Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.04.2024

23:51
Топгенерал США Каволі прогнозує, що без допомоги Штатів Росія скоро матиме перевагу у снарядах 10:1.
"Якщо одна сторона може стріляти, а інша сторона не може стріляти у відповідь, сторона, яка не може стріляти у відповідь, програє. Отже, ставки дуже високі", – сказав Каволі.

23:46
Глава МЗС Литви відповів противникам ударів по нафтозаводах Росії фото з Другої світової, де німецькі нафтобази атакувались як першочергові військові цілі. На противагу цьому помічниця керівника Міноборони США з питань міжнародної безпеки Волландер сказала, що удари України по нафтогазовій інфраструктурі Росії "викликають занепокоєння", адже ці об'єкти нібито є цивільними цілями.

21:36
Генсек НАТО Столтенберг сказав, що Україна має право завдавати ударів по законних військових цілях за межами країни, адже це є частиною самооборони. Він підкреслив, що схвалює надання державі далекобійної зброї.

20:38
Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ракетної програми. За її результатами український лідер повідомив, що українська оборонка має "потрібні" результати.

19:19
Ввечері 10 квітня в Одесі пролунали два вибухи. Перший заступник очільника Одеської ОВА Харлов повідомив, що внаслідок атаки травми отримали двоє людей.

19:17
У ГУР Міноборони розповіли, що в Канаді російські спецслужбовці намагаються знайти іноземців, які підтримують контакт із розвідками різних держав світу, та завербувати на службу Москві. Агентів-двійників ФСБ шукає серед іммігрантів з Росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом Радянського Союзу.

17:58
Результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", свідчать, що станом на березень 2024 року 59,5% опитаних ставляться негативно до ідеї проведення загальнонаціональних виборів. Водночас 22% респондентів позитивно ставляться до виборів під час війни, у вересні 2023-го цей показник становив 15%.

17:50
Україна та Британія уклали нову угоду про оборонно-промислову співпрацю. Ця домовленість відкриває шлях до надання "ще більшої підтримки" з британської сторони та сприятиме залученню найпрогресивніших британських технологій для оборони України.

17:48
У Міноборони повідомили, що парламентський комітет з питань нацбезпеки та оборони рекомендував розробити новий законопроєкт про демобілізацію впродовж восьми місяців, і у ньому мають бути враховані всі можливі сценарії на фронті, щоб не допустити послаблення обороноздатності держави. Над новим документом працюватимуть Генштаб і Міноборони.

17:28
Україна потребує системи протиповітряної оборони та бойові літаки, які можуть допомогти захистити міста від російського терору. Про це заявив у своєму зверненні до Дельфійського економічного форуму президент Володимир Зеленський, акцентувавши, що Україна не просить надто багато.

16:43
Внаслідок удару дронів по авіаційному заводу в місті Борисоглібськ Воронезької області Росії пошкодження отримала одна будівля. Супутникові знімки наслідків атаки оприлюднив проєкт Радіо Свобода "Схеми".

14:53
10 квітня народні депутати запросили вище військове керівництво України виступити у сесійній залі Верховної Ради щодо законопроєкту про мобілізацію.

14:52
США попередили, що вважатимуть Китай відповідальним, якщо Росії вдасться досягти успіхів в Україні на тлі поглиблення співпраці Москви та Пекіна.

14:51
Під час ракетної атаки по Одеській області 10 квітня армія Росії повторно вдарила по транспортно-логістичній інфраструктурі.

12:29
Російський корабельний протичовновий вертоліт Ка-27 вибухнув у повітрі, але причини цього, як і доля екіпажу, поки не відомі. Про це заявив речник ВМС ЗСУ Плетенчук.

11:50
У Костянтинівці на Донеччині з-під завалів на місці авіаудару 9 квітня дістали двох загиблих, серед яких дитина.

11:06
СБУ стверджує, що затримала колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів, який намагався втекти з України. Співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах заявив, що йдеться про Владислава Лук'янова.

10:31
Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз робить недостатньо для захисту України від російських спроб знищити міста ракетами та керованими бомбами, а тому має терміново надати країні більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів. Зокрема тому, що в європейській армії є близько 100 батарей Patriot.

09:13
Колишні американські топвійськові подали до Верховного суду скаргу, виступаючи з проханням не надавати 45-му президенту США Трампу імунітету від судового переслідування.

08:14
Міністру закордонних справ Великої Британії Кемерону, певно, не вдалося переконати 45-го президента США Трампа розблокувати допомогу Україні у вигляді $60 млрд - The Hill

08:08
Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що в ніч проти 10 квітня було збито 14 ворожих безпілотників та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

07:00
Державний департамент США дав дозвіл на екстрений продаж комплектовання для ракетних комплексів Hawk для України на $138 млн.

06:36
Депутат Запорізької обласної ради Сергій Лишенко заявив, що російській окупаційній армії нібито вдалося зайти у Роботине і закріпитися там. Сили оборони півдня спростували.

05:44
Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що українській армії слід зосередитись на ударах по російських цілях, які мають "безпосередній вплив на війну", ніж атакувати НПЗ на території ворога.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/