Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.12.2022

23:51
Щоб повністю відновити українську енергосистему такою, якою вона була до початку російського ракетного терору, потрібен час. Зараз це неможливо, заявив Зеленський.

23:39
Зеленський про Бахмут: Кожен метр має значення, дуже жорстке протистояння. ЗСУ знищують ворога щодня і щогодини.

22:08
Кулеба звернувся до Борреля з пропозицією ввести санкції проти всього, що дозволяє Росії виготовляти та запускати по Україні ракети.

22:04
На авіабазі Дягілєво, яка 5 грудня була атакована невідомими засобами ураження, зникли не менше дев'яти бомбардувальників. Про це свідчать супутникові знімки Planet, які опублікував журналіст Радіо Свобода.

21:30
Зеленського просять звернутися до стрімінгових компаній, щоб блокувати весь контент росіян в Україні – на YouTube, Apple Music, Spotify, Shazam, Deezer. Петиція набрала понад 25 000 підписів.

20:40
Німеччина передасть Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH-155 і вже передала ще 20 колісних бронемашин Dingo з посиленим протимінним захистом.

19:44
У Зеленського відреагували на сьогоднішні заяви Путіна про "значні результати" так званої спеціальної операції. Зокрема, диктатору РФ здається, нібито Азовське море стало "внутрішнім морем" РФ.
Подоляк наголосив, що цією заявою Путін зафіксував, що немає жодної іншої цілі війни, крім однієї – зайти в Україну, убити людей, забрати левову частку територій і продовжити "геноцидити" Україну.

18:54
Окупанти продовжують атакувати на Бахмутському та Авдіївському напрямах, на решті дільниць фронту вони проводять в основному оборонні операції, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

18:18
"Росія насправді намагається спробувати якось "заморозити" цю війну, принаймні на короткий період часу, щоб вони могли перегрупуватися і відновитися, а наступної весни спробувати розпочати великий наступ", – сказав Столтенберг.

18:16
"Нам потрібно усвідомити, що коли ця війна закінчиться, це не означає, що ми зможемо повернутися до якихось добрих чи нормальних відносин із Росією", – сказав генсек НАТО.
Столтенберг додав, що Північноатлантичний альянс має бути готовим до складних відносин із Росією на довгий час та інвестувати у свою оборону.

17:26
Секретар РНБО відповів усім прихильникам "недопущення ескалації" та "гарантій безпеки" для РФ.
"Т. зв. Росія має зникнути як військово-політичний суб'єкт у тих межах, у яких вона поки що існує, з мапи світу – це найнадійніша (якщо хто ще не зрозумів) гарантія безпеки для України та світу загалом. Кращий метод "не допустити ескалації конфлікту" – це ліквідація власне причини "ескалації конфлікту" – а саме повна і безумовна воєнна поразка так званої Росії з подальшою депутінізацією, денуклеаризацією та дерашизацією російських "населенців", – заявив Данілов.

17:17
Росіяни обстріляли цивільні об'єкти в Кураховому на Донеччині, загинули щонайменше шестеро мирних жителів.

16:55
Міноборони пожартувало у Twitter про російських мобілізованих, яких командири примушують до лояльності, залякуючи їх "злими HIMARS".

16:35
Росіяни готують контрнаступ на Луганському напрямку, але ЗСУ все це відслідковують і вже активно протидіють, каже речник Східного угрупування військ.

16:26
Україна має право на самооборону і не зобов'язана обмежувати зусилля щодо оборони своєю територією, заявив представник уряду ФРН.

16:16
Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, обговорили ситуацію на передовій, забезпечення підрозділів Сил оборони озброєнням та боєприпасами, а також "наступні кроки щодо зменшення бойових можливостей військ противника".

15:19
Журнал Time назвав "людиною року" Володимира Зеленського та "дух України".

14:45
Українські бізнес-асоціації закликали Євросоюз і G7 дати ЗСУ зброю великої дальності.

14:35
Колишнього настоятеля Свято-Тихвінського храму Сєвєродонецької єпархії УПЦ в Лисичанську Андрія Павленка засуджено судом до 12 років ув'язнення – він інформував російських окупантів про позиції ЗСУ.

14:05
Ще трохи щодо вибухів на авіабазах у Росії. Співрозмовник FT з України каже: "Більше немає обмежень щодо дальності ударів, зможемо вразити всі цілі навіть у Сибіру".

13:38
Кулеба повідомив про нові погрози посольствам України. Підозрілі пакети відправили із ФРН.

13:30
Авіабази Росії атакували не "Стрижі" або дрони Укроборонпрому, це інша розробка, пише FT.

13:20
Заяви західних політиків щодо можливості початку переговорів із Росією свідчать про спроби впливати на Україну на користь Кремля, заявив представник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

12:41
Євросоюз став найбільшим донором України, вперше з початку війни випередивши США.

12:25
СБУ затримала у Херсоні колишнього правоохоронця, який під час російської окупації міста допомагав створювати у місті "філію" ФСБ.

11:54
Держдеп про Путіна на Кримському мосту: Не може перемогти у бою, а тому вмикає пропаганду.

11:52
Мобілізований окупант телефонує з Донецької області та розповідає, що вони вже чотири доби на позиціях без сну і постійно п'ють горілку, щоб зігрітися.

11:48
Соратник Путіна захопив 160 000 га землі трьох великих агрохолдингів України на окупованій території.

11:38
США "будуть раді", якщо канцлер Шольц схвалить постачання танків Leopard 2 для армії України, пише FAZ.

11:23
Служба безпеки України повідомила, що проводить контррозвідувальні заходи на 13 об'єктах УПЦ МП у Черкаській, Волинській та Херсонській областях.

10:53
Росія начебто замовила в Ірану "сотні" балістичних ракет і безпілотників, каже джерело dpa в ООН.

10:31
Росія будує фортифікації у Бєлгороді, щоб посилити патріотизм, — британська розвідка.

09:52
Якщо не буде нових атак з боку росіян, Україна повернеться до планових відключень вже цього тижня. Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

09:02
Генерал Міллі: США підраховують витрачання боєприпасів на війні в Україні для конфліктів у майбутньому.

08:35
"Це вирішувати українцям". Держдеп уточнив слова Блінкена – чи підтримають США повну деокупацію України, включно з Донбасом та Кримом.

08:27
У Курську поширюють чутки про вторгнення України, гинуть місцеві мобілізовані — ЗСУ.

07:36
Армія Росії атакувала Дніпропетровську область дронами Shahed-136 — усі вісім збила ППО.

07:33
В армії Білорусі зростає невдоволення Лукашенком через загрозу втягування у війну — Генштаб.

06:55
Путін збирається придушувати протести мобілізованих росіян та їхніх родичів — ISW.

06:53
Блінкен вважає, що Китай змінив ставлення до Тайваню через військову допомогу США Україні.

06:30

Остін: США не заважають Україні виробляти зброю, яка може бити по території Росії.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live