Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.03.2024

23:49
Міністерство закордонних справ відкинуло звинувачення Кремля у нібито причетності України до теракту у підмосковному концертному залі Crocus City Hall. У відомстві нагадали про випадки "рязанського цукру" – терактів, спланованих російськими спецслужбами всередині Росії.

23:35
Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що з 22 березня припиняє вести реєстр міжнародних "спонсорів війни".

22:54
Декілька демократів у Палаті представників Конгресу США заявили, що готові врятувати спікера Майка Джонсона від звільнення, якщо він затвердить допомогу Україні.

22:23
Теракт у концертному залі Crocus City Hall у Підмосков'ї є спланованою провокацією російських спецслужб, які діяли за вказівкою російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки Міноборони.

21:41
Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що немає жодних ознак причетності України до теракту у Підмосков'ї. Російські повстанці звинуватили у всьому Путіна та його режим.

20:47
Членкиня Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін подала клопотання про відсторонення Майка Джонсона з посади спікера Палати представників. Керівництво Республіканської партії виступає проти.

20:27
У підмосковному торговельному центрі Crocus City Hall відбулася стрілянина, пропагандистські російські ЗМІ пишуть про нібито трьох осіб "у камуфляжі зі зброєю", Telegram-канали заявляють про щонайменше 12 загиблих та понад 30 поранених.

20:25
У Збройних Силах України будуть переформатовані деякі угруповання військ та сил. Сирський заявив, що зараз триває оптимізація військових організаційних структур, які знаходяться на передовій.

20:23
Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги для України, в який увійшли розвідувальні безпілотники та забезпечення систем ППО. Про це повідомило Міністерство оборони держави.

19:14
Завдяки ініціативі Чехії "найближчим часом" до України буде відправлено "велику кількість боєприпасів", заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Однак точні терміни постачання артснарядів він не уточнив.

18:47
Віцепрезидент нелегітимної Держдуми РФ Петро Толстой пригрозив відправити атомну бомбу на Париж. Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що здивований такою "нервозністю та нестриманістю російських посадовців".

18:35
Патрульні показали кадри перших хвилин після сьогоднішнього ракетного обстрілу Хмельницького. Це вдалося зафіксувати за допомогою нагрудних камер.

18:32
В Одесі під час повітряної тривоги, близько 18:14, пролунав вибух, повідомили LIGA.net два співрозмовники у місті. Повітряні сили попереджали про загрозу балістики для "червоних" областей.

18:07
Зеленський зібрав Ставку після масованої ракетної атаки РФ. Повідомив, що на засіданні ухвалили кілька закритих рішень, проте по-справжньому захистити Україну може лише рішення західних партнерів надати достатню кількість сучасних систем ППО.

18:07
Якщо Конгрес США вчасно розблокує допомогу Україні, Сили оборони зможуть стримати російський наступ та перехопити ініціативу наприкінці 2024 року. Про це заявив ексглава ЦРУ Девід Петреус.

17:18
19 березня у Калінінградській області РФ загорівся траулер "Капітан Лобанов", російські пропагандистські канали стверджують, що судно потопили "свої" ж під час навчань. Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив LIGA.net, що сценарій цілком імовірний, але остаточного підтвердження цьому немає.

16:52
На засіданні уряду погодили створення Центру авіації при Службі безпеки України.

16:38
В Запоріжжі внаслідок російської ракетної атаки вранці 22 березня загинули двоє дорослих і дитина, понад 20 мирних мешканців поранені. Про це повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

16:17
Інформація про готовність росіян наступати на Сумщину з Півночі, яку озвучують деякі експерти, неправдива. У РФ немає на це ресурсу.

16:10
Західні союзники сьогодні мають робити більше для допомоги Україні, інакше через умовні два-три роки буде пізно "прокидатися". Про це заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

15:52
Комітет з нацбезпеки намагатиметься до кінця наступного тижня закінчити розгляд правок до нового законопроєкту про мобілізацію.

15:32
Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що Україна має стати членом НАТО, але найбільш реалістичний сценарій – вступ після закінчення війни.

15:12
Через російську атаку по ДніпроГЕС зафіксовано витік нафтопродуктів.

