Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.04.2024

23:56
Загалом держава зробила 23 млн запитів на оновлення даних громадян, оцифровано дані щодо потенційних призовників в усіх 24 областях та Києві, повідомили у Міноборони.

23:17
На сході росіяни намагаються просунутися вглиб українських позицій, зосередившись для прориву західніше Бахмута, проте Силам оборони вдається ефективно зривати ці плани, повідомив міністр оборони.

22:51
Зеленський заявив, що на прикладі того, як Ізраїль разом з союзниками відбив масований іранський удар, видно, що єдність є найкращим захистом. Український лідер наголосив, що не можна більше втрачати часу у допомозі Україні.

21:31
Країна-агресор РФ досі має доступ до критичних компонентів з інших країн, які необхідні для виробництва ракет і дронів. Це може і має бути припинено, заявив президент Зеленський.

19:57
Із середини травня почнеться переогляд осіб, визнаних раніше обмежено придатними до військової служби, повідомили у Міноборони.

18:43
Російські загарбники вдарили дроном по Нікополю Дніпропетровської області – постраждали троє людей, пошкоджено дві автівки.

18:39
ПС повідомили про знищення двох російських ракет Х-59 над Чорним морем.

18:34
Українські захисники знищили російську крилату ракету, яка летіла на місто Дніпро.

17:12
У випадку продовження нещадних російських обстрілів Запорізької області влада буде закуповувати генератори, облаштовувати сховища, а освіта переходитиме на навчання під землю, повідомив голова ОВА.

16:00
Росіяни вдарили авіабомбою по п'ятиповерхівці в Очеретиному Донецької області – загинула одна людина, двоє отримали поранення.

15:34
Генштаб ЗСУ повідомив, що Росія готується до проведення чергової провокації під фальшивим прапором на Запорізькій АЕС

14:04
Заступник очільника Ради Олександр Корнієнко прогнозує, що президент Зеленський "за позитивного сценарію" підпише закон про мобілізацію протягом двох тижнів.

13:35
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав американський Конгрес скоріше схвалити законопроєкт з допомогою Україні та Ізраїлю на тлі атаки Ірану на останній.

12:52
На Сумщині зранку 14 квітня російський дрон скинув вибухівку на вантажівку, внаслідок чого загинув водій.

12:14
Вище військове керівництво Росії поставило своїм окупаційним військам завдання захопити Часів Яр у Донецькій області до 9 травня. Про це повідомив головком ЗСУ Олександр Сирський.

10:55
50% молодих французів готові воювати в Україні заради захисту інтересів Франції – опитування.

10:34
Активне використання безпілотників на фронті з боку російських та українських збройних сил перетворило так звану "сіру зону" на "зону смерті". Про це заявив командир взводу ударних БпЛА Code 9.2 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка Олександр Настенко.

10:08
Увечері 13 квітня російська окупаційна армія завдала повітряного удару по селу Веселе Липецької громади Харківської області, внаслідок чого загинули двоє людей.

09:09
Росіяни не зможуть зруйнувати греблю ДніпроГЕС новими ударами, хоча все залежить від типу ракет, якими вони будуть бити. Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

07:42
З середини-кінця лютого російські окупаційні війська у понад двічі збільшили кількість атак на Запорізьку область. Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

07:15
В ніч проти 14 квітня Росія завдала щонайменше два дронові удари по Харкову, загалом у межах області було збито 10 ворожих безпілотників.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/