Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.04.2024

23:00
Збройні Сили України мають брак особового складу, окупаційна армія Росії переважає на фронті у майже 10 разів. Про це заявив командувач об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль.

22:06
США 11 квітня підписали угоду про надання Україні $138 млн для модернізації систем протиповітряної оборони. Про це повідомила пані посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк.

21:24
Після того, як закон про мобілізацію набуде чинності, військовозобов'язаним протягом 60 днів слід буде оновити військово-облікові дані та мати при собі відповідні документи, виходячи на вулицю. Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

21:23
Через затримку допомоги з боку США свропейські союзники, ймовірно, будуть вимушені надати Україні більш ніж 50 млрд євро, затверджених за програмою Ukraine Facility. Про це заявив Макрон.

19:39
Польща має запаси ракет до систем протиповітряної оборони радянських зразків і розглядає їх передання Україні. Про це заявив президент Дуда.

19:30
Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію посилить контроль за ухилянтами та допоможе військовому керівництву. Про це повідомив президент Зеленський.

18:45
Зеленський закликав союзників виконати обіцянки щодо військової допомоги. Він заявив, що реальність повинна почати відповідати словам, адже, за його словами, це є "критично важливим".

18:39
Кремль збільшив фінансування внутрішньої пропаганди щодо російсько-української війни до $500 млн на рік. Про це повідомило ГУР.

18:00
Україні потрібно створити ешелоновану систему ППО, щоб убезпечити українські міста від ракетних атак Росії. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

17:11
Словаччина повністю підтримує вступ України до Євросоюзу та допомагатиме країні у набутті членства. Як зауважив Фіцо, підтримка Словаччиною українських амбіцій у вступі до ЄС — це не спекуляція, а "абсолютна повна підтримка".

17:10
На засіданні Ради оборони було ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію родин з дітьми з 47 населених пунктів Харківської області.

16:58
Російські окупанти, користуючись тим, що Україні не вистачає сил та засобів, б’ють з різного озброєння по об'єктах критичної інфраструктури. Про це у коментарі для LIGA.net розповів речник Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш.

16:40
Європейський парламент не ухвалюватиме рішення щодо фінансування Ради ЄС, допоки Україна не отримає від союзників додаткові системи протиповітряної оборони Patriot.

15:21
36 активістів і лідерів думок, серед яких, зокрема, Барбара Стрейзанд, Шон Пенн, гурт Imagine Dragons, Тімоті Снайдер та інші, звернулись до Конгресу США із закликом схвалити надання Україні фінансової допомоги. Автори звернення наголосили, що більшість американців і обраних представників у Конгресі хочуть допомогти Україні.

14:59
Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли антидронові системи, генератори та розкладні ліжка для військовослужбовців. Про це повідомило Міністерство оборони країни.

14:47
Вдень 11 квітня Росія влаштувала черговий обстріл Харкова. Відомо про щонайменше два вибухи.

12:50
Служба безпеки України завершила та передала до суду обвинувальний акт щодо депутата сільської ради на Закарпатті, який 15 грудня 2023 року підірвав гранату у будівлі держустанови. За даними СБУ, чоловіку може загрожувати довічне ув'язнення.

12:48
Рада доручила Кабінету міністрів розробити доплату для військових: 70 000 грн за кожні 30 днів "на нулі". Але це не закон.

12:39
Міністр закордонних справ Кулеба після комбінованої атаки Росії по Україні в ніч проти 11 квітня ще раз закликав союзників передати Києву системи протиповітряної оборони Patriot. За його словами, за ніч РФ випустила по Україні понад 80 ракет і безпілотників, головним чином по об’єктах критичної інфраструктури.

11:41
Ударами РФ повністю зруйновано Трипільську ТЕС у Київській області.

10:55
Глава МВС Клименко повідомив, що понад 200 рятувальників, сотні слідчих, криміналістів та вибухотехніків працюють на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу, який відбувся в ніч проти 11 квітня. Попередньо внаслідок атаки минулося без загиблих та потерпілих.

07:56
Зранку 11 квітня під час масованої атаки Росії на регіони України, у Харкові прогриміли вибухи. Наразі відомо про проблеми з енергопостачанням у місті, метро у місті найближчі години не працюватиме, загалом ворог завдав близько 10 ударів по критичній інфраструктурі міста.

07:55
У ніч проти 11 квітня російські війська атакували об'єкти енергетичної інфраструктури в чотирьох регіонах України.

07:55
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна сподівається отримати якнайшвидше від партнерів і союзників щонайменше сім батарей Patriot для посилення своєї оборони.

06:29
У ніч проти 11 квітня по всій Україні була оголошена повітряна тривога через атаку Росії із застосуванням дронів-камікадзе та ракетного озброєння. У Харкові гриміли вибухи – відомо про проблеми з енергопостачанням у місті.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/