Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

13.04.2024

23:11
У ЗСУ підтвердили успішний удар по окупантах у Луганську. Уражено пункт управління угрупування військ "Центр" противника.

20:24
З нагоди Дня працівників оборонно-промислового комплексу України сьогодні відбулося спецпогашення нового поштового блока "Зброя перемоги. Made in UA".

19:17
Росія криє вогнем Донецьку область: є загиблі та поранені, приліт у п'ятиповерхівку. Людей закликають евакуюватись.

18:30
Наразі в Україні працюють пів тисячі оборонних підприємств, залучено 300 000 людей, повідомив Зеленський у день працівника ОПК.

17:41
У ВМС прокоментували інформацію ГУР про те, що Росія вирішила перевести 2400 окупантів з Тихоокеанського флоту РФ та 11-ї армії Військово-повітряних сил і протиповітряної оборони на війну проти України.
Речник ВМС Плетенчук наголосив, що 155-мм снаряд вбиває однаково — як зеків із числа "вагнерівців", так і морпіхів.

16:59
Німеччина оголосила, що "негайно" поставить Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot. Зеленський подякував Шольцу за таке рішення і закликав інших союзників брати приклад.

14:54
Російські загарбники обстрілюють Запоріжжя з відстані 60 км – ракети окупантів долітають за 30-40 секунд, вкрай необхідні системи ППО, повідомив голова обладміністрації.

13:57
Дональд Трамп заявив про свою відкритість стосовно схвалення республіканцями пакета допомоги Україні, якщо вона буде передана у формі позики.

13:08
Росіяни прицільно обстріляли цивільне авто на прикордонні Чернігівщини – вбили чоловіка, який віз продовольство місцевим.

12:19
Російські спроби посилення наступу на Запорізькому напрямку не закінчувалися, загарбники щодня атакують під Роботиним, Гуляйполем та Оріховом, повідомив голова ОВА.

12:00
У Запорізькій області владі вдалося зібрати понад 1 млрд грн бюджетних коштів на фортифікації та потреби Сил оборони.

11:19
Обстановка на Східному фронті суттєво загострилася останніми днями – це насамперед пов'язано зі значною активізацією наступальних дій російських загарбників після проведення окупантами "виборів президента", повідомив головком ЗСУ.

10:57
Інтенсивні бої за Богданівку на Бахмутському напрямку продовжуються, населений пункт під контролем Сил оборони. Про це повідомило Міністерство оборони.

09:35
Ракета Х-69, якою окупанти атакували Трипільську ТЕС, ще не вийшла в серію, але має три мінуси для України: запуск з тактичної авіації, кількість цих літаків та можливість обійти українську ППО, пояснив LIGA.net аналітик Валерій Рябих.

08:39
12 квітня російські загарбники обстріляли середмістя Куп'янська – постраждали двоє людей, зайнялася пожежа у житловому будинку.

08:06
За добу Сили оборони ліквідували 1030 російських окупантів, знищили 32 артилерійські системи та 70 одиниць бронетехніки загарбників.

07:49
Шольц заявив, що говоритиме з головою КНР Сі Цзіньпіном і про російсько-українську війну, вважає, що КНР не підтримує Росії у веденні війни.

07:15
Канцлер Німеччини Шольц вважає, розмова з російським диктатором Путіним матиме сенс, коли Росія зрозуміє, що не буде нав'язаного нею миру, і той зрозуміє, що має припинити військову кампанію і вивести війська.

06:43
Найбільш ефективними проти ракет Х-69 будуть західні винищувачі, а найдієвіше за все — знищувати виробництво цього озброєння, припускає аналітик Defense Express Валерій Рябих.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/