Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.01.2024

23:45
Співзасновник Monobank Олег Гороховський заявив, що 21 січня на фінустанову була здійснена масштабна DDoS-атака.

22:14
Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія повинна відчути й запам’ятати назавжди, що найбільше від агресії втрачає саме агресор.

20:51
Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що наразі Північна Корея є найбільшим постачальником зброї для Росії. Також він зауважив, що Росія завжди "вважала приниженням" необхідність звертатися по військову допомогу до таких країн, як КНДР.

20:00
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс закликав Європу "активізуватися" та надати Україні більше фінансування для боротьби з російською агресією.

17:43
Російська армія обстріляла Донецьку область, зокрема місто Курахове. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще одна – отримала поранення.

16:17
Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Європейський Союз повинен відігравати більш активну роль у допомозі Україні, а глава Польщі вважає, що не всі країни – члени ЄС розуміють загрозу, яку становить РФ.

16:15
Президент Литви Гітанас Науседа та його польський колега Анджей Дуда висловили сподівання щодо організації зустрічі у межах Люблінського трикутника із президентом Володимиром Зеленським у найближчому майбутньому.

14:50
Росія уже два дні не завдає авіаударів на Таврійському напрямку. Генерал Тарнавський припускає, що це через перегрупування російських військ.

14:18
У Кропивницькому під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Повітряні сили попереджали про ракетну небезпеку, але подробиць поки немає.

14:03
Президент Володимир Зеленський натякнув на можливість зміни законодавства, яке забороняє проведення виборів під час війни. "Якщо ви мене запитаєте, то я вважаю, що нам треба думати, як це зробити", - сказав він в інтерв'ю.

12:57
Зеленський сказав, що Захід допоміг Україні вистояти, але міг би допомогти більше, щоб Україна перемогла.

12:38
Технологічний процес Новатеку в порту Усть-Луга в Ленінградській області зупинено через атаку дронів.

12:32
За інформацією LIGA.net, атака дронів, яка призвела до пожежі в російському порту Усть-Луга, була операцією Служби безпеки України.

11:50
Зеленський підтримав додаткову мобілізацію, але не 500 000 осіб: "Не бачу потреби мобілізувати пів мільйона".

11:11
У Селидово внаслідок обстрілу згоріла Нова пошта.

10:53
Росіяни уночі обстріляли міста в Донецькій області. Під сильним вогнем були Мирноград і Селидове.

09:46
ДСНС показала наслідки падіння "шахеда" на приватний будинок в Снігурівській громаді.

09:20
З'явилось нове фото російського НПЗ в Усть-Лузі після вибуху і пожежі. Вогонь досі гасять.

09:14
ЗСУ відійшли з села Крохмальне на дорозі Куп'янськ – Сватове, зайнявши запасні позиції. Це п'ять зруйнованих будинків, сказав представник командування Сухопутних військ, порадивши не перебільшувати значення населеного пункту.

08:29
У ніч проти 21 грудня російський "шахед" впав на будинок у Снігурівській громаді (Миколаївська область). Була пожежа, яку швидко загасили.

08:15
Росія з початку року втратила 16 000 солдатів, за останню добу – 760.

08:01
Буданов дав інтерв'ю Financial Times. Основні тези:
→ Без мобілізації не обійтися.
→ Росія втрачає більше людей, ніж мобілізовує.
→ Росія витрачає більше снарядів, ніж виробляє. Якби не КНДР, ситуація у неї була б катастрофічною.
→ ПВК Вагнер досі існує, а доказів смерті Пригожина немає.
→ Сподівається, що успіхи України на фронті в 2024 році будуть більшими, ніж у Росії.

07:18
Кількість бойових зіткнень у суботу трохи зменшилася після четверга і п'ятниці, більше ніж половина з них припала на два найгарячіші напрямки — Авдіївський і Куп'янський.

06:55
Міністр енергетики України анонсував новий візит директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі в Київ. Можливо, він відвідає окуповану росіянами Запорізьку АЕС перед цим.

06:30
Росія вдруге цього тижня повідомила про атаку дронів у Ленінградській області. Цього разу нібито прилетіло на експортний НПЗ в порту Усть-Луга. Це 900 кілометрів від України.

00:04
Нова очільниця Мінкульту Словаччини вирішила поновити співпрацю з РФ і Білоруссю. Шимковічова заявила, що "у світі існують десятки воєнних конфліктів, і митці та культура не повинні платити за це".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live