУР заявили, що Росія проводить ІПСО в TikTok, вихваляючи "ухилянтів". В розвідувальному органі заявили, що за подібним контентом у соцмережах нібито стоїть РФ.

12:57
Україна згодна на пропозицію отримувати допомогу від США у вигляді кредиту, оскільки спосіб вже "не має значення" через довге очікування рішення Конгресу. Про це заявив президент Зеленський.

12:31
Китай підтримує проведення міжнародної мирної конференції щодо України, але тільки за умови участі в ній Росії. Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін.

11:39
Президент Володимир Зеленський вважає, що Ізраїль сам не зміг би захиститися від такого масованого удару з іранської сторони в ніч проти 14 квітня. Спільний захист країни – це демонстрація того, що таке союзники не на папері, а в дії.

11:19
Президент Зеленський назвав "ганьбою для світу" та "чистою політикою" рішення спікера Палати представників Конгресу США Джонсона відокремити допомогу Ізраїлю від України у відповідному законопроєкті.

10:56
Зеленський розповів, як була знищена Трипільська ТЕС: Росія запустила 11 ракет, перші сім вдалося знищити, а потім у ППО закінчилися снаряди.

10:53
Закон про мобілізацію направлено на підпис президенту Володимиру Зеленському. Про це йдеться у картці закону №10449.

10:45
Атаки безпілотників на Запорізьку атомну електростанцію були спланованою Росією операцією, яка була спрямована на те, щоб звинуватити Україну та зняти з порядку денного питання деокупації об'єкта. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

10:05
Канцлер Німеччини Олаф Шольц 16 квітня зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні. Говоритимуть зокрема про війну в Україні.

09:37
За минулу добу російські окупанти втратили приблизно 920 військових, 16 артилерійських систем, 13 бронемашин та іншу військову техніку. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

09:02
На квартал жодної вцілілої будівлі. Військові показали, як виглядає Часів Яр

08:34
Україна й Норвегія завершили двосторонні переговори щодо укладення угоди про безпекову співпрацю. Документ буде підписаний за найближчої нагоди. Про це повідомив Офіс президента за результатами зустрічі українського лідера Володимира Зеленського з міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейдом.

08:15
Представники Білого дому Карін Жан-П'єр і Джон Кірбі заявили, що адміністрація президента Байдена виступає проти розділення допомоги Україні й Ізраїлю.

07:21
У ніч проти 16 квітня російські окупаційні війська атакували шість областей України ударними безпілотниками. Повітряні сили заявили, що цього разу вдалося збити всі ворожі дрони.

06:43
Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що окремо буде виноситися на голосування допомога Ізраїлю, допомога Україні та допомога для Тайваню.

00:24
Американські винищувачі не будуть брати участь у відбитті повітряних атак Росії в Україні так, як робили це для Ізраїлю, допомагаючи відбивати іранську масовану атаку в ніч проти 14 квітня. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

00:21
Єврокомісія схвалила план реформ України для виділення 50 млрд євро. В органі зауважили, що надаватимуть виплати за умов реалізації узгоджених кроків щодо реформ та інвестицій, а також дотримання демократичних механізмів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/