Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.03.2024

22:19
Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон звільнили від російської армії селище Козинка у Бєлгородській області РФ.

22:18
Диктатор Володимир Путін набирає майже 90% "голосів" на фейкових "виборах" у Росії. Президент Володимир Зеленський назвав це "імітацією".

20:28
Начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що рейди Російського добровольчого корпусу, Легіону Свобода Росії та Сибірського батальйону в Курській та Бєлгородській областях потрібні для відтягування резервів армії Росії з фронту в Україні, дискредитації "виборів" до РФ, щоб закликати світову громадськість не визнавати диктатора. Володимира Путіна легітимним, а також "пробудження свідомості росіян".

20:28
Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Україні терміново потрібне продовження військової допомоги США, оскільки у Сил оборони закінчуються боєприпаси.

17:20
Російська пропаганда вкинула фейк про нібито знищення гелікоптера Black Hawk, який використовує Головне управління розвідки Міноборони.

17:20
Смерть або звільнення з посади диктатора Володимира Путіна не змінить імперіалістичної та агресивної суті Росії, заявив міністр закордонних справ Латвії Криш'яніс Каріньш.

16:02
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що між ним та канцлером Німеччини Олафом Шольцем немає розбіжностей у питанні допомоги Україні.

16:02
Президент Чехії Петр Павел заявив, що поки не бачить можливості компромісу між Росією та Україною.

14:55
У Миколаєві внаслідок удару двома ракетами отримали поранення щонайменше п'ять людей.

14:48
Росія жорстоко обстрілює прикордонну громаду в Сумській області, звідки почався рейд російських повстанців. Сьогодні там практично знищили центр селища Велика Писарівка.

14:09
У Миколаєві пролунали два вибухи - росіяни вдарили по місту ракетами.

13:56
Селидове після російського удару залишилося без води.

13:48
У селі Бугаївка неподалік від Ізюма росіяни зруйнували пункт швидкої допомоги. Поранення отримали фельдшер і водій.

13:27
Російським спортсменам, попри агресію РФ проти України, дозволили поїхати на Олімпійські ігри-2024 в нейтральному статусі. МОК виправдовується, що їх там буде зовсім трохи.

12:50
Російські підрозділи, які воюють проти режиму Путіна, зайшли у селище Горьковський на півдні Білгородської області Росії.

11:52
Командування Повітряних сил ЗСУ показало, як збивали один з дронів-камікадзе типу Shahed, якими Росія уночі атакувала Одесу.

10:54
Росіяни вдарили по Мирнограду трьома ракетами, на Селидове скинули авіабомбу. У двох містах пошкоджені 16 багатоквартирних будинків.

10:21
Макрон зробив нову заяву щодо війни. Сказав, що Росія не велика держава і нема чого її дарма боятися.

09:46
У Чернігівській області внаслідок влучання російської ракети пошкоджено будинок, але жертв і поранених немає.

09:40
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс минулого тижня мав відвідати Одесу, але поїздку скасували в останній момент через попередження розвідки.

08:04
Байден виступив на традиційній вечері клубу "Грідайрон", згадавши про Україну. Сказав, що українці не схиляться перед Путіним і він також не схилиться (на відміну від Трампа).

07:31
У ніч проти 17 березня росіяни атакували Україну з повітря. Збито:
→ 14 з 16 "шахедів";
→ 0 з 5 ракет С-300;
→ 0 з 2 ракет Х-59.

07:28
Протягом 16 березня на фронті відбулося 58 бойових зіткнень, росіяни втратили понад 1000 солдатів.

06:35
Уночі відбулася масштабна атака дронів на Росію. Кремлівський режим повідомив, що збито 35 БпЛА (скільки долетіло - невідомо). Однією з цілей був Слов'янський НПЗ в Краснодарському краї, там виникла пожежа.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/