Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.03.2024

22:06
Російський диктатор Володимир Путін може посилити мобілізацію до армії окупантів після так званих "виборів" у РФ. Про це заявив президент Володимир Зеленський, котрий сьогодні заслухав окрему доповідь очільника воєнної розвідки Кирила Буданова.

21:29
З початку 2022 року та до кінця 2023-го українці на 3,1 млн разів більше виїжджали з країни, аніж в'їжджали в неї. Про це LIGA.net повідомив директор департаменту організації роботи, планування та контролю адміністрації Державної прикордонної служби Андрій Віхтюк.

21:13
В українських Telegram-каналах та на ресурсах російських загарбників шириться інформація про буцімто ліквідацію командувача Повітряно-десантних військ РФ та угруповання "Днепр" Михайла Теплинського та російського пропагандиста-військового Єгора Гузенка, відомого під псевдонімом "Тринадцятий". Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив LIGA.net, що ця інформація уточнюється.

20:08
У Верховній Раді планують провести одноденне засідання 14 березня, на порядку денному – ратифікації і нелегітимні вибори в Росії. Про це LIGA.net на правах анонімності повідомили співрозмовники у парламенті.

19:22
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у питанні відправлення західних військ в Україну президенту Франції Еммануелю Макрону слід "консультуватися з Альянсом та його членами".

18:57
На Запорізькому напрямку бійці Сил спеціальних операцій та підрозділ реактивної артилерійської системи HIMARS знищили новітній російський комплекс РЕБ "Палантин".

18:51
Міжнародний кримінальний суд у Гаазі очолила японська суддя Томоко Акане, яка торік видала ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

18:27
У Києві чотирьом чоловікам повідомили про підозру у шахрайстві. Прокуратура стверджує, що вони удавали працівників військкоматів та, погрожуючи відправити на фронт, видурили у місцевого підприємця 1,7 млн грн.

18:16
Українські захисники з Повітряних сил уразили російський пункт управління, повідомив командувач ПС Микола Олещук.

17:44
Мешканець Харківської області, який у період захоплення росіянами Балаклії очолював окупаційну адміністрацію міста, був засуджений на 14 років з конфіскацією майна. Про це повідомили на офіційних сайтах Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань.

17:04
Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла, що Україна виконала останній необхідний євроінтеграційний критерій – він стосується закону про лобіювання.

16:03
Міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк вважає, що Україні більше допоможе повернення з-за кордону її боєздатних громадян, аніж відправлення військ НАТО.

15:54
Високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що європейські запаси зброї вичерпані, та наголосив на необхідності розвивати оборонну промисловість країн ЄС, щоб поповнити власні запаси та продовжувати надавати військову допомогу Україні.

15:49
Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

15:48
У Китаю та Європейського Союзу є відмінності в позиції щодо війни Росії проти України, а представник Пекіна Лі Хуей не привіз нових мирних пропозицій під час турне Європою, заявив речник Міністерства закордонних справ Німеччини Себастьян Фішер.

15:00
Міністр закордонних справ у 2014-2019 роках Павло Клімкін заявив в інтерв'ю LIGA.net, що Україна перебуває на межі колапсу інтелектуального та людського ресурсу. За його словами, це позначається й на дипломатичній діяльності.

14:39
На Донецькому напрямку воїни 46 окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ знищили чергову російську важку вогнеметну систему "Солнцепек".

14:20
Президент Франції Емманюель Макрон приїде до України найближчими тижнями. Очікувалося, що французький лідер відвідає Україну на початку березня, однак візит відклали після того, як російська ракета вдарила по портовій інфраструктурі Одеси, коли в той момент лише у сотні метрів від місця атаки перебували президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кірьякос Міцотакіс.

13:56
Генсек НАТО Єнс Столтенберг, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок та головний секретар Кабінету міністрів Японії Йошімаса Хаяші розкритикували заяву папи римського щодо України та мирних переговорів.

13:34
Російська армія почала активніше атакувати Новомихайлівку під Мар'їнкою, а також Старомайорське та Урожайне на Времiвському виступі.

13:26
У 2023 році українці отримали 1274 вироки в судових справах про ухилення від військової служби, з'ясував цифровий сервіс аналізу державних даних OpendataBot.

13:23
Режим Путіна після президентських виборів планує збільшити податкове навантаження для населення і бізнесу, щоб фінансувати війну проти України, пише російське видання "Важливі історії".

12:41
У Харкові та Запоріжжі під час сигналу повітряної тривоги вдень 11 березня пролунали вибухи.

12:40
Співголова керівної партії Німеччини Ларс Клінгбайль виступив проти обміну німецьких далекобійних ракет Taurus на британські Storm Shadow. За його словами, Україна більше потребує артилерійських снарядів

12:17
Служба безпеки України стверджує, що затримала у Вінницькій області жінку, яка збирала інформацію про українські військові об'єкти та передавала її російським спецслужбам. За словами співрозмовника LIGA.net у правоохоронних органах, йдеться про Світлану Сікорську – дружину колишнього члена Партії регіонів.

12:09
Якщо військовослужбовці територіальних центрів комплектування (військкоматів) роздають повістки громадянам з інвалідністю, вони можуть не знати про стан здоров'я людини, повідомили в оперативному командуванні "Північ".

11:18
Президент Чехії закликав не реагувати на російські погрози щодо того, що війська НАТО в Україні будуть для Москви "законною цiллю". Він вважає, що Росія не вдарить по західних військових в Україні.

11:01
Українські Повітряні сили нещодавно збили або вивели з ладу низку російських літаків, завдяки чому Київ може створити умови для розміщення нових винищувачів F-16, які Україна незабаром отримає від Заходу. Таку думку висловив начальник штабу ВПС Естонії полковник Янек Лехісте.

10:28
Президент Чехії Петр Павел заявив, що можливе відправлення військ країн НАТО в Україну не порушуватиме жодних міжнародних правил.

10:28
Кубраков заявив, що Росія змінила тактику обстрілів – почали вибивати підстанції нижчого рівня, бо більші підстанції уже захищені від дронів.

10:17
Менше ніж повна українська ескадрилья до літа цього року буде готова до бойових вильотів на винищувачах F-16, однак на всіх не вистачить літаків, адже на той час, коли льотчики повернуться в Україну, з 45 винищувачів, обіцяних європейськими союзниками, буде поставлено лише шість F-16.

10:04
Армія не залишиться без харчування з другого кварталу, попри зірвані тендери. Державний оператор тилу повідомив, що почав укладати прямі договори на постачання - без використання Prozorro.

09:35
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відкрита до пропозиції свого британського колеги Девіда Камерона надати Україні нові крилаті ракети Taurus в рамках кільцевого обміну.

09:28
Один з найбільших агрохолдингів України втратив елеватор унаслідок ракетного удару з боку Росії, який стався 9 березня.

09:27
Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що українські диверсійні рейди в Чорному морі – це підготовка до "серйозної операції" у Криму.

09:26
Російські окупанти атакували Харків та Одеський район у ніч на 11 березня дронами-камікадзе Shahed-136, є прильоти та руйнування.

06:37
Президент Чехії Петр Павел заявив, що українські військові можуть отримати 800 000 артилерійських боєприпасів впродовж кількох тижнів.

06:35
Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан після зустрічі із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом заявив, що той у разі перемоги "не дасть ані копійки" на захист України від російського вторгнення.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/