Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.03.2024

23:57
Зеленський заявив, що Україні потрібні далекобійні американські ракети ATACMS більшої дальності не для того, щоб бити ними по території Росії, а щоб завдавати ударів по летовищах ворога у тимчасово окупованому Криму.

23:07
Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю The Washington Post, що Україні "доведеться відступати крок за кроком", якщо США не розблокують військову допомогу.

22:18
Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що не бачить жодних ознак того, що Росія планує напад на будь-яку з країн Альянсу.

21:09
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що його країна передаватиме Україні списане озброєння замість того, щоб просто викидати.

20:40
На тимчасово окупованих територіях України росіяни встановили понад 2000 веж мобільного зв'язку з метою поширення пропаганди. Про це повідомив заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

20:34
Індія побачила Україну як важливого партнера, тому Київ хоче відновити рівень довоєнної співпраці з Нью-Делі. Очільник українського МЗС заявив, що треба зосередитись на тому, що наші країни можуть робити одна для одної.

20:30
Міністр оборони Рустем Умєров обговорив зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном ситуацію на полі бою та нагальні потреби української армії у зброї.

18:36
Прем'єр-міністр Румунії Чолаку відреагував на падіння 28 березня уламків ймовірного безпілотника на території країни поблизу українського кордону. Він закликав дочекатися результатів розслідування і висловив сподівання, що це було востаннє.

18:03
Росія зможе напасти на країни НАТО, якщо переконається, що відповідь Альянсу не буде "адекватною", заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

17:56
У лісі неподалік одного із сіл Сумської області виявили російську ракету Х-59: вона не вибухнула під час падіння після збиття українською ППО, але отримала пошкодження корпусу й загубила двигун.

17:35
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що канцлер Олаф Шольц не боїться російського диктатора Володимира Путіна у контексті передання Україні далекобійних ракет Taurus.

17:22
Перевезення артилерійських боєприпасів для України в межах ініціативи Чехії із забезпечення ЗСУ снарядами вже організовують. Глава МЗС Польщі назвав виділену на ініціативу країною суму "військовою таємницею".

17:15
28 березня в тимчасово окупованому Криму російська протиповітряна оборона збила власний винищувач Су-27. Про це розповів речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук.

17:07
Заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що Україні потрібен "нормальний" військовий облік, щоб мобілізувати "тих, кого треба", а не тих, кого "змогли зловити".

17:03
Під час ранкової атаки росіяни намагалися уразити Дністровську ГЕС, українські захисники збили ракети неподалік від об'єкта, є пошкодження адмінбудівлі та водогону через вибухову хвилю.

16:23
Речник МЗС Китаю Лінь Цзянь заявив, що не коментуватиме запропоновані Росією "мирні ініціативи". Пекін діятиме "у свій спосіб".

16:01
Британська розвідка проаналізувала фото наслідків ударів по тимчасово окупованому Севастополю 24 березня і дійшла висновку, що пошкодження отримали два десантних, один розвідувальний корабель і будівлі пункту зв’язку Чорноморського флоту РФ.

15:52
Український військовий був змушений їхати декілька годин у тамбурі потягу Інтерсіті, оскільки разом з ним був великий службовий собака. В МВС прокоментували, що така подорож – виняток.

15:46
Президент повідомив, що сьогодні вночі свідомими цілями російських загарбників стали Канівська та Дністровська гідроелектростанції, РФ хоче повторення екологічної катастрофи Каховської ГЕС.

15:36
Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що припинення постачання американської зброї в Україну "підбадьорить" Китай у його агресії проти Тайваню. Він сказав, що безпека острова тісно пов’язана з Україною.

15:09
Зеленського закликали заборонити онлайн-казино для військових. Петиція на сайті президента зібрала потрібні 25 000 голосів за лічені години.

14:51
В Одесі під час повітряної тривоги було чути серію вибухів.

14:38
"Доброго ранку, Нью-Йорк! Як пройшла ніч?" Постпред України в ООН Кислиця нагадав американським медіа, що російсько-українська війна триває. Зокрема, Росія продовжила "засипати" українців смертоносною зброєю під час чергової масованої атаки в ніч проти 29 березня.

