Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.12.2022

23:50
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що в Україну відправлено партію артилерійських снарядів калібру 155 мм.

23:47
Перехоплення ГУР: окупант розповідає про ліквідацію безлічі росіян, яких відправили на передову, не забезпечивши боєприпасами.

23:08
Єврокомісія підготувала проєкт дев'ятого пакета санкцій щодо Росії, його можуть затвердити вже 12 грудня, повідомив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

22:07
Ворог сподівається використати зиму проти нас, і ми маємо зробити все, щоб вистояти, тому що вистояти цієї зими - означає відстояти все, сказав у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський.

21:05
Між Росією та Ізраїлем відбулися переговори, на яких Москва просила Єрусалим "не перешкоджати" перекиданню зброї РФ із Сирії до України, повідомив ізраїльський телеканал "Кан-11".

19:54
Ідея врятувати Росію від поразки в надії на нове партнерство з нею токсична та загрожує майбутній безпеці Європи, вважає глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

18:31
У тимчасово окупованому Скадовському районі припинено доставлення пенсій додому, а у поштових відділеннях загарбники змушують пенсіонерів отримувати паспорти РФ, пише Генштаб.

17:54
Останніми днями у Польщі активізувалася пропагандистська кампанія РФ, мета якої – викликати у поляків небажання допомагати Україні, заявив представник офісу координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

16:05
Російський гелікоптер Ка-52 знищен зенітниками Дніпровської бригади.

13:51
Макрон обіцяє продовжити військову підтримку України для посилення позицій на майбутніх мирних переговорах.

13:08
Данілов відреагував на слова Макрона про необхідність дати Росії гарантії безпеки. Він вважає, що гарантія може бути тільки одна: відсутність смертної кари у вироку в Гаазі.

12:11
Генштаб сьогодні опублікував зведення втрат Росії пізніше, ніж звичайно.

11:25
Онуфрій особисто висвятив на єпископа архімандрита Никиту (Сторожука) з Чернівців, до якого приходила СБУ.

10:17
Росія двічі обстріляла ракетами селище Шевченкове біля Харкова, через яке йде залізниця на Куп'янськ.

09:25
Перші висновки поліції щодо листів із бомбами, які отримали посольство України та низка інших адресатів, свідчать, що їх відправили з Вальядоліда.

08:41
США заявили, що збираються зірвати постачання зброї з Ірану до Росії.

08:05
Росія витрачає снаряди швидше, ніж встигає їх виробляти, вважає розвідка США.

07:36
Генштаб розказав, де йшли бої в суботу: ЗСУ відбили ворожі атаки біля 17 населених пунктів.

07:08
Настання зими та похолодання на сході України створює сприятливіші умови для прискорення воєнних операцій та контрнаступу Сил оборони, вважають в ISW.

06:38
Шойгу приїжджав до Білорусі. ISW припускає, що він тиснув на Лукашенка.

00:03
Естонія закупить у США шість установок HIMARS з ракетами різної дальності до них, зокрема і на відстань до 300 км - ймовірно, ATACMS. Україні такі поки відмовляються постачати.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live