Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

09.03.2024

23:25
В Одесі і Снігурівці гримлять вибухи. Росія запустила ударні дрони: тривогу оголошено в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій і Донецькій областях.

22:00
Наступного тижня у Верховній Раді може бути зареєстровано законопроєкт про мобілізацію ув’язнених та засуджених. Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що військові не хочуть бачити у лавах ЗСУ тих, хто порушував військову дисципліну і вчиняв злочини, пов’язані із виконанням військового обов’язку, а також тих, хто вчиняв злочини проти державності.

20:57
Папа римський Франциск фактично закликав Україну до капітуляції у війні. Він заявив, що Україна повинна мати "мужність", щоб підняти "білий прапор" і вести переговори з РФ.

19:05
Європейські країни мають бути готовими до того, що 45-й президент США Дональд Трамп у разі перемоги на майбутніх виборах виведе США з НАТО. Про це заявили британському виданню The Telegraph неназвані іноземні дипломати.
Таким країнам як Велика Британія, на думку одного з дипломатів, потрібно буде забезпечити ще більше лідерство в європейській безпеці, тому що "якщо США вийдуть, буде величезна прогалина".

18:20
Байден розкритикував Трампа за зустріч з Орбаном, який "шукає диктатури".
У п'ятницю, 8 березня, Орбан вирушив до Флориди, щоб зустрітися зі своїм "хорошим другом" Трампом. Орбан неодноразово висловлював надію на повернення республіканця до влади у США. Трамп під час зустрічі похвалив Орбана як "фантастичного лідера", а Орбан, своєю чергою, заявив, що Угорщині "потрібен мир", і "його ім'я" – 45-й президент США.

17:38
Асоціація міст і муніципалітетів Німеччини закликала федеральну владу ФРН затвердити мільярдний пакет для захисту населення від можливої війни. Зокрема, йдеться про необхідність розконсервувати наявні бомбосховища та побудувати нові.

14:53
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що не Росія має організовувати те, як Захід розгортає свої дії, а також зауважив, що "Україна не просить надсилати війська", але він нічого не виключає "на найближчі місяці".

14:53
20-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 19 березня.

13:35
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон запропонував Німеччині підтримку для забезпечення можливого постачання крилатих ракет Taurus в Україну: ФРН Британії - Taurus, а Британія Україні - додаткові Storm Shadow.

09:21
У ніч проти 9 березня російські війська атакували Україну 15 ударними безпілотниками типу Shahed, з яких українським оборонцям вдалося збити 12.

08:33
Російська армія втратила 850 солдатів та офіцерів, шість танків, а також 53 артилерійські системи. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

08:32
За минулу добу на фронті сталося 63 бойові зіткнення, ворог завдав вісім ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 113 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це стало відомо із ранкового зведення Генерального штабу Збройних Сил України.

08:31
У Німеччині досі пам'ятають десятиліття хороших економічних відносин із Росією до 2022 року, тому наразі тривають гострі дебати щодо надання Україні ракет великої дальності Taurus. Ці ракети краще за будь-які інші підходять для України для знищення Кримського мосту. Таку думку в інтерв'ю LIGA.net висловив дослідник війни сер Лоуренс Фрідман.

06:48
Спікер Палати представників Майк Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників працюють над розробкою власного пакета допомоги Україні, який, як вони сподіваються, зможе пройти через Конгрес. Цей пакет передбачає надання Києву кредитів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/