Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.04.2024

23:34
На фронті загинув громадський діяч і воїн 59 бригади Павло Петриченко, який ініціював заборону доступу до онлайн-казино для українських військових.

23:26
Чехія уклала контракти на купівлю 180 000 артилерійських снарядів для подальшого передання Україні. Країна працює над тим, щоб отримати ще 300 000 одиниць боєприпасів. Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

23:00
Депутатка парламенту Грузії Деканоїдзе відкинула можливість вторгнення Росії в її країну.
На думку політичної діячки, Росія ослаблена через ведення війни проти України.

21:31
Шольц застеріг Китай не підтримувати війну Росії проти України. На думку канцлера, російська агресія проти України є не лише "європейською проблемою".

21:06
Начальник ГУР Буданов і глава Служби зовнішньої розвідки Іващенко доповіли Зеленському щодо планів росіян посилювати наступ і штурми навесні та влітку. Президент запевнив, що Україна відповідатиме.

20:22
СБУ спростувала заяви росіян про те, що якийсь "захист" нібито оскаржив у Москві "заочний арешт" глави спецслужби Василя Малюка. У коментарі LIGA.net СБУ заявила, що подібні повідомлення – це російська ІПСО, і ані спецслужба, ані Малюк особисто жодних фейкових рішень росіян не оскаржували.

19:43
Канада передасть Україні 450 комплексів SkyRanger, а Литва виділить 3 млн євро на FPV-дрони. У Міністерстві оборони розповіли, що Німеччина та Нідерланди також долучилися до ініціативи закупівлі дронів для України.

19:34
Президент Володимир Зеленський провів аналогію між Ізраїлем і Україною, які не є членами НАТО, та заявив, що для захисту від терору достатньо політичної волі. З такою заявою український лідер виступив за підсумками засідання Ставки верховного головнокомандувача.

18:44
Внаслідок ракетного удару по російському військовому об'єкту в тимчасово окупованому Луганську пошкодження отримала одна будівля. Супутникові знімки наслідків атаки оприлюднив проєкт Радіо Свобода "Схеми".

18:22
Норвегія обговорює з іншим державами питання щодо забезпечення України більшою кількістю систем протиповітряної оборони Patriot. Також глава МЗС країни сказав, що Норвегія нарощує виробництво зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

17:59
Вдень 15 квітня внаслідок атаки на військові об'єкти у тимчасово окупованому Криму було вражено російський командний пункт. Про це повідомив співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки й оборони України.

17:10
Російська армія вдарила по закладу освіти на Харківщині, внаслідок чого загинули дві людини та ще четверо зазнали поранень. Глава ОВА повідомив, що росіяни здійснили обстріл КАБом.

16:35
Удари по російських нафтопереробних заводах – це частина стратегії, ідея якої полягає у здійсненні тиску на російського диктатора Володимира Путіна. Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко.

15:47
Поки США критикують Україну за удари дронами по російських НПЗ, Росія вже почала відновлювати їх.

14:52
Уряд Нідерландів виділить додаткові 4,4 млрд євро на військову та гуманітарну підтримку України на 2024-2026 роки.

14:21
Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн звернулася до Конгресу США із закликом проголосувати за допомогу Україні, щоб не завдати шкоди всьому НАТО.

12:22
Шмигаль відреагував на петицію із закликом перерахувати кошти з телемарафону на ЗСУ, назвавши таку пропозицію "недоцільною".

12:12
Захоплені після окупації Криму українські кораблі росіяни використовують у своїх цілях, наприклад, як мішені для Сил оборони. Про це заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

11:12
Російська окупаційна армія використовує так звану тактику амеби: через відсутність можливості для великого прориву намагається "протиснутися" всюди, залучивши невеликі сили. Про це заявив начальник Генштабу Естонії Ено Миц.

10:25
15 квітня прикордонники зупинили російську диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася зайти у Сумську область з території Росії - інцидент стався у межах території Середино-Будської громади.

10:01
Командувачем військ оперативного командування "Захід" призначено бригадного генерала Володимира Шведюка.

09:03
Прихильники республіканців більше вірять Трампу щодо війни в Україні, ніж її свідкам. Це показують результати опитування, проведеного CBS News/YouGov.

08:21
Минулої доби російські окупанти завдали ударів по Василівському району та Гуляйполю Запорізької області, внаслідок чого загинула жінка та постраждав чоловік.

08:20
В ніч проти 15 квітня РФ завдала ракетного удару по Дніпру, повідомив співрозмовник LIGA.net в обласному центрі. Місцева влада заявила про влучання по об'єкту інфраструктури.

07:25
Критика ударів України по нафтопереробних заводах країни-агресора "не має причинно-наслідкового зв'язку", заявив глава МЗС Кулеба.

06:56
Модернізований надводний дрон Sea Baby тепер може нести на собі майже тонну вибухівки на відстань у понад 1000 кілометрів.

06:36
Лідери Конгресу у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом досягли консенсусу щодо допомоги Ізраїлю та Україні. Про це заявив лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/