Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

01.04.2024

23:30
Вибухотехніки на Хмельниччині днями знешкодили майже пів тонни вибухової речовини, яка містилась у нездетонованій ракеті окупантів "Іскандер М". Ракета РФ впала неподалік одного із сіл Полонської тергромади, через що з'явилася значна загроза для місцевих жителів. Працівникам поліції вдалося знешкодили вибухівку прямо на місці падіння цілі.

23:17
Найближчим часом росіяни будуть "максимально обмежені" у використанні терміналів супутникового зв’язку Starlink у прифронтовій зоні. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

22:51
Увечері 1 квітня Росія атакувала Кривий Ріг, відомо про одну постраждалу від уламків, зайнялася лісосмуга.

22:11
Більшість безпілотників, які Україна використовує для ударів по російських НПЗ мають радіус дії від 700 до 1000 км. Але зараз у Сил оборони є дрони, які можуть пролетіти понад 1000 км. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

21:16
Росіяни почали 19-ту незаконну призовну кампанію на території тимчасово окупованого півострова, переслідуючи українських громадян за ухилення від вступу до армії РФ. У Представництві президента України в автономній республіці Крим заявили, що такі дії РФ – це системний воєнний злочин.

21:09
Початок призову в Росії строковиків – це один з маркерів того, що російський диктатор Володимир Путін планує продовжувати велику війну, а для нового наступу на одному з напрямків РФ необхідно створити угрупування, яке має налічувати понад 100 000 окупантів. Про це розповів військовий аналітик Павло Нарожний.

20:11
"Такі цілі бувають нечасто". Українські сили вразили над Чорним морем російський безпілотник "Форпост", який можна назвати аналогом турецького Bayraktar. Він коштує близько $7 млн.

20:09
Президент Володимир Зеленський заявив, що тільки з Україною в НАТО можна розраховувати на "справжню" безпеку в Європі. Про це український лідер сказав у відеозверненні.

18:47
Росія запустила авіаракету Х-59 в бік Кривого Рогу, сили ППО її знищили.

18:36
Окупанти з Дагестану застрелили в спину чоловіка за зауваження, їх судитимуть заочно. Правоохоронці повідомили, що одному з окупантів інкриміновано порушення законів і звичаїв війни, двом іншим – пособництво у вбивстві.

18:08
Міжнародна ізоляція обмежила кількість держав, з якими Росія може торгувати напряму, що збільшує час постачання і вартість товарів для ВПК агресора. Треті країни стягують надбавку до ціни понад 60% за експорт деяких підсанкційних товарів до РФ. Про це повідомили у розвідувальному звіті Міноборони Великої Британії.

16:49
Десантно-штурмові війська показали, як знищили на фронті чотири танки та дві бойові машини піхоти окупантів. Відповідне відео опублікувала служба зв?язків з громадськістю 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

15:50
На Дніпропетровщині судитимуть групу осіб, котра, за даними слідства, ошукала людей по всій країні на 1,3 млн грн – удавали волонтерів та отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих, що організовували збори для військових.

15:50
Президент Володимир Зеленський провів з військовими та урядовцями нараду щодо дронів. Він розповів про низку важливих питань, які були обговорені, зокрема: проєкт побудови комплексної системи керування засобами радіоелектронної боротьби для захисту Збройних Сил України.

14:51
Російські загарбники щоденно обстрілюють селище Веселе на Херсонщині – у ньому залишилося близько 100 осіб, це один з найнебезпечніших населених пунктів області.

14:47
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що військові європейських країн не будуть воювати в окопах в Україні, водночас є можливість їх відряджання для прискорення навчання українських військовослужбовців.

14:04
Російські пропагандисти поширюють відео й повідомляють про буцімто пожежу на військовому заводі Уралмаші — на самому підприємстві заперечують. У Головному управлінні розвідки повідомили LIGA.net, що уточнюють цю інформацію.

13:49
Начальник одного з військкоматів Рівненської області написав рапорт на переведення в бойову частину після злитого у мережу відео, на якому він у різні проміжки часу цілується з різними жінками.

12:58
Голова комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин вважає, що якщо до кінця 2024 року телемарафон "Єдині новини" не продемонструє зміну формату та відновлення до себе довіри, його можуть завершити.

12:57
Сили спеціальних операцій Збройних Сил України знищили російську автоматизовану станцію встановлення перешкод АСП Р-330Ж "Житель" на Запорізькому напрямку.

12:51
Україна намагається відновлювати енергосистему швидше, ніж її руйнують росіяни. З 22 березня відновлене обладнання для передання 2000 МВт потужності.

12:12
Найбільше випадків страт російськими окупантами українських військовополонених було зафіксовано на Авдіївському напрямку.

11:55
Вчора українські захисники відбили напад російської диверсійно-розвідувальної групи на Сумщині – був стрілецький бій, застосовувалася артилерія.

11:31
Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук припустив, що Росія дійсно могла накопичити крилаті ракети "Калібр". Про це він заявив у коментарі LIGA.net.

11:22
На російських ресурсах з'явився перелік ліквідованих окупантів з дороговартісного літака А-50У. Співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки та оборони підтвердив правдивість цього списку, але зазначив, що він може бути неповним.

10:57
Міський голова Харкова Ігор Терехов розповів: після того як 22 березня Росія здійснила наймасованішу атаку на об'єкти енергетичної інфраструктури регіону, випустивши понад 20 ракет, – місцевій владі разом з енергетиками вдалося зробити диво, адже вже наступного дня частині населення почали повертати світло.

10:21
Російські окупанти здебільшого б'ють по Харкову з території Бєлгорода та області, ракети С-300 за 40 секунд долітають до міста, повідомив мер.

10:02
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне, перебуваючи з одноденним візитом у Китаї, заявив, що Париж очікує від Пекіна "дуже чітких сигналів" Москві щодо війни в Україні.

09:46
Міська влада та військові не бачать приводів для евакуації мешканців Харкова, повідомив мер.

09:43
Мер Харкова Ігор Терехов вважає, що неважливо, чи готує Росія новий наступ на місто. В інтерв'ю LIGA.net він заявив, що набагато важливіше зрозуміти, як давати відсіч.

08:41
Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що у питанні допомоги Україні будуть деякі "важливі нововведення". Наприклад, надання допомоги у вигляді кредиту.

08:41
Сили оборони ліквідували 710 російських окупантів, знищили 32 артилерійські системи, 20 танків та 17 бойових броньованих машин загарбників.

07:59
В ніч проти 1 квітня російська окупаційна армія завдала удару по Харківській області, внаслідок чого пошкоджено будівлю місцевого пожежно-рятувального підрозділу.

07:27
Росіяни не можуть повною мірою скористатися взяттям Авдіївки, оскільки не мають на це спроможностей. Про це заявив екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

07:09
Російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну гелікоптер Мі-8 окупантів, вбили з пістолета Макарова, після чого його переїхали автівкою. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на іспанських слідчих, які ведуть розслідування.

06:33

Спікер Палати представників Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування законопроєкт з допомогою Україні після великодніх канікул, які мають закінчитися 9 квітня.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/