15:09
Литва передала Україні системи для боротьби з ворожими безпілотниками, які сьогодні надійшли в Україну.

14:25
Голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс після масштабної ракетної атаки Росії проти України заявив, що Захід робить помилку, не надаючи Україні достатньої кількості зброї та засобів протиповітряної оборони.

14:24
Росії для формування двох військових округів не вистачає 200 000 штиків, це компенсуватимуть примусовою мобілізацією в окупації та найманцями з Африки та Близького Сходу, заявив ексспікер Генштабу Владислав Селезньов.

13:53
Західна підтримка України може вийти за межі постачання озброєння, і це має стати сигналом для російського диктатора Володимира Путіна. З такою заявою виступив начальник Генштабу Збройних сил Франції Тьєррі Буркхард.

13:46
Представник ГУР Юсов, коментуючи наслідки псевдовиборів для українців в окупації, заявив, що російські військові розглядають людей на окупованих територіях як ворожі елементи, ключовою загрозою для населення є збільшення примусової мобілізації.

13:18
У Дніпропетровській області під час масштабної російської ракетної атаки без електрики залишилися вуглевидобувні підприємства. 1000 гірників опинилися під землею, їх евакуюють.

13:13
Під Шосткою загасили пожежу, спричинену російською атакою. Вогонь міг поширитися.

12:44
У Харкові після масованого ракетного удару Росії вранці 22 березня розпочалися відключення світла, через що у місті не лунатиме сирена, що оголошує повітряну тривогу, а в Дніпрі спостерігаються перебої з водопостачанням. Про це повідомили очільник Харківської ОВА Синєгубов та мер Дніпра Філатов.

12:43
У мережі з'явилося відео моменту прильоту російської ракети по Дніпровській гідроелектростанції під час удару вранці 22 березня.

12:43
Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що Росія створює нове угруповання більш ніж 100 000 осіб для можливого наступу на початку літа.

12:37
Віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина заявила, що нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями України з військового погляду.

12:19
Рух через греблю Дніпровської ГЕС перекрито, ОВА обіцяє поновити максимум через добу.

11:12
У Запоріжжі тривають роботи з ліквідації наслідків ракетних ударів РФ – поранено 14 осіб, ще троє вважаються зниклими безвісти. Загарбники вдарили по приватному сектору та поряд з багатоповерхівкою.

11:03
Майже повна ескадрилья українських льотчиків завершила базовий курс навчання польотів на винищувачах F-16 у Великій Британії.

10:40
У Запоріжжі під час ракетного удару по Дніпровській гідроелектростанції вранці 22 березня було два прямих влучання по ГЕС-1 та ГЕС-2, пошкодження серйозні, повідомив голова Укргідроенерго Ігор Сирота.

10:25
У Запоріжжі через атаку РФ загинула людина, відомо про вісьмох постраждалих. Лише на одній вулиці міста двоє людей зникли безвісти.

09:51
США попросили Україну припинити удари по російських НПЗ. FT пише, що Байдена нібито лякає, що вони можуть призвести до зростання цін на заправках у рік виборів.

09:27
Під час ранкової атаки 22 березня ППО збила 92 цілі зі 151, Росія вдарила балістичними та крилатими ракетами, а також десятками "шахедів" — повне зведення.

09:27
Зеленський закликав партнерів надати системи протиповітряної оборони.

08:54
У Харкові через російські удари виведена з ладу енергосистема міста, також є проблеми з водопостачанням.

07:28
Головною ціллю ракети атаки вранці 22 березня були об'єкти енергетики, росіяни хотіли влаштувати блекаут в Україні, почалися перебої зі світлом, повідомив голова Міненерго Герман Галущенко.

07:28
У Запоріжжі після масованого удару Росії повністю перекрили рух транспорту на греблі Дніпровської гідроелектростанції. У Кривому Розі зафіксовано прильоти по критичній інфраструктурі.

05:39
Росіяни влаштували чергову ракетну атаку. Спочатку били балістикою, потім запустили крилаті ракети. Десятки вибухів прогриміли у Харкові і Запоріжжі, є прильоти, пошкоджено критичну інфраструктуру. Атака крилатими ракетами триває.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/