Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.03.2024

22:28
Голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко вважає, що риторика Китаю про мирну конференцію, "визнану Росією та Україною", означає те, що КНР за "мир" на російських умовах. Таку думку він висловив у коментарі для LIGA.net.

22:27
Президент Володимир Зеленський передав турецькому лідеру Реджепу Ердогану список громадян України, яких Росія утримує в полоні. До нього також увійшли військовополонені й кримські татари.

22:25
Турецький очільник Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що готовий прийняти мирний саміт щодо війни в Україні, але на нього Стамбул хоче запросити представників Москви. За словами президента Володимира Зеленського,  Україна не бачить представників Росії на цьому саміті.

19:54
Президент Володимир Зеленський розпочав зустріч із турецьким очільником Реджепом Тайїпом Ердоганом, однією із тем стане звільнення українських військовополонених.

19:53
Біля кордону з Румунією прикордонники та Служба безпеки України затримали мікроавтобус із 34 чоловіками у вантажному відсіку. Про це повідомила ДПСУ.

18:48
Дрони найефективніші, коли використовуються з артилерією, а також вони можуть частково компенсувати авіацію. У майбутніх війнах БпЛА, за результатами досвіду України, стануть головною особливістю боїв. Таку думку в інтерв'ю LIGA.net висловив дослідник війни сер Лоуренс Фрідман.

17:10
Президент Володимир Зеленський дав ім'я новому корвету, який виготовила Туреччина для України: "Гетьман Іван Виговський".

17:09
У Європі є велике бажання збільшити допомогу Україні, однак, якщо військова допомога від США провалиться, – замістити її повністю практично неможливо. Таку думку в інтерв'ю LIGA.net висловив дослідник війни сер Лоуренс Фрідман.

17:04
Впродовж 2023 року на авіаперельоти офіційних делегацій на чолі з президентом Володимиром Зеленським було витрачено близько 33,728 млн гривень. Про це повідомляється у відповіді Департаменту управління справами на запит LIGA.net.

16:01
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що під час його спільного візиту із прем'єр-міністром Греції до Одеси 6 березня неподалік вибухнула ракета. За його словами, вибух був за 300-400 метрів від місця перебування лідерів країн.

16:01
Грецький прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс звернувся до Росії після того, як став очевидцем ракетного удару по Одесі 6 березня. Він заявив, що Кремлю не вдасться налякати Грецію, а країна продовжить підтримувати Україну.

15:42
Міська влада Києва нарешті почала платити мобілізованим обіцяні 30 000 грн одноразової матеріальної допомоги.

14:49
У Чехії спростували заяву президента Петра Павела про те, що країні вдалося зібрати кошти на закупівлю 800 000 артилерійських снарядів — поки що лише на 300 000.

14:14
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав припинити дебати про можливе відправлення західних сухопутних військ до України.

14:14
Командувач Повітряних сил Микола Олещук заявив про бойову роботу по російських літаках на відстані понад 150 кілометрів 7 березня.

14:13
Прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня заявила, що дії Росії неможливо спрогнозувати, та порівняла її з алкоголіком чи наркоманом.

12:47
У Збройних Силах України сьогодні служать 45 587 жінок.

12:36
У Миколаївській області під час однієї з повітряних атак російський "шахед" влучив у гвинт вітряка і застряг у ньому.

12:33
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що президент країни Емманюель Макрон говорив про можливу військову присутність в Україні, а не пряму участь у війні проти Росії.

11:54
В Україні практично безперервно будують лінії оборони для захисту від росіян — роботи йдуть прискореними темпами.

11:54
Президент Володимир Зеленський 8 березня відвідає Туреччину та проведе переговори з президентом країни Реджепом Ердоганом. В Офісі президента розкрили деталі візиту.

11:53
У міністерстві закордонних справ Китаю назвали візит спеціального представника у справах Євразії Лі Хуея до Києва "дружнім та відвертим".

10:05
Рада МАГАТЕ підтримала українську резолюцію, закликавши Росію забрати свої війська з Запорізької атомної електростанції.

09:39
На Одещині зафіксовано прильоти дрона-камікадзе Shahed-136 у законсервований об'єкт інфраструктури.

08:18
Російська армія продовжує наступати в районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Роботиного, Вербового та Кринків – зведення Генштабу ЗСУ.

07:33
Росія масовано атакувала Україну "шахедами". ППО вдалося знищити 33 дрони.

07:32
Посольство США в Москві випустило попередження про загрозу терористичних актів у столиці країни-окупанта найближчими 48 годинами.

06:46
Президент Франції Емманюель Макрон на зустрічі з парламентськими партіями заявив, що відправлення військ в Україну можливе у разі можливого прориву росіян на Київ чи Одесу.

06:45
Президент США Джо Байден виступив із посланням у Конгресі та згадав у своїй промові війну Росії проти України — текст промови.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/