Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

25.03.2024

23:07
Проти очільника Антимонопольного комітету порушили кримінальну справу за статтями про незаконне збагачення та неправдиве декларування.

22:31
Посол РФ не прийшов до польського МЗС після того, як ракета окупантів залетіла до Польщі. Міністерству не вдалось висунути ноту протесту російському дипломату Сергію Андрєєву, він заявив, що Польща "не надала достатньо доказів" щодо ракети.

21:50
За новим законопроєктом про мобілізацію, здобувачі освіти будуть проходити вишкіл і здобувати військову спеціальність під час навчання, проте їх не призиватимуть до 25 років, заявили у комітеті.

21:18
Рекрутингові платформи отримали майже 130 000 відгуків на військові вакансії. Водночас українці цікавляться не лише тиловими, але й бойовими спеціальностями. Про це розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

20:16
Ісландія підтримала ініціативу Чехії із забезпечення артилерійськими снарядами українських військових – країна виділить 2 млн євро. Також Ісландія виділить пів мільйона євро на допомогу жінкам в ЗСУ.

19:11
У Києві завершено аварійно-рятувальні роботи після російської ракетної атаки. Загалом через РФ постраждало 10 людей.

19:10
Українські сили протиповітряної оборони збили понад 2000 крилатих та балістичних ракет Росії з початку повномасштабного вторгнення, але досі треба більше систем оборони, заявили в Міноборони.

18:56
СБУ заявила про затримання "крота", який намагався влаштуватися до Нацполіції. Чоловік планував передавати росіянам інформацію насамперед про підрозділи Гвардії наступу.

18:45
Голова Євродипломатії наголосив, що удари Росії по українській енергетиці та цивільних – це воєнні злочини.

18:11
Прикордонники врятували трьох жителів Житомирщини, коли ті намагалися незаконно перетнути українсько-румунський кордон, але заблукали.

18:03
Нардепи кажуть, що зараз "дуже важко" спрогнозувати, коли саме закінчать розгляд правок до нового законопроєкту про мобілізацію – залишилося опрацювати 2190 правок.

17:08
Комітет Ради з питань свободи слова звернувся до податкової служби щодо перевірки месенджера Telegram та каналів у ньому — там поки не відповіли.

17:01
Європейський Союз вважає стрілянину в торговому центрі "Крокус Сіті Холл" терактом, але "важко уявляє", що на тлі повномасштабної війни можлива антитерористична співпраця з Росією.

16:41
Росіяни вдарили з артилерії по Вовчанську Харківської області – у власному дворі загинув цивільний чоловік.

15:52
Російські війська здійснили три штурми на Оріхівському напрямку. За минулий тиждень ворог став використовувати більше автомобільної техніки для того, аби швидко підвезти піхоту на позиції на напрямках Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області, розповів речник Національної гвардії Руслан Музичук у коментарі для Liga.net.

15:39
На одній із ділянок фронту військові завершили будівництво фортифікаційної споруди, яка витримує потрапляння артилерійських снарядів діаметром до 155 міліметрів.

15:29
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що партнерам України слід виявляти "творчий підхід", коли йдеться про можливе відправлення військ НАТО до країни.

14:42
Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос заявив, що прикордонники планують співпрацювати з українською владою і допомагати ловити ухилянтів, які намагаються втекти з України через Придністровський регіон.

14:11
Харків через блекаут достроково завершить опалювальний сезон. За словами мера, це чи не єдиний спосіб зменшити навантаження на енергосистему.

13:44
Президент Франції Емманюель Макрон стверджує, що вся наявна у країни інформація вказує на те, що теракт у Crocus City Hall у Підмосков’ї було скоєно угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ), а тому було б "цинічно і контрпродуктивно" намагатися звинуватити Україну.

12:41
Рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованої триповерхової будівлі, що була одним з приміщень державного навчального закладу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко та опублікував відповідні кадри.

12:02
Унаслідок ракетного удару по Києву кількість постраждалих зросла до п'ятьох, через атаку постраждала 16-річна дівчина.

11:57
У Міністерстві внутрішніх справ показали фото наслідків ракетного удару Росії по Києву 25 березня.

11:37
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що говоритиме з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом щодо російської ракети, яка перетнула повітряний простір Польщі під час атаки на Україну 24 березня.

11:27
Під час ранкового ракетного удару 25 березня Росія запустила по Києву дві балістичні цілі, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

10:56
Російські війська навчилися використовувати більше безпілотників, а також країна-агресор докладає великих зусиль, прагнучи наростити виробництво БпЛА. Про це заявив начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії, полковник Ееро Ребо.

10:49
У Києві під час тривоги пролунали вибухи, Росія атакувала балістичними ракетами, працювала ППО, є падіння уламків.

10:29
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 25 березня продовжить розглядати правки до законопроєкту про мобілізацію. Нардеп від Слуги народу Юрій Здебський заявив LIGA.net, що на порядку денному – бронювання військовозобов'язаних.

09:34
СБУ готує нові спецоперації на 2024 рік, зокрема з використанням нових надводних дронів Sea Baby. Про це повідомив співрозмовник LIGA.net у силових структурах.

09:29
З понеділка в Харкові відновив роботу метрополітен. Він не працював три дні, відколи місто залишилося без електроенергії внаслідок російського обстрілу.

08:50
Російський великий десантний корабель "Ямал" зазнав суттєвих пошкоджень під час удару Збройних Сил України по тимчасово окупованому Севастополю 24 березня. Про це заявили в ГУР.

08:45
Генерал-майор Віктор Ніколюк заявив, що йде з посади командувача підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України.

07:53
У ніч проти 25 березня російські окупаційні війська атакували дронами Миколаївську область. Внаслідок потрапляння в об'єкт енергетики та житлових будинків 11 осіб отримали поранення.

07:32
Очільник Комітету міжнародних відносин Палати представників конгресмен-республіканець Майкл Маккол заявив, що спікер Майк Джонсон хоче винести на голосування пакет з допомогою Україні після Великодня.

06:58
Польща пояснила, чому не збила російську ракету 24 березня. Каже, що це було б ризиковано для місцевих.

06:39
Російські Telegram-канали повідомили про дронову атаку та подальшу пожежу на трансформаторній підстанції Новочеркаської державної районної електростанції.

06:19
Внаслідок російської дронової атаки в ніч проти 25 березня в Одесі пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. У частині міста немає світла.

00:15
В Одесі під час повітряної тривоги було чути вибухи — РФ атакує "шахедами".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/