14:19
Керовані боєприпаси великого калібру УМПБ Д-30СН, якими Росія атакувала Харків 27 березня, можуть долітати до будь-якої частини міста, стверджує голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

14:18
Унаслідок російської атаки у Хмельницькій області пошкоджені приватні житлові будинки та приміщення басейну дитячого табору.

13:34
Голова об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун заявив, що не знає, чи Росія зможе організувати новий великий наступ в Україні.

13:26
Комітет завершив розгляд правок до нового проєкту закону про мобілізацію, залишилося розглянути комітетські правки, аби "законопроєкт запрацював".

13:25
На Житомирщині підприємці постачали в Росію граніт для пам’ятників загиблим окупантам, повідомили в СБУ.

13:12
Головком Сирський заявив, що основна лінія оборони за Авдіївкою розташована "набагато далі".

13:12
Голова об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун заявив, що ризик ескалації війни через передання Україні ракет ATACMS "не такий високий, як, можливо, було спочатку".

13:06
Молдова не зафіксувала проліт російської ракети її територією під час ракетної атаки РФ на Україну в ніч проти 29 березня. Про це повідомила Прикордонна поліція країни.

13:02
Головнокомандувач Збройних Сил України Сирський заявив, що внаслідок виведення Сил оборони України з Авдіївки 25 бійців потрапили до російського полону. Головком наголосив, що керівництво держави робить усе, щоб визволити українських солдатів.

13:00
Зеленський заявив про початок оновленої роботи РНБО: прогнози, виконання поточних завдань, доктринальна робота, кібербезпека та інформація, а також робота, пов'язана з діяльністю Ставки.

12:57
У Румунії біля кордону з Україною знайшли фрагменти, схожі на дрон. Ймовірно, це був російський безпілотник, який мав атакувати українські порти на Дунаї.

12:25
У справі про загибель помічника Валерія Залужного Геннадія Частякова змінили підозру - фігуранту загрожує до 15 років тюрми.

12:22
Українській стороні вдалося повернути на підконтрольну територію тіла 121 полеглого воїна. Після ідентифікації тіла військовослужбовців передадуть родинам для поховання.

11:39
Ще декілька днів тому перевага РФ по випущених боєприпасах становила шість до одного, але на певних ділянках фронту Україні вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії – це одразу позначилося на обстановці в цілому, повідомив головком ЗСУ.

11:23
Сирський заявив, що для ротації підрозділів на фронті армії потрібні нові люди.

10:51
Мета Сил оборони – не допустити втрат території, максимально виснажити та завдати втрат РФ, а також підготувати свої резерви для проведення наступальних дій, заявив головком ВСУ.

10:05
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що командування "суттєво" знизило запит на кількість мобілізованих громадян - раніше звучала цифра 500 000 осіб.

09:08
Російська армія завдала ракетного удару по об'єкту енергетичної інфраструктури на Черкащині в ніч проти 29 березня.

08:58
Сили протиповітряної оборони збили 58 дронів-камікадзе Shahed-136 та 26 ракет різних типів під час масованої атаки російських окупантів у ніч проти 29 березня — всього ворог запустив 99 цілей.

08:57
Російська армія втратила 820 солдатів та офіцерів, 92 одиниці техніки, а також 30 артилерійських систем за добу боїв на фронті – статистика.

08:55
Вночі 29 березня армія Росії атакувала три теплоелектростанції української енергокомпанії ДТЕК: є пошкодження, поранень зазнав енергетик.

08:55
У ніч проти 29 березня російських атак зазнала територія Дніпропетровської області: пошкоджені енергетичні об'єкти й дачний кооператив. Є поранені цивільні, серед них — дитина.

06:56
Пентагон і далі докладає зусиль у спробах домогтися схвалення Конгресом законопроєкту, який містить допомогу Україні.

06:20
Вночі 29 березня в Україні була оголошена повітряна тривога: російські війська запустили "Кинджали" та крилаті ракети з Ту-95МС. Внаслідок цього польські військові повідомили про зліт авіації.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/