Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.03.2024

23:45
Пізно ввечері 16 березня Росія вчергове запустила по Україні ударні безпілотники. Сили оборони півдня повідомили, що триває бойова робота в Одеській області.

22:47
Французький лідер Макрон дещо змінив свою риторику щодо війни, не виключаючи тепер навіть введення військ до України, проте каже, що на дзвінок Путіна все ж відповів би.

"Якщо раптом він [Путін] захоче щось запропонувати, я послухаю сенс його пропозиції", – сказав Макрон.

22:20
Макрон пояснив, як він перейшов від розмов із Путіним до ініціативи введення військ.
Президент Франції наголосив, що РФ наразі націлена на довгострокове ведення війни, і партнерам у Європі потрібен "новий імпульс", адже на міжнародній арені є невизначеність щодо перспектив війни.

21:11
На початку великої війни лунали припущення, що росіяни нібито повстануть через втрати серед своїх громадян. Буданов пояснив, чому цього не сталося.
Причини дві: по-перше, це країна рабів, по-друге, для багатьох росіян зараз немає іншої роботи, крім як йти у ЗС РФ.

20:24
Юрій Ігнат більше не речник Повітряних сил, повідомив командувач Олещук. Однак Ігнат залишається у складі ПС - працюватиме на іншому напрямку.

20:23
Російські добровольці, які ведуть бойові дії на території РФ у прикордонних областях, навряд чи зупиняться найближчим часом, і вони мають сили на продовження цієї операції. Про це заявив начальник ГУР Буданов.
Він зазначив, що Україна "в міру можливостей" допоможе російським добровольцям, але наголосив, що ця операція – внутрішня справа росіян.

19:11
Глава МВС Клименко доручив переглянути алгоритм дій служб на тлі подвійного удару по Одесі, в результаті якого є загиблі серед рятувальників, медиків та поліціянтів.

18:05
У Сумах завершили чотириденні роботи на місці удару РФ по п'ятиповерхівці. Тіло 20-річної дівчини, яка жила на п'ятому поверсі, так і не знайшли.

17:43
РДК і ЛРС закликали Путіна "припинити цей цирк" із псевдовиборами на тлі тривог і артилерійських ударів у Бєлгородській області. Кажуть, щоб виходив на зв’язок, якщо є мужність.

17:12
Якщо США не продовжать підтримувати Україну у протистоянні російській збройній агресії, це серйозно підірве лідерство Штатів у всьому світі. Про це заявив глава МЗС Кулеба під час розмови з Блінкеном.

16:36
"Уезжают массово все, кто могут. Страх, что делается": перехоплення ГУР про ситуацію в Бєлгороді.

16:13
Повстанці РФ анонсували масований удар по Бєлгороду о 16:00 за київським часом. У місті вже гримлять вибухи

15:37
Дрони СБУ вночі атакували одразу три російських заводи "Роснєфті" в Самарській області, повідомив співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки і оборони.

13:30
Російський добровольчий корпус (РДК), який бере участь у рейді на Бєлгородську та Курську області РФ, спростував заяви Міністерства оборони Росії про відбиття рейду та звітує про взяття у полон 25 російських військових.

12:26
У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що в Одесі внаслідок російського ракетного удару зросла кількість загиблих до 21 людини.

10:04
Не відомо, чи вдасться французькому лідеру Емманюелю Макрону переконати німецького канцлера Олафа Шольца надати Україні далекобійні ракети Taurus, однак у будь-якому разі Німеччина та Франція мали б надати ту зброю та техніку, які допомогли б у війні проти Росії. Таку думку для LIGA.net висловив Олександр Мережко, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики.

10:04
15 березня Росія завдала ракетного удару по Одесі, який став наймасовішим за кількістю жертв. Внаслідок російської атаки загинули 20 людей, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

07:16
У грудні 2023 року Міністерство оборони Фінляндії виділило близько 24 млн євро на збільшення внутрішнього виробництва боєприпасів – стимулом стало російське повномасштабне вторгнення в Україну.

07:16
На Запорізькому напрямку триває будівництво оборонних споруд, які можуть стати в пригоді в разі відбиття російських атак. Будівництво відвідав міністр оборони Рустем Умєров.

06:31
Франція завжди намагалася займати позицію політичного лідера Європи, тоді як Німеччина – економічного, однак, наразі питання України є головним у контексті спільного лідерства обох країн. Таку думку для LIGA.net висловив Олександр Мережко, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики.

06:30
Західні країни, включно зі Сполученими Штатами, не повинні повністю бути проти ідеї відправлення військ в Україну у разі, якщо ситуація погіршиться, однак Фінляндія поки проти цього. Про це заявила міністерка закордонних справ країни Еліна Валтонен.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/