Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.03.2024

20:43
У законі №10313 більше не розглядають чоловіків призовного віку "обмежено придатними", залишається норма про повну "придатність або непридатність". Про це в коментарі LIGA.net заявив член оборонного комітету, нардеп від Слуги народу Юрій Здебський.

20:19
Італія надала 500 000 євро на відновлення Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі, який влітку 2023 пошкодила російська ракета.

19:55
Ціллю російської ракетної атаки на Київ вранці 21 березня були об'єкти Головного управління розвідки Міноборони. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у Силах оборони.

19:45
Чехія відправила Україні два свої останні ударні гелікоптери Мі-24, більше таких бортів у країни не залишилося. Про це заявила чеська міністерка оборони Яна Чернохова.

19:30
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив, що російська армія будує залізницю в тимчасово окупованому Криму, а це серйозний виклик та значуща ціль для Збройних Сил України.

18:47
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан привітав російського диктатора Путіна з "офіційною перемогою на президентських виборах", проявивши бажання посилити співпрацю з Росією у сферах, яких не торкнулися санкції ЄС.

18:08
Викладач інформатики вищого професійного училища, який шпигував за переміщенням українських військ у Запорізькій області, проведе дев'ять років у тюрмі.

18:04
У ніч проти 21 березня неподалік від Києва мобільна група знищила з кулемета російську крилату ракету. Про це повідомив Олександр Павлюк.

17:26
Глава євродипломатії Жозеп Боррель закликав не лякати жителів та лідерів країн Європи війною. На його думку, вона не є "неминучою", якщо достатньо підтримувати Україну.

17:23
Міністр освіти часів Януковича Дмитро Табачник отримав 15 років тюрми заочно, а псевдосенатор РФ Дмитро Ворона – 12.

17:22
Майже половина українців вважають відповідальними за подолання корупції в Україні президента і його Офіс. Про це свідчать результати дослідження, проведеного на замовлення НАЗК.

16:56
Демократи в Конгресі США почали підтримувати ініціативу республіканців щодо надання Україні допомоги в кредит.

16:52
Голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що прапор Швеції не буде єдиним синьо-жовтим прапором у штаб-квартирі НАТО, адже наразі світ робить "все для того, щоб Україна стала членом Альянсу".

16:52
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський та голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер обговорили ключові потреби Сил оборони. Серед пріоритетів – боєприпаси та протиповітряна оборона.

16:44
Комітет Ради з питань свободи слова вивчає законопроєкт про регуляцію Telegram та інших сервісів, якщо документ влаштує – його підтримають.

16:38
Країни Заходу критикують нелегітимні вибори в Росії, але російського диктатора Володимира Путіна не поспішають визнавати нелегітимним – "бережуть" на випадок мирних переговорів. Таку думку в коментарі LIGA.net висловив експерт-міжнародник Олексій Їжак.

15:55
Польща допоможе організувати перевезення до України артилерійських снарядів, закуплених у межах чеської ініціативи. Крім цього, країна зробить і фінансовий внесок. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

15:47
Депутату Тернопільської обласної ради вручено підозру в отриманні хабаря від військового за "сприяння" в наданні захиснику грошової допомоги. Напередодні депутата затримали після отримання хабаря.

15:42
Росія вдарила балістикою по Миколаєву: відомо про постраждалих і загиблу жінку. Вибух прогримів о 14:33.

15:33
Угорщина не приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для України поза межами Євросоюзу. Про це заявив міністр закордонних справ країни Петер Сійярто.

15:21
Російські повстанці анонсували, що "скоро підуть і до інших міст" РФ та закликали співвітчизників приєднуватися до них.

15:16
Австрія виступає проти передання доходів від заморожених російських активів на закупівлю зброї для української армії. Про це перед самітом лідерів Євросоюзу заявив австрійський канцлер Карл Негаммер.

15:05
Унаслідок сьогоднішньої ракетної атаки на Київ постраждала низка підприємств харчової промисловості, які забезпечують харчову безпеку столиці. Це – ТОВ "Столичний млин", ТОВ "Київтранслогістик".

14:51
Начальник ГУР Кирило Буданов, коментуючи матеріал видання The Atlantic про використання окупантами супутникових знімків західних компаній для завдання ударів по Україні, заявив, що це суто комерційна послуга, тому всі держави їх купують.

14:12
Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер вважає, що для подальшого ведення війни Україні необхідна не тільки зброя, але й люди, маючи на увазі мобілізацію.

13:59
Естонія передасть Україні новий пакет військової допомоги на 20 млн євро, до якого входять гармати, вибухівка, різні види артилерійських боєприпасів, протигази, снайперське спорядження та інше.

13:49
Нардеп від "слуг" Веніславський вважає, що передання повноважень Запорізької облради до ОВА "100% вирішить дуже багато проблем".

13:31
Заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін закликав не оперувати будь-якими цифрами можливих призовників у питанні мобілізації.

13:09
Австралія приєднується до "коаліції безпілотників" для України, яку очолюють Велика Британія та Латвія.

13:00
Верховна Рада ухвалила постанову президента, яка передає повноваження Запорізької облради до обласної військової адміністрації.

12:44
Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що у війні Росії проти України настав "вирішальний момент", а тому окупантам не можна дати перемогти.

12:29
В Україні затримали колишнього посадовця одного з управлінь продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ. Його підозрюють у незаконному збагаченні на закупівлях для ЗСУ.

12:23
Російський добровольчий корпус взяв у полон 37 військових РФ - ті захотіли вступити до формування й проходять перевірки. В іншому випадку їх передадуть Україні для обмінного фонду.

11:52
У Легіоні Свобода Росії заявили, що операція російських повстанців у Бєлгородській та Курській областях РФ допомогла Силам оборони стабілізувати фронт та зірвати новий наступ окупантів.

11:51
В Україні на YouTube продовжує працювати платформа заблокованого телеканалу "НАШ", який перейменували на "ВЫШКУ". Там розповсюджують російські наративи.

11:51
На Київщині через ракетний удар російської армії вранці 21 березня є постраждалі та руйнування.

11:44
Командир Російського добровольчого корпусу заявив, що операція на території РФ дозволила послабити тиск воєнної машини окупантів в України й фронт стабілізувався.

10:53
Зеленський повідомив, що ЗСУ знищили аеробалістичну ракету, та закликав партнерів надати провідну ППО, як-от Patriot.

10:00
Під час масованої атаки РФ по Україні авіацію Польщі та союзників на три години підійняли в небо.

09:23
З'явилися фото наслідків масованого ракетного удару росіян по Києву 21 березня.

08:17
Російська армія втратила 750 солдатів та офіцерів, 67 одиниць техніки, а також 27 артилерійських систем за добу боїв на фронті – статистика.

07:18
Під час масованого ракетного удару Росії по Києву вранці 21 березня сили протиповітряної оборони збили близько 30 цілей, заявили у військовій адміністрації.

06:43
Спікер Палати представників США Майк Джонсон "без зволікань" пообіцяв винести на голосування допомогу Україні після розв'язання бюджетних питань. Точних термінів не назвав.

06:43
Росіяни обстріляли Київ крилатими та балістичними ракетами, били Х-101 та "Кинджалами", є руйнування та пожежі, поранено 10 людей.

00:05
Канада надала Україні фінансову допомогу в розмірі $1,5 млрд. Кошти підуть на фінансування дефіциту бюджету. